Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHovězí kýta v hořčičné krustě
Albert logoAlbert logo
  • Hovězí kýta v hořčičné krustě
Hovězí kýta v hořčičné krustě

Hovězí kýta v hořčičné krustě

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Hovězí zadní bez kosti 1,5 kg
  • Dýně Hokkaidó 1 ks
  • Červené víno 150 ml
  • Kuskus 250 g
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Citronová šťáva 2 plž
  • Kurkuma 2 člž
  • Směs čerstvých bylinek 1 hrs.
  • Hořčičné semínko 2 člž
  • Olej olivový 120 ml
  • Tymián sušený 1 plž
  • Pepř celý 1 člž
  • Sůl 1 člž
  • Pepř
  • Hovězí zadní bez kosti 1,5 kg
  • Dýně Hokkaidó 1 ks
  • Červené víno 150 ml
  • Kuskus 250 g
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Česnek 1 strouž.
  • Citronová šťáva 2 plž
  • Kurkuma 2 člž
  • Směs čerstvých bylinek 1 hrs.
  • Hořčičné semínko 2 člž
  • Olej olivový 120 ml
  • Tymián sušený 1 plž
  • Pepř celý 1 člž
  • Sůl 1 člž
  • Pepř

Příprava

1
Troubu předehřejte na 140 °C. Hořčici, sůl, pepř a tymián rozmělněte v hmoždíři. Promíchejte s olejem a dejte stranou.
2
Kýtu promažte extra olejem a v rozpálené pánvi nechte zatáhnout. Poté maso potřete marinádou, podlijte vínem a pečte dvě až šest hodin, podle preference propečení.
3
Očistěnou dýni zbavte jader a nakrájejte na měsíčky. Čtyřicet minut před koncem pečení přidejte k masu a polijte výpekem.
4
Kuskus osolte, opepřete, přilijte citronovou šťávu, rozmělněný česnek a zamíchejte. Přiveďte k varu 250 ml vody, rozpusťte v ní bujon, rozmíchejte s kurkumou a kuskus zalijte. Nechte 10 minut přiklopené odstát.
5
Přidejte bylinky, podle chuti zakápněte olivovým olejem a promíchejte.
6
Po upečení vyjměte maso z pečicí nádoby a k dýni přidejte kuskus a promíchejte.
1
Troubu předehřejte na 140 °C. Hořčici, sůl, pepř a tymián rozmělněte v hmoždíři. Promíchejte s olejem a dejte stranou.
2
Kýtu promažte extra olejem a v rozpálené pánvi nechte zatáhnout. Poté maso potřete marinádou, podlijte vínem a pečte dvě až šest hodin, podle preference propečení.
3
Očistěnou dýni zbavte jader a nakrájejte na měsíčky. Čtyřicet minut před koncem pečení přidejte k masu a polijte výpekem.
4
Kuskus osolte, opepřete, přilijte citronovou šťávu, rozmělněný česnek a zamíchejte. Přiveďte k varu 250 ml vody, rozpusťte v ní bujon, rozmíchejte s kurkumou a kuskus zalijte. Nechte 10 minut přiklopené odstát.
5
Přidejte bylinky, podle chuti zakápněte olivovým olejem a promíchejte.
6
Po upečení vyjměte maso z pečicí nádoby a k dýni přidejte kuskus a promíchejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě dnes

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.