×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Celozrnný špaldový koláč s pórkem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Celozrnný špaldový koláč s pórkem

Tip do kuchyně

 

Náplň můžete obměňovat dle vaší chuti. Vyzkoušejte například kombinaci špenátu, česneku a smetany.

Co budete potřebovat

250 g celozrnné špaldové mouky ABio
80 g másla + na vymazání formy
100 ml bublinkové vody nebo minerálky (popřípadě i piva)
2 lžíce sezamu + 1 lžička soli hrubá mouka,
sezam či konopné semínko na vysypání formy Na náplň
3 větší pórky i se zelenými natěmi (cca 500–600 g)
3 lžíce olivového oleje
3 lžičky soli
150–200 g sušených rajčat (nakládaných v oleji)
250 ml smetany
3 vejce ABio
čerstvě mletý pepř
1–2 lžíce sekaného tymiánu
2–3 stroužky česneku
100–200 g přírodního kozího sýru, na kostičky

Jak na to?

Špaldový koláč určitě vyzkoušejte. Jeho chuť vás opravdu nadchne.

Nejprve si připravte náplň:

1) Pórky očistěte a nakrájejte na velmi jemno.

2) Olej rozpalte v pánvi, přidejte pórek (nejprve bílé části a až po chvíli zelené) a spolu se dvěma lžičkami soli opékejte 10 minut skoro do měkka.

3) Poté odstavte a do chladnoucího pórku, přidejte na nudličky nakrájená sušená rajčata, okapaná v cedníku.

Mezitím, co chladne pórek, připravte těsto:
4) Špaldovou mouku s vodou smíchejte v míse a vypracujte těsto.

5) Zapékací mísu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, případně sezamovým či konopným semínkem.

6) Těsto párkrát propíchněte vidličkou a dejte předpéct na 5 až 10 minut do trouby vyhřáté na 160 °C.

7) Vejce rozkvedlejte ve smetaně, přidejte lžičku soli, pepř, tymián a prolisovaný česnek.

8) Na předpečený korpus nandejte opečený pórek, na něj naskládejte kostičky sýru a vše zalijte směsí smetany s vejci a dejte péct na 25 až 30 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Celozrnný špaldový koláč s pórkem

Předkrm Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Tymián , Rajče Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 5 (3)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Náplň můžete obměňovat dle vaší chuti. Vyzkoušejte například kombinaci špenátu, česneku a smetany.

Co budete potřebovat

250 g celozrnné špaldové mouky ABio
80 g másla + na vymazání formy
100 ml bublinkové vody nebo minerálky (popřípadě i piva)
2 lžíce sezamu + 1 lžička soli hrubá mouka,
sezam či konopné semínko na vysypání formy Na náplň
3 větší pórky i se zelenými natěmi (cca 500–600 g)
3 lžíce olivového oleje
3 lžičky soli
150–200 g sušených rajčat (nakládaných v oleji)
250 ml smetany
3 vejce ABio
čerstvě mletý pepř
1–2 lžíce sekaného tymiánu
2–3 stroužky česneku
100–200 g přírodního kozího sýru, na kostičky

Jak na to?

Špaldový koláč určitě vyzkoušejte. Jeho chuť vás opravdu nadchne.

Nejprve si připravte náplň:

1) Pórky očistěte a nakrájejte na velmi jemno.

2) Olej rozpalte v pánvi, přidejte pórek (nejprve bílé části a až po chvíli zelené) a spolu se dvěma lžičkami soli opékejte 10 minut skoro do měkka.

3) Poté odstavte a do chladnoucího pórku, přidejte na nudličky nakrájená sušená rajčata, okapaná v cedníku.

Mezitím, co chladne pórek, připravte těsto:
4) Špaldovou mouku s vodou smíchejte v míse a vypracujte těsto.

5) Zapékací mísu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, případně sezamovým či konopným semínkem.

6) Těsto párkrát propíchněte vidličkou a dejte předpéct na 5 až 10 minut do trouby vyhřáté na 160 °C.

7) Vejce rozkvedlejte ve smetaně, přidejte lžičku soli, pepř, tymián a prolisovaný česnek.

8) Na předpečený korpus nandejte opečený pórek, na něj naskládejte kostičky sýru a vše zalijte směsí smetany s vejci a dejte péct na 25 až 30 minut.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.