
Hovězí kýta v hořčičné krustě

Snadné
Více než 60 minut
5/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Hovězí zadní bez kosti 1,5 kg
- Dýně Hokkaidó 1 ks
- Červené víno 150 ml
- Kuskus 250 g
- Bujón zeleninový 1 ks
- Česnek 1 strouž.
- Citronová šťáva 2 plž
- Kurkuma 2 člž
- Směs čerstvých bylinek 1 hrs.
- Hořčičné semínko 2 člž
- Olej olivový 120 ml
- Tymián sušený 1 plž
- Pepř celý 1 člž
- Sůl 1 člž
- Pepř
- Hovězí zadní bez kosti 1,5 kg
- Dýně Hokkaidó 1 ks
- Červené víno 150 ml
- Kuskus 250 g
- Bujón zeleninový 1 ks
- Česnek 1 strouž.
- Citronová šťáva 2 plž
- Kurkuma 2 člž
- Směs čerstvých bylinek 1 hrs.
- Hořčičné semínko 2 člž
- Olej olivový 120 ml
- Tymián sušený 1 plž
- Pepř celý 1 člž
- Sůl 1 člž
- Pepř
Příprava
- 1Troubu předehřejte na 140 °C. Hořčici, sůl, pepř a tymián rozmělněte v hmoždíři. Promíchejte s olejem a dejte stranou.
- 2Kýtu promažte extra olejem a v rozpálené pánvi nechte zatáhnout. Poté maso potřete marinádou, podlijte vínem a pečte dvě až šest hodin, podle preference propečení.
- 3Očistěnou dýni zbavte jader a nakrájejte na měsíčky. Čtyřicet minut před koncem pečení přidejte k masu a polijte výpekem.
- 4Kuskus osolte, opepřete, přilijte citronovou šťávu, rozmělněný česnek a zamíchejte. Přiveďte k varu 250 ml vody, rozpusťte v ní bujon, rozmíchejte s kurkumou a kuskus zalijte. Nechte 10 minut přiklopené odstát.
- 5Přidejte bylinky, podle chuti zakápněte olivovým olejem a promíchejte.
- 6Po upečení vyjměte maso z pečicí nádoby a k dýni přidejte kuskus a promíchejte.
- 1Troubu předehřejte na 140 °C. Hořčici, sůl, pepř a tymián rozmělněte v hmoždíři. Promíchejte s olejem a dejte stranou.
- 2Kýtu promažte extra olejem a v rozpálené pánvi nechte zatáhnout. Poté maso potřete marinádou, podlijte vínem a pečte dvě až šest hodin, podle preference propečení.
- 3Očistěnou dýni zbavte jader a nakrájejte na měsíčky. Čtyřicet minut před koncem pečení přidejte k masu a polijte výpekem.
- 4Kuskus osolte, opepřete, přilijte citronovou šťávu, rozmělněný česnek a zamíchejte. Přiveďte k varu 250 ml vody, rozpusťte v ní bujon, rozmíchejte s kurkumou a kuskus zalijte. Nechte 10 minut přiklopené odstát.
- 5Přidejte bylinky, podle chuti zakápněte olivovým olejem a promíchejte.
- 6Po upečení vyjměte maso z pečicí nádoby a k dýni přidejte kuskus a promíchejte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.