Snídaňový slaný koláč s vejci
Ingredience
5 | vajec |
sůl | |
1 | listové těsto Albert |
100 ml | sýra ricotta |
100 ml | zakysané smetany |
100 g | hrášku |
100 g | baby špenátu |
5 | výhonků zeleného chřestu |
1 | hrst mikrobylinek – hrášek |
1 | hrst lískových oříšků |
pepř |
Postup přípravy
1. Do misky rozklepněte vejce a rozšlehejte ho se špetkou soli. Listové těsto rozviňte na plech spolu s pečicím papírem. Přeložte půl centimetru na každém okraji směrem dovnitř a zatlačte dolů, aby se vytvořil „ráfek“. Použijte vidličku a píchněte do okraje těsta, aby se střed během pečení nenafoukl. Rozšlehaným vejcem potřete povrch těsta a dejte ho na 15 minut mrazit.
2. Pak základ z listového těsta pečte 15 minut na 190 °C, dokud těsto nezezlátne a nebude křupavé.
3. Zatímco se peče listové těsto, připravte si chřest a hrášek. Odlomte zdřevnatělé konce chřestu. Hrnec s vodou přiveďte k varu a chřest s hráškem blanšírujte ve vroucí vodě po dobu 2–3 minut. Sceďte a dejte vychladnout.
4. V misce smíchejte ricottu se zakysanou smetanou. Směsí potřete téměř celé upečené těsto a rozložte na něj špenát, zelený hrášek a chřest. Každé vejce rozklepněte, oddělte vaječný žloutek od bílku a opatrně rozmístěte žloutky na koláč.
5. Těsto vraťte do trouby a pečte 15 minut na spodní mřížce. Koláč vyndejte, navrch dejte výhonky hrášku a nasekané opražené lískové ořechy. Dochuťte solí a pepřem podle chuti. Přejeme, ať vám tento koláč plný jara chutná.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY