×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Špenátová omáčka
30 minut , Velmi snadné , Česká , Vegetariánské ,

Špenátová omáčka

Co budu potřebovat

400 g těstovin fusilli
sůl
225 g čerstvého špenátu
1 stroužek česneku
250 g smetany ke šlehání
šťáva z poloviny citronu
30 g strouhaného parmazánu + na posypání
55 g mandlových lupínků

Jak na to?

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu tak, aby byly al dente neboli na skus. Mezitím rozmixujte polovinu špenátu s česnekem. Vmíchejte smetanu, citronovou šťávu a parmazán. Těstoviny sceďte, vraťte do hrnce, dejte na plotnu, vlijte smetanovou omáčku a zahřívejte do zhoustnutí. Podle chuti osolte, přidejte zbylý špenát a posypte mandlemi a parmazánem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Šmoulí cuketové placičky s tzatziky

    Vegetariánské 45 minut
  • Opečené drbáky s houbovou omáčkou

    Vegetariánské nad 60 minut
  • Dršťková polévka z hlívy ústřičné

    Vegetariánské 60 minut