×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Spätzle

Další recepty a články

Rychlá boloňská omáčka
Rychlá boloňská...
Rychlá boloňská omáčka
Rychlá boloňská omáčka
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Italské lasagne
Italské lasagne
Italské lasagne
Italské lasagne
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara

Spätzle

Co budete potřebovat

400 g polohrubé mouky
4 vejce
2 větší cibule
200 g slaniny
200 g ementálu
70 g másla
hrst petrželové natě
1⁄2 lžičky soli
150 ml vlažné vody

Jak na to?

1. Smíchejte mouku, vejce, vodu a sůl. Vypracujte těsto a nechte 10 minut odležet.
2. Očištěnou cibuli a slaninu nakrájejte na kostičky. Ementál nastrouhejte nahrubo.
3. Na pánvi rozehřejte máslo. Cibuli opečte dozlatova. Pak přidejte slaninu a opékejte dalších 5 minut.
4. Z těsta přes haluškové síto protlačte spätzle do vroucí osolené vody. Vařte 3 minuty
a poté sceďte.
5. Uvařené spätzle smíchejte s opečenou cibulkou a slaninou. Přidejte nastrouhaný ementál a nasekanou petrželovou nať. Promíchejte a hned servírujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Spätzle

Hlavní chod Snadné Těstoviny Magazín 2/2019 Počet porcí: 4
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Vyzkoušejte specialitu, která patří neodmyslitelně do alsaských hostinců. Pokud nemáte síto na halušky, spätzle z těsta odkrajujte nožem. Spätzle jsou hotové, když vyplavou na hladinu.

Co budete potřebovat

400 g polohrubé mouky
4 vejce
2 větší cibule
200 g slaniny
200 g ementálu
70 g másla
hrst petrželové natě
1⁄2 lžičky soli
150 ml vlažné vody

Jak na to?

1. Smíchejte mouku, vejce, vodu a sůl. Vypracujte těsto a nechte 10 minut odležet.
2. Očištěnou cibuli a slaninu nakrájejte na kostičky. Ementál nastrouhejte nahrubo.
3. Na pánvi rozehřejte máslo. Cibuli opečte dozlatova. Pak přidejte slaninu a opékejte dalších 5 minut.
4. Z těsta přes haluškové síto protlačte spätzle do vroucí osolené vody. Vařte 3 minuty
a poté sceďte.
5. Uvařené spätzle smíchejte s opečenou cibulkou a slaninou. Přidejte nastrouhaný ementál a nasekanou petrželovou nať. Promíchejte a hned servírujte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Rychlá boloňská omáčka
Rychlá boloňská omáčka
Rychlá boloňská omáčka
Rychlá boloňská omáčka
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Zeleninové těstoviny
Italské lasagne
Italské lasagne
Italské lasagne
Italské lasagne
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara

Inspirujte se podobnými recepty