×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Špenátová roláda s lososem

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Špenátová roláda s lososem

Co budete potřebovat

200 g čerstvého špenátu
3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
špetka soli
½ stroužku česneku, rozdrceného
100 g polohrubé mouky
3 ks taveného šunkového sýru
140 g pomazánkového
1 balení plátků uzeného lososa
3 střední rajčata, nakrájená na osminky

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 180 °C. Špenát nechte spařit horkou vodou a posekejte ho najemno. Žloutky vidličkou našlehejte a vlijte na špenát. Z osolených bílků vyšlehejte sníh a přidejte česnek a vmíchejte mouku. Spojte špenátovou a bílkovou hmotu. Plech vyložte pečicím papírem, na něj vlijte těsto a rovnoměrně rozetřete. Pečte 10–15 minut. Vyndejte z trouby a ještě vlahé srolujte do rolády.
Plát nechte vychladnout a opatrně rozrolujte. Pomažte ho sýrem utřeným s pomazánkovým. Celou plochu kromě centimetrových okrajů poklaďte plátky lososa. Na jeden podélný kraj, který nakonec bude středem rolády, položte nakrájená rajčata. Roládu opatrně stočte, zabalte do alobalu nebo do potravinářské fólie a nechte ztuhnout v lednici. Krájejte na centimetrové plátky. Podávejte s pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špenátová roláda s lososem

Snadné Magazín 10/2015
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

200 g čerstvého špenátu
3 vejce, žloutky a bílky zvlášť
špetka soli
½ stroužku česneku, rozdrceného
100 g polohrubé mouky
3 ks taveného šunkového sýru
140 g pomazánkového
1 balení plátků uzeného lososa
3 střední rajčata, nakrájená na osminky

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 180 °C. Špenát nechte spařit horkou vodou a posekejte ho najemno. Žloutky vidličkou našlehejte a vlijte na špenát. Z osolených bílků vyšlehejte sníh a přidejte česnek a vmíchejte mouku. Spojte špenátovou a bílkovou hmotu. Plech vyložte pečicím papírem, na něj vlijte těsto a rovnoměrně rozetřete. Pečte 10–15 minut. Vyndejte z trouby a ještě vlahé srolujte do rolády.
Plát nechte vychladnout a opatrně rozrolujte. Pomažte ho sýrem utřeným s pomazánkovým. Celou plochu kromě centimetrových okrajů poklaďte plátky lososa. Na jeden podélný kraj, který nakonec bude středem rolády, položte nakrájená rajčata. Roládu opatrně stočte, zabalte do alobalu nebo do potravinářské fólie a nechte ztuhnout v lednici. Krájejte na centimetrové plátky. Podávejte s pečivem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Asijský salát s fazolemi...
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bílé zelí
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramboráky s masovo-houbovou...
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky
Bramborové hřebínky

Inspirujte se podobnými recepty