Smetanový pudink s třešněmi
Ingredience
300 g | třešní |
100 g | cukru krupice |
50 ml | vody |
800 ml | mléka |
1 | vanilkový lusk |
50 g | kukuřičného škrobu |
2 | vejce |
Postup přípravy
1. Omyjte 300 g třešní a 200 g z nich vypeckujte. Polovinu vypeckovaných třešní odložte stranou. Do hrnce vsypte 50 g cukru, vlijte 50 ml vody a přidejte 100 g vypeckovaných třešní. Vše přiveďte k varu. Až se cukr rozpustí, vše rozmixujte dohladka. Sirup přeceďte přes sítko a dejte stranou vychladnout.
2. Do hrnce vlijte 700 ml mléka a dovnitř vyškrábejte zrníčka z vanilkového lusku. V misce smíchejte 50 g škrobu, 2 žloutky, 50 g cukru a 100 ml zbylého mléka. Vanilkové mléko v hrnci přiveďte k varu. Za stálého míchání vlijte vroucí mléko ke žloutkové směsi. Vše smíchejte dohladka a pak znovu přelijte do hrnce. Na mírném stupni ohřevu, za stálého míchání, povařte pudink do zhoustnutí.
3. Do 4 pohárů rozdělte 100 g vypeckovaných třešní. Přelijte ještě horkým pudinkem a dejte vychladit na 3 hodiny do lednice.
4. Ztuhlý pudink přelijte třešňovým sirupem, dozdobte čerstvými třešněmi a podávejte. Pravá chuť českého léta vás přenese zpět do dětství babiččiných receptů.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY