×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Spanakopita – řecké šátečky

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Spanakopita – řecké šátečky

Co budete potřebovat

olivový olej
2–3 stroužky česneku, na plátky
300 g čerstvého špenátu
sůl
150 g nakládaných sušených rajčat
100 g sýru feta
2 vejce
500 g listového těsta
mouka na poprášení pracovní plochy
sezamová semínka na posypání

Jak na to?

1. Olivový olej rozpalte v pánvi a pak na něm krátce – zhruba dvě minuty – orestujte česnek, přidejte špenát a nechte zavadnout. Promíchejte, osolte a počkejte, až zchladne. Špenát přendejte do cedníku a nechte odkapat veškerou tekutinu (můžete ho i lehce vyždímat), pak ho nahrubo nasekejte na prkénku a přendejte do misky. Přidejte okapaná a nahrubo nakrájená rajčata, sýr, jedno vejce a pořádně promíchejte.
2. Listové těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše, rádýlkem nakrájejte na čtverce o straně jedenáct centimetrů, doprostřed každého dejte větší lžíci špenátu, přehněte do trojúhelníku a obě vzniklé hrany ještě zamáčkněte vidličkou. Šátečky potřete rozšlehaným druhým vajíčkem a posypejte sezamovými semínky. Pečte při teplotě 180 °c zhruba dvacet minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Spanakopita – řecké šátečky

Předkrm Snadné Řecká Rajče Magazín 8/2010
Průměrné hodnocení 4 (16)

Co budete potřebovat

olivový olej
2–3 stroužky česneku, na plátky
300 g čerstvého špenátu
sůl
150 g nakládaných sušených rajčat
100 g sýru feta
2 vejce
500 g listového těsta
mouka na poprášení pracovní plochy
sezamová semínka na posypání

Jak na to?

1. Olivový olej rozpalte v pánvi a pak na něm krátce – zhruba dvě minuty – orestujte česnek, přidejte špenát a nechte zavadnout. Promíchejte, osolte a počkejte, až zchladne. Špenát přendejte do cedníku a nechte odkapat veškerou tekutinu (můžete ho i lehce vyždímat), pak ho nahrubo nasekejte na prkénku a přendejte do misky. Přidejte okapaná a nahrubo nakrájená rajčata, sýr, jedno vejce a pořádně promíchejte.
2. Listové těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše, rádýlkem nakrájejte na čtverce o straně jedenáct centimetrů, doprostřed každého dejte větší lžíci špenátu, přehněte do trojúhelníku a obě vzniklé hrany ještě zamáčkněte vidličkou. Šátečky potřete rozšlehaným druhým vajíčkem a posypejte sezamovými semínky. Pečte při teplotě 180 °c zhruba dvacet minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty