Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

olivový olej
2–3 stroužky česneku, na plátky
300 g čerstvého špenátu
sůl
150 g nakládaných sušených rajčat
100 g sýru feta
2 vejce
500 g listového těsta
mouka na poprášení pracovní plochy
sezamová semínka na posypání

Postup přípravy

1. Olivový olej rozpalte v pánvi a pak na něm krátce – zhruba dvě minuty – orestujte česnek, přidejte špenát a nechte zavadnout. Promíchejte, osolte a počkejte, až zchladne. Špenát přendejte do cedníku a nechte odkapat veškerou tekutinu (můžete ho i lehce vyždímat), pak ho nahrubo nasekejte na prkénku a přendejte do misky. Přidejte okapaná a nahrubo nakrájená rajčata, sýr, jedno vejce a pořádně promíchejte.
2. Listové těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše, rádýlkem nakrájejte na čtverce o straně jedenáct centimetrů, doprostřed každého dejte větší lžíci špenátu, přehněte do trojúhelníku a obě vzniklé hrany ještě zamáčkněte vidličkou. Šátečky potřete rozšlehaným druhým vajíčkem a posypejte sezamovými semínky. Pečte při teplotě 180 °c zhruba dvacet minut.

Pomohl vám recept?
20hodnocení4

Další videorecepty