Celozrnný špaldový koláč s pórkem
Ingredience
250 g | celozrnné špaldové mouky ABio |
80 g | másla + na vymazání formy |
100 ml | bublinkové vody nebo minerálky (popřípadě i piva) |
2 | lžíce sezamu + 1 lžička soli hrubá mouka, |
sezam či konopné semínko na vysypání formy Na náplň | |
3 | větší pórky i se zelenými natěmi (cca 500–600 g) |
3 | lžíce olivového oleje |
3 | lžičky soli |
150–200 g | sušených rajčat (nakládaných v oleji) |
250 ml | smetany |
3 | vejce ABio |
čerstvě mletý pepř | |
1–2 | lžíce sekaného tymiánu |
2–3 | stroužky česneku |
100–200 g | přírodního kozího sýru, na kostičky |
Postup přípravy
Špaldový koláč určitě vyzkoušejte. Jeho chuť vás opravdu nadchne.
Nejprve si připravte náplň:
1) Pórky očistěte a nakrájejte na velmi jemno.
2) Olej rozpalte v pánvi, přidejte pórek (nejprve bílé části a až po chvíli zelené) a spolu se dvěma lžičkami soli opékejte 10 minut skoro do měkka.
3) Poté odstavte a do chladnoucího pórku, přidejte na nudličky nakrájená sušená rajčata, okapaná v cedníku.
Mezitím, co chladne pórek, připravte těsto:
4) Špaldovou mouku s vodou smíchejte v míse a vypracujte těsto.
5) Zapékací mísu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, případně sezamovým či konopným semínkem.
6) Těsto párkrát propíchněte vidličkou a dejte předpéct na 5 až 10 minut do trouby vyhřáté na 160 °C.
7) Vejce rozkvedlejte ve smetaně, přidejte lžičku soli, pepř, tymián a prolisovaný česnek.
8) Na předpečený korpus nandejte opečený pórek, na něj naskládejte kostičky sýru a vše zalijte směsí smetany s vejci a dejte péct na 25 až 30 minut.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY