Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2 velká vejce
150 ml bílého jogurtu
50 ml slunečnicového oleje
100 g jablečné přesnídávky
1 lehce přezrálý banán
4 lžíce průzračného medu
1 lžička vanilkového extraktu
200 g pšeničné celozrnné mouky
50 g ovesných vloček
lžičky prášku do pečiva
lžičky jedlé sody
lžičky mleté skořice
100 g borůvek
sůl
3 lžíce mixu semínek (dýňové, slunečnicové)

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Dvanáctimístnou muffinovou formu vyložte košíčky nebo pečicím papírem. V míse smíchejte vejce, jogurt, olej, jablečnou přesnídávku, rozmačkaný banán, med a vanilkový extrakt.
2. Ve druhé míse smíchejte zbylé ingredience vyjma semínek a pak k suché směsi vmíchávejte mokrou. Spojte do hladkého těsta, ale nepřešlehejte, muffiny by byly těžké.
3. Těsto rozdělte do formy, posypte extra vločkami a semínky a pečte 25–30 minut. Vyndejte z trouby, přendejte na mřížku a nechte zchladnout.

Pomohl vám recept?
41hodnocení4

Další videorecepty

<