×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Špagety puttanesca

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Špagety puttanesca

Co budete potřebovat

Základní recept na těsto - ingredience:
600 g kvalitní hladké mouky
6 vajec
Ingredience na špagety:
sůl a pepř
těsto podle základního receptu
olivový olej
4 stroužky česneku, nasekané najemno
3 filátka z ančoviček, nakrájená nadrobno
2 čerstvé chilli papričky se semínky, nakrájené na proužky
hrst černých oliv, nasekaných
2 hrsti cherry rajčátek, rozpůlených
hrst čerstvých bazalkových lístků
hoblinky parmazánu k podávání

Jak na to?

Základní recept na těsto:
Mouku prosejte do velké mísy nebo na pracovní plochu. Uprostřed udělejte důlek, vyklepněte do něj všechna vejce a vidličkou je prošlehejte. Na vejce nahrňte trochu mouky, promíchejte, postup opakujte. Těsto zpracovávejte dohladka a pokračujte v hnětení aspoň 8 minut. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat.
Těsto si rozdělte na několik částí a na moukou posypané pracovní ploše ho rozválejte. Pomoučněným válečkem těsto rozvalujte směrem od sebe, po několika tazích těstem pootočte. Těsto, se kterým právě nepracujete, nechte zabalené v potravinářské fólii, aby neoschlo. Rozválené těsto odložte na vlhkou utěrku.

Špagety:
Rozválený plát těsta srolujte po délce do závinu. Sekáčkem nebo velkým nožem krájejte asi 2 mm široké proužky.

Špagety puttanesca:
Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Těsto podle základního receptu vyválejte a nakrájejte z něj špagety podle výše uvedeného postupu. Do pánve nalijte větší množství olivového oleje, přidejte česnek, ančovičky a chilli papričky. Přidejte olivy a opékejte zhruba 2 minuty, dokud nezačne mít česnek zlatavou barvu a ančovičky se nerozpadnou. Přidejte cherry rajčátka, přilijte trochu vařící vody, kterou máte připravenou na těstoviny, a přiklopte. Duste 3–4 minuty, až rajčátka změknou. Těstoviny vhoďte do hrnce s vařící vodou a vařte zhruba 2 minuty. Slijte je, ale nechte si stranou asi 200 ml vody, v níž se vařily. Do omáčky přidejte bazalkové lístečky a těstoviny spolu s vodou, kterou jste si nechali stranou (těstoviny se nebudou lepit), a zlehka promíchejte. Osolte, opepřete a podávejte s parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Špagety puttanesca

Hlavní chod Snadné Vaření Červen , Bazalka , Rajče , Chilli paprička Magazín 6/2015
Průměrné hodnocení 5 (3)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

Základní recept na těsto - ingredience:
600 g kvalitní hladké mouky
6 vajec
Ingredience na špagety:
sůl a pepř
těsto podle základního receptu
olivový olej
4 stroužky česneku, nasekané najemno
3 filátka z ančoviček, nakrájená nadrobno
2 čerstvé chilli papričky se semínky, nakrájené na proužky
hrst černých oliv, nasekaných
2 hrsti cherry rajčátek, rozpůlených
hrst čerstvých bazalkových lístků
hoblinky parmazánu k podávání

Jak na to?

Základní recept na těsto:
Mouku prosejte do velké mísy nebo na pracovní plochu. Uprostřed udělejte důlek, vyklepněte do něj všechna vejce a vidličkou je prošlehejte. Na vejce nahrňte trochu mouky, promíchejte, postup opakujte. Těsto zpracovávejte dohladka a pokračujte v hnětení aspoň 8 minut. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte 30 minut odpočívat.
Těsto si rozdělte na několik částí a na moukou posypané pracovní ploše ho rozválejte. Pomoučněným válečkem těsto rozvalujte směrem od sebe, po několika tazích těstem pootočte. Těsto, se kterým právě nepracujete, nechte zabalené v potravinářské fólii, aby neoschlo. Rozválené těsto odložte na vlhkou utěrku.

Špagety:
Rozválený plát těsta srolujte po délce do závinu. Sekáčkem nebo velkým nožem krájejte asi 2 mm široké proužky.

Špagety puttanesca:
Dejte vařit osolenou vodu na těstoviny. Těsto podle základního receptu vyválejte a nakrájejte z něj špagety podle výše uvedeného postupu. Do pánve nalijte větší množství olivového oleje, přidejte česnek, ančovičky a chilli papričky. Přidejte olivy a opékejte zhruba 2 minuty, dokud nezačne mít česnek zlatavou barvu a ančovičky se nerozpadnou. Přidejte cherry rajčátka, přilijte trochu vařící vody, kterou máte připravenou na těstoviny, a přiklopte. Duste 3–4 minuty, až rajčátka změknou. Těstoviny vhoďte do hrnce s vařící vodou a vařte zhruba 2 minuty. Slijte je, ale nechte si stranou asi 200 ml vody, v níž se vařily. Do omáčky přidejte bazalkové lístečky a těstoviny spolu s vodou, kterou jste si nechali stranou (těstoviny se nebudou lepit), a zlehka promíchejte. Osolte, opepřete a podávejte s parmazánem.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019