Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Španělské pisto se sýrem halloumi

Španělské pisto se sýrem halloumi

V jedné ruce kniha, v druhé sklenka vína, zvuk šumějícího moře... S těmito rychlými recepty budete mít tolik času, že zbude i na letní lebedění, a chuť Středomoří navodí atmosféru, i když budete dovolenou trávit na šumavské chalupě.

Ingredience

1 lilek
sůl
4 lžíce olivového oleje
1 cuketa
1 červená paprika
1 zelená paprika
1 cibule
1/2 chilli papričky
2 stroužky česneku
600 g rajčat
1 lžička javorového sirupu NP Bio
2 snítky čerstvého tymiánu
pepř
2 sýry halloumi

Postup přípravy

1. Lilek omyjte a nakrájejte na kostky 1 ½ × 1 ½ cm. Vložte je do misky a zlehka osolte. Nechte v soli 10 minut a pak je pod tekoucí vodou propláchněte a osušte.

2. Mezitím všechnu zeleninu dobře omyjte, očistěte, nakrájejte na kostky a dejte stranou.

3. V pánvi na rozpálené 1 lžíci oleje orestujte lilek a dejte stranou. Stejný postup udělejte zvlášť i s cuketou a paprikami.

4. Nakonec na zbytku oleje opečte nadrobno nakrájenou cibuli, chilli papričku, prolisovaný česnek a rajčata. Jakmile rajčata pustí tekutinu, přidejte zbylou orestovanou zeleninu. Vše spolu smíchejte a duste cca 10 minut.

5. Směs dochuťte javorovým sirupem, tymiánem, solí a pepřem.

6. Na rozpálenou grilovací pánev nebo na gril položte plátky nakrájeného sýra halloumi a z obou stran ogrilujte dozlatova. Podávejte položené na dušené zelenině. Můžete servírovat také s čerstvým pečivem.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty