×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Celozrnný špaldový koláč s pórkem

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Celozrnný špaldový koláč s pórkem

Tip do kuchyně

 

Náplň můžete obměňovat dle vaší chuti. Vyzkoušejte například kombinaci špenátu, česneku a smetany.

Co budete potřebovat

250 g celozrnné špaldové mouky ABio
80 g másla + na vymazání formy
100 ml bublinkové vody nebo minerálky (popřípadě i piva)
2 lžíce sezamu + 1 lžička soli hrubá mouka,
sezam či konopné semínko na vysypání formy Na náplň
3 větší pórky i se zelenými natěmi (cca 500–600 g)
3 lžíce olivového oleje
3 lžičky soli
150–200 g sušených rajčat (nakládaných v oleji)
250 ml smetany
3 vejce ABio
čerstvě mletý pepř
1–2 lžíce sekaného tymiánu
2–3 stroužky česneku
100–200 g přírodního kozího sýru, na kostičky

Jak na to?

Špaldový koláč určitě vyzkoušejte. Jeho chuť vás opravdu nadchne.

Nejprve si připravte náplň:

1) Pórky očistěte a nakrájejte na velmi jemno.

2) Olej rozpalte v pánvi, přidejte pórek (nejprve bílé části a až po chvíli zelené) a spolu se dvěma lžičkami soli opékejte 10 minut skoro do měkka.

3) Poté odstavte a do chladnoucího pórku, přidejte na nudličky nakrájená sušená rajčata, okapaná v cedníku.

Mezitím, co chladne pórek, připravte těsto:
4) Špaldovou mouku s vodou smíchejte v míse a vypracujte těsto.

5) Zapékací mísu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, případně sezamovým či konopným semínkem.

6) Těsto párkrát propíchněte vidličkou a dejte předpéct na 5 až 10 minut do trouby vyhřáté na 160 °C.

7) Vejce rozkvedlejte ve smetaně, přidejte lžičku soli, pepř, tymián a prolisovaný česnek.

8) Na předpečený korpus nandejte opečený pórek, na něj naskládejte kostičky sýru a vše zalijte směsí smetany s vejci a dejte péct na 25 až 30 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Celozrnný špaldový koláč s pórkem

Předkrm Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 5 (3)

Tip do kuchyně

 

Náplň můžete obměňovat dle vaší chuti. Vyzkoušejte například kombinaci špenátu, česneku a smetany.

Co budete potřebovat

250 g celozrnné špaldové mouky ABio
80 g másla + na vymazání formy
100 ml bublinkové vody nebo minerálky (popřípadě i piva)
2 lžíce sezamu + 1 lžička soli hrubá mouka,
sezam či konopné semínko na vysypání formy Na náplň
3 větší pórky i se zelenými natěmi (cca 500–600 g)
3 lžíce olivového oleje
3 lžičky soli
150–200 g sušených rajčat (nakládaných v oleji)
250 ml smetany
3 vejce ABio
čerstvě mletý pepř
1–2 lžíce sekaného tymiánu
2–3 stroužky česneku
100–200 g přírodního kozího sýru, na kostičky

Jak na to?

Špaldový koláč určitě vyzkoušejte. Jeho chuť vás opravdu nadchne.

Nejprve si připravte náplň:

1) Pórky očistěte a nakrájejte na velmi jemno.

2) Olej rozpalte v pánvi, přidejte pórek (nejprve bílé části a až po chvíli zelené) a spolu se dvěma lžičkami soli opékejte 10 minut skoro do měkka.

3) Poté odstavte a do chladnoucího pórku, přidejte na nudličky nakrájená sušená rajčata, okapaná v cedníku.

Mezitím, co chladne pórek, připravte těsto:
4) Špaldovou mouku s vodou smíchejte v míse a vypracujte těsto.

5) Zapékací mísu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, případně sezamovým či konopným semínkem.

6) Těsto párkrát propíchněte vidličkou a dejte předpéct na 5 až 10 minut do trouby vyhřáté na 160 °C.

7) Vejce rozkvedlejte ve smetaně, přidejte lžičku soli, pepř, tymián a prolisovaný česnek.

8) Na předpečený korpus nandejte opečený pórek, na něj naskládejte kostičky sýru a vše zalijte směsí smetany s vejci a dejte péct na 25 až 30 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Inspirujte se podobnými recepty