×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Špenátová roláda s lososem

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Špenátová roláda s lososem

Co budete potřebovat

200 g čerstvého špenátu
3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
špetka soli
½ stroužku česneku, rozdrceného
100 g polohrubé mouky
3 ks taveného šunkového sýru
140 g pomazánkového
1 balení plátků uzeného lososa
3 střední rajčata, nakrájená na osminky

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 180 °C. Špenát nechte spařit horkou vodou a posekejte ho najemno. Žloutky vidličkou našlehejte a vlijte na špenát. Z osolených bílků vyšlehejte sníh a přidejte česnek a vmíchejte mouku. Spojte špenátovou a bílkovou hmotu. Plech vyložte pečicím papírem, na něj vlijte těsto a rovnoměrně rozetřete. Pečte 10–15 minut. Vyndejte z trouby a ještě vlahé srolujte do rolády.
Plát nechte vychladnout a opatrně rozrolujte. Pomažte ho sýrem utřeným s pomazánkovým. Celou plochu kromě centimetrových okrajů poklaďte plátky lososa. Na jeden podélný kraj, který nakonec bude středem rolády, položte nakrájená rajčata. Roládu opatrně stočte, zabalte do alobalu nebo do potravinářské fólie a nechte ztuhnout v lednici. Krájejte na centimetrové plátky. Podávejte s pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špenátová roláda s lososem

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (12)

Co budete potřebovat

200 g čerstvého špenátu
3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
špetka soli
½ stroužku česneku, rozdrceného
100 g polohrubé mouky
3 ks taveného šunkového sýru
140 g pomazánkového
1 balení plátků uzeného lososa
3 střední rajčata, nakrájená na osminky

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 180 °C. Špenát nechte spařit horkou vodou a posekejte ho najemno. Žloutky vidličkou našlehejte a vlijte na špenát. Z osolených bílků vyšlehejte sníh a přidejte česnek a vmíchejte mouku. Spojte špenátovou a bílkovou hmotu. Plech vyložte pečicím papírem, na něj vlijte těsto a rovnoměrně rozetřete. Pečte 10–15 minut. Vyndejte z trouby a ještě vlahé srolujte do rolády.
Plát nechte vychladnout a opatrně rozrolujte. Pomažte ho sýrem utřeným s pomazánkovým. Celou plochu kromě centimetrových okrajů poklaďte plátky lososa. Na jeden podélný kraj, který nakonec bude středem rolády, položte nakrájená rajčata. Roládu opatrně stočte, zabalte do alobalu nebo do potravinářské fólie a nechte ztuhnout v lednici. Krájejte na centimetrové plátky. Podávejte s pečivem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty