×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Celozrnný špaldový koláč s pórkem

Další recepty a články

Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín...
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Houbařské chleby s česnekem
Houbařské chleby s...
Houbařské chleby s česnekem
Houbařské chleby s česnekem
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti

Celozrnný špaldový koláč s pórkem

Tip do kuchyně

 

Náplň můžete obměňovat dle vaší chuti. Vyzkoušejte například kombinaci špenátu, česneku a smetany.

Co budete potřebovat

250 g celozrnné špaldové mouky ABio
80 g másla + na vymazání formy
100 ml bublinkové vody nebo minerálky (popřípadě i piva)
2 lžíce sezamu + 1 lžička soli hrubá mouka,
sezam či konopné semínko na vysypání formy Na náplň
3 větší pórky i se zelenými natěmi (cca 500–600 g)
3 lžíce olivového oleje
3 lžičky soli
150–200 g sušených rajčat (nakládaných v oleji)
250 ml smetany
3 vejce ABio
čerstvě mletý pepř
1–2 lžíce sekaného tymiánu
2–3 stroužky česneku
100–200 g přírodního kozího sýru, na kostičky

Jak na to?

Špaldový koláč určitě vyzkoušejte. Jeho chuť vás opravdu nadchne.

Nejprve si připravte náplň:

1) Pórky očistěte a nakrájejte na velmi jemno.

2) Olej rozpalte v pánvi, přidejte pórek (nejprve bílé části a až po chvíli zelené) a spolu se dvěma lžičkami soli opékejte 10 minut skoro do měkka.

3) Poté odstavte a do chladnoucího pórku, přidejte na nudličky nakrájená sušená rajčata, okapaná v cedníku.

Mezitím, co chladne pórek, připravte těsto:
4) Špaldovou mouku s vodou smíchejte v míse a vypracujte těsto.

5) Zapékací mísu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, případně sezamovým či konopným semínkem.

6) Těsto párkrát propíchněte vidličkou a dejte předpéct na 5 až 10 minut do trouby vyhřáté na 160 °C.

7) Vejce rozkvedlejte ve smetaně, přidejte lžičku soli, pepř, tymián a prolisovaný česnek.

8) Na předpečený korpus nandejte opečený pórek, na něj naskládejte kostičky sýru a vše zalijte směsí smetany s vejci a dejte péct na 25 až 30 minut.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Celozrnný špaldový koláč s pórkem

Předkrm Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 4/2011
Průměrné hodnocení 5 (2)

Tip do kuchyně

 

Náplň můžete obměňovat dle vaší chuti. Vyzkoušejte například kombinaci špenátu, česneku a smetany.

Co budete potřebovat

250 g celozrnné špaldové mouky ABio
80 g másla + na vymazání formy
100 ml bublinkové vody nebo minerálky (popřípadě i piva)
2 lžíce sezamu + 1 lžička soli hrubá mouka,
sezam či konopné semínko na vysypání formy Na náplň
3 větší pórky i se zelenými natěmi (cca 500–600 g)
3 lžíce olivového oleje
3 lžičky soli
150–200 g sušených rajčat (nakládaných v oleji)
250 ml smetany
3 vejce ABio
čerstvě mletý pepř
1–2 lžíce sekaného tymiánu
2–3 stroužky česneku
100–200 g přírodního kozího sýru, na kostičky

Jak na to?

Špaldový koláč určitě vyzkoušejte. Jeho chuť vás opravdu nadchne.

Nejprve si připravte náplň:

1) Pórky očistěte a nakrájejte na velmi jemno.

2) Olej rozpalte v pánvi, přidejte pórek (nejprve bílé části a až po chvíli zelené) a spolu se dvěma lžičkami soli opékejte 10 minut skoro do měkka.

3) Poté odstavte a do chladnoucího pórku, přidejte na nudličky nakrájená sušená rajčata, okapaná v cedníku.

Mezitím, co chladne pórek, připravte těsto:
4) Špaldovou mouku s vodou smíchejte v míse a vypracujte těsto.

5) Zapékací mísu vymažte máslem a vysypte hrubou moukou, případně sezamovým či konopným semínkem.

6) Těsto párkrát propíchněte vidličkou a dejte předpéct na 5 až 10 minut do trouby vyhřáté na 160 °C.

7) Vejce rozkvedlejte ve smetaně, přidejte lžičku soli, pepř, tymián a prolisovaný česnek.

8) Na předpečený korpus nandejte opečený pórek, na něj naskládejte kostičky sýru a vše zalijte směsí smetany s vejci a dejte péct na 25 až 30 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Grilovaný hermelín se slaninou
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Houbařské chleby s česnekem
Houbařské chleby s česnekem
Houbařské chleby s česnekem
Houbařské chleby s česnekem
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti

Inspirujte se podobnými recepty