Švestouka

Náročné
46-60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Vepřová krkovice uzená 600 g
- Povidla švestková 250 g
- Vývar 250 ml
- Med 3 plž
- Skořice mletá 1/2 člž
- Červené víno 100 ml
- Hřebíček mletý
- Citronová kůra 1 ks
- Sůl
- Pepř
- Mouka hladká 2 plž
- Máslo 2 plž
- Vepřová krkovice uzená 600 g
- Povidla švestková 250 g
- Vývar 250 ml
- Med 3 plž
- Skořice mletá 1/2 člž
- Červené víno 100 ml
- Hřebíček mletý
- Citronová kůra 1 ks
- Sůl
- Pepř
- Mouka hladká 2 plž
- Máslo 2 plž
Příprava
- 1Doměkka uvařené maso nakrájejte na plátky a uchovejte v teple. Vývar z masa se teď bude hodit na omáčku. Přiveďte ho k varu, stáhněte plamen a za stálého míchání do něj přidejte povidla, med, skořici, citronovou kůru a špetku hřebíčku. Přilijte červené víno a podle chuti osolte a opepřete.
- 2Pokud není omáčka dostatečně hustá, z másla a mouky udělejte světlou jíšku a za stálého míchání ji do omáčky přidejte. Nechte krátce povařit. Maso se švestoukou nejvíc chutná s bramborovými špalíčky.
- 1Doměkka uvařené maso nakrájejte na plátky a uchovejte v teple. Vývar z masa se teď bude hodit na omáčku. Přiveďte ho k varu, stáhněte plamen a za stálého míchání do něj přidejte povidla, med, skořici, citronovou kůru a špetku hřebíčku. Přilijte červené víno a podle chuti osolte a opepřete.
- 2Pokud není omáčka dostatečně hustá, z másla a mouky udělejte světlou jíšku a za stálého míchání ji do omáčky přidejte. Nechte krátce povařit. Maso se švestoukou nejvíc chutná s bramborovými špalíčky.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.











