×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Smetanová rybí polévka

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených...
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Smetanová rybí polévka

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
1 střední mrkev
½ pórku
½ cibule
1 středně velká brambora
1 lžíce hladké mouky
2 litry rybího vývaru
250 g lososa
250 g tresky nebo jiné bělomasé ryby
250 g loupaných krevet (nemusí být)
250 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
hladkolistá petrželka

Jak na to?

Máslo rozpusťte v polévkovém hrnci, přidejte mrkev, pórek a cibuli a asi 3 minuty opékejte. Pak přidejte bramboru a opékejte další 3 minuty. Zaprašte moukou a opékejte dorůžova. Zalijte 2 litry rybího vývaru nebo vody a vařte, až budou brambory téměř měkké. Potom přidejte rybí maso nakrájené na velké kostky, krevety a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Vmíchejte smetanu, zahřejte a dochuťte solí a pepřem a ozdobte petrželkou. Pokud chcete ještě vydatnější chuť, podávejte s bylinkovými krutony – najdete u receptu na hrachovou polévku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Smetanová rybí polévka

Polévka Snadné Česká Vaření Magazín 12/2013
Průměrné hodnocení 5 (1)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
1 střední mrkev
½ pórku
½ cibule
1 středně velká brambora
1 lžíce hladké mouky
2 litry rybího vývaru
250 g lososa
250 g tresky nebo jiné bělomasé ryby
250 g loupaných krevet (nemusí být)
250 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
hladkolistá petrželka

Jak na to?

Máslo rozpusťte v polévkovém hrnci, přidejte mrkev, pórek a cibuli a asi 3 minuty opékejte. Pak přidejte bramboru a opékejte další 3 minuty. Zaprašte moukou a opékejte dorůžova. Zalijte 2 litry rybího vývaru nebo vody a vařte, až budou brambory téměř měkké. Potom přidejte rybí maso nakrájené na velké kostky, krevety a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Vmíchejte smetanu, zahřejte a dochuťte solí a pepřem a ozdobte petrželkou. Pokud chcete ještě vydatnější chuť, podávejte s bylinkovými krutony – najdete u receptu na hrachovou polévku.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Inspirujte se podobnými recepty