
Španělské pisto se sýrem halloumi
Postup přípravy
1. Lilek omyjte a nakrájejte na kostky 1 ½ × 1 ½ cm. Vložte je do misky a zlehka osolte. Nechte v soli 10 minut a pak je pod tekoucí vodou propláchněte a osušte.
2. Mezitím všechnu zeleninu dobře omyjte, očistěte, nakrájejte na kostky a dejte stranou.
3. V pánvi na rozpálené 1 lžíci oleje orestujte lilek a dejte stranou. Stejný postup udělejte zvlášť i s cuketou a paprikami.
4. Nakonec na zbytku oleje opečte nadrobno nakrájenou cibuli, chilli papričku, prolisovaný česnek a rajčata. Jakmile rajčata pustí tekutinu, přidejte zbylou orestovanou zeleninu. Vše spolu smíchejte a duste cca 10 minut.
5. Směs dochuťte javorovým sirupem, tymiánem, solí a pepřem.
6. Na rozpálenou grilovací pánev nebo na gril položte plátky nakrájeného sýra halloumi a z obou stran ogrilujte dozlatova. Podávejte položené na dušené zelenině. Můžete servírovat také s čerstvým pečivem.