×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Spätzle

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Spätzle

Co budete potřebovat

400 g polohrubé mouky
4 vejce
2 větší cibule
200 g slaniny
200 g ementálu
70 g másla
hrst petrželové natě
1⁄2 lžičky soli
150 ml vlažné vody

Jak na to?

1. Smíchejte mouku, vejce, vodu a sůl. Vypracujte těsto a nechte 10 minut odležet.
2. Očištěnou cibuli a slaninu nakrájejte na kostičky. Ementál nastrouhejte nahrubo.
3. Na pánvi rozehřejte máslo. Cibuli opečte dozlatova. Pak přidejte slaninu a opékejte dalších 5 minut.
4. Z těsta přes haluškové síto protlačte spätzle do vroucí osolené vody. Vařte 3 minuty
a poté sceďte.
5. Uvařené spätzle smíchejte s opečenou cibulkou a slaninou. Přidejte nastrouhaný ementál a nasekanou petrželovou nať. Promíchejte a hned servírujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Spätzle

Hlavní chod Snadné Těstoviny Petržel kadeřavá Magazín 2/2019 Počet porcí: 4
(0)
Vyzkoušejte specialitu, která patří neodmyslitelně do alsaských hostinců. Pokud nemáte síto na halušky, spätzle z těsta odkrajujte nožem. Spätzle jsou hotové, když vyplavou na hladinu.

Co budete potřebovat

400 g polohrubé mouky
4 vejce
2 větší cibule
200 g slaniny
200 g ementálu
70 g másla
hrst petrželové natě
1⁄2 lžičky soli
150 ml vlažné vody

Jak na to?

1. Smíchejte mouku, vejce, vodu a sůl. Vypracujte těsto a nechte 10 minut odležet.
2. Očištěnou cibuli a slaninu nakrájejte na kostičky. Ementál nastrouhejte nahrubo.
3. Na pánvi rozehřejte máslo. Cibuli opečte dozlatova. Pak přidejte slaninu a opékejte dalších 5 minut.
4. Z těsta přes haluškové síto protlačte spätzle do vroucí osolené vody. Vařte 3 minuty
a poté sceďte.
5. Uvařené spätzle smíchejte s opečenou cibulkou a slaninou. Přidejte nastrouhaný ementál a nasekanou petrželovou nať. Promíchejte a hned servírujte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty