×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Spätzle

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Spätzle

Co budete potřebovat

400 g polohrubé mouky
4 vejce
2 větší cibule
200 g slaniny
200 g ementálu
70 g másla
hrst petrželové natě
1⁄2 lžičky soli
150 ml vlažné vody

Jak na to?

1. Smíchejte mouku, vejce, vodu a sůl. Vypracujte těsto a nechte 10 minut odležet.
2. Očištěnou cibuli a slaninu nakrájejte na kostičky. Ementál nastrouhejte nahrubo.
3. Na pánvi rozehřejte máslo. Cibuli opečte dozlatova. Pak přidejte slaninu a opékejte dalších 5 minut.
4. Z těsta přes haluškové síto protlačte spätzle do vroucí osolené vody. Vařte 3 minuty
a poté sceďte.
5. Uvařené spätzle smíchejte s opečenou cibulkou a slaninou. Přidejte nastrouhaný ementál a nasekanou petrželovou nať. Promíchejte a hned servírujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Spätzle

Hlavní chod Snadné Těstoviny Petržel kadeřavá Magazín 2/2019 Počet porcí: 4
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma
Vyzkoušejte specialitu, která patří neodmyslitelně do alsaských hostinců. Pokud nemáte síto na halušky, spätzle z těsta odkrajujte nožem. Spätzle jsou hotové, když vyplavou na hladinu.

Co budete potřebovat

400 g polohrubé mouky
4 vejce
2 větší cibule
200 g slaniny
200 g ementálu
70 g másla
hrst petrželové natě
1⁄2 lžičky soli
150 ml vlažné vody

Jak na to?

1. Smíchejte mouku, vejce, vodu a sůl. Vypracujte těsto a nechte 10 minut odležet.
2. Očištěnou cibuli a slaninu nakrájejte na kostičky. Ementál nastrouhejte nahrubo.
3. Na pánvi rozehřejte máslo. Cibuli opečte dozlatova. Pak přidejte slaninu a opékejte dalších 5 minut.
4. Z těsta přes haluškové síto protlačte spätzle do vroucí osolené vody. Vařte 3 minuty
a poté sceďte.
5. Uvařené spätzle smíchejte s opečenou cibulkou a slaninou. Přidejte nastrouhaný ementál a nasekanou petrželovou nať. Promíchejte a hned servírujte.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019