
Špagety s domácím bazalkovým pestem a hoblinkami parmazánu

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Italská
Vegetariánské
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Ricotta 250 g
- Sůl
- Špagety 400 g
- Bazalka čerstvá 1/2 hrn.
- Česnek 4 strouž.
- Parmazán 1/4 hrn.
- Mandle loupané 1/4 hrn.
- Citronová šťáva 2 plž
- Olej olivový 2 plž
- Ricotta 250 g
- Sůl
- Špagety 400 g
- Bazalka čerstvá 1/2 hrn.
- Česnek 4 strouž.
- Parmazán 1/4 hrn.
- Mandle loupané 1/4 hrn.
- Citronová šťáva 2 plž
- Olej olivový 2 plž
Příprava
- 1Bazalku, česnek, mandle a parmazán pomocí tyčového mixéru rozmixujte, přidejte citronovou šťávu, olej a mixujte dohladka.
- 2Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu al dente.
- 3Pesto smíchejte v míse s ricottou, podle potřeby nařeďte pár lžícemi vody z těstovin.
- 4Těstoviny sceďte a promíchejte s ricottovou směsí.
- 5Rozdělte na talíře a podávejte ozdobené parmazánem a bazalkou, s klínky citronu.
- 1Bazalku, česnek, mandle a parmazán pomocí tyčového mixéru rozmixujte, přidejte citronovou šťávu, olej a mixujte dohladka.
- 2Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu al dente.
- 3Pesto smíchejte v míse s ricottou, podle potřeby nařeďte pár lžícemi vody z těstovin.
- 4Těstoviny sceďte a promíchejte s ricottovou směsí.
- 5Rozdělte na talíře a podávejte ozdobené parmazánem a bazalkou, s klínky citronu.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.