Celozrnný špaldový koláč s pórkem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Špaldový koláč určitě vyzkoušejte. Jeho chuť vás opravdu nadchne.
Nejprve si připravte náplň:
1) Pórky očistěte a nakrájejte na velmi jemno.
2) Olej rozpalte v pánvi, přidejte pórek (nejprve bílé části a až po chvíli zelené) a spolu se dvěma lžičkami soli opékejte 10 minut skoro do měkka.
3) Poté odstavte a do chladnoucího pórku, přidejte na nudličky nakrájená sušená rajčata, okapaná v cedníku.
Mezitím, co chladne pórek, připravte těsto:
4) Špaldovou mouku s vodou smíchejte v míse a vypracujte těsto.
5) Zapékací mísu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, případně sezamovým či konopným semínkem.
6) Těsto párkrát propíchněte vidličkou a dejte předpéct na 5 až 10 minut do trouby vyhřáté na 160 °C.
7) Vejce rozkvedlejte ve smetaně, přidejte lžičku soli, pepř, tymián a prolisovaný česnek.
8) Na předpečený korpus nandejte opečený pórek, na něj naskládejte kostičky sýru a vše zalijte směsí smetany s vejci a dejte péct na 25 až 30 minut.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Celozrnný špaldový koláč s pórkem
Co budete potřebovat
Jak na to?
Špaldový koláč určitě vyzkoušejte. Jeho chuť vás opravdu nadchne.
Nejprve si připravte náplň:
1) Pórky očistěte a nakrájejte na velmi jemno.
2) Olej rozpalte v pánvi, přidejte pórek (nejprve bílé části a až po chvíli zelené) a spolu se dvěma lžičkami soli opékejte 10 minut skoro do měkka.
3) Poté odstavte a do chladnoucího pórku, přidejte na nudličky nakrájená sušená rajčata, okapaná v cedníku.
Mezitím, co chladne pórek, připravte těsto:
4) Špaldovou mouku s vodou smíchejte v míse a vypracujte těsto.
5) Zapékací mísu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, případně sezamovým či konopným semínkem.
6) Těsto párkrát propíchněte vidličkou a dejte předpéct na 5 až 10 minut do trouby vyhřáté na 160 °C.
7) Vejce rozkvedlejte ve smetaně, přidejte lžičku soli, pepř, tymián a prolisovaný česnek.
8) Na předpečený korpus nandejte opečený pórek, na něj naskládejte kostičky sýru a vše zalijte směsí smetany s vejci a dejte péct na 25 až 30 minut.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio