Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Smetanová rybí polévka

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Smetanová rybí polévka

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
1 střední mrkev
½ pórku
½ cibule
1 středně velká brambora
1 lžíce hladké mouky
2 litry rybího vývaru
250 g lososa
250 g tresky nebo jiné bělomasé ryby
250 g loupaných krevet (nemusí být)
250 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
hladkolistá petrželka

Jak na to?

Máslo rozpusťte v polévkovém hrnci, přidejte mrkev, pórek a cibuli a asi 3 minuty opékejte. Pak přidejte bramboru a opékejte další 3 minuty. Zaprašte moukou a opékejte dorůžova. Zalijte 2 litry rybího vývaru nebo vody a vařte, až budou brambory téměř měkké. Potom přidejte rybí maso nakrájené na velké kostky, krevety a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Vmíchejte smetanu, zahřejte a dochuťte solí a pepřem a ozdobte petrželkou. Pokud chcete ještě vydatnější chuť, podávejte s bylinkovými krutony – najdete u receptu na hrachovou polévku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Smetanová rybí polévka

Polévka Snadné Česká Vaření Petržel kadeřavá Magazín 12/2013
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

2 lžíce másla
1 střední mrkev
½ pórku
½ cibule
1 středně velká brambora
1 lžíce hladké mouky
2 litry rybího vývaru
250 g lososa
250 g tresky nebo jiné bělomasé ryby
250 g loupaných krevet (nemusí být)
250 ml smetany ke šlehání
sůl
pepř
hladkolistá petrželka

Jak na to?

Máslo rozpusťte v polévkovém hrnci, přidejte mrkev, pórek a cibuli a asi 3 minuty opékejte. Pak přidejte bramboru a opékejte další 3 minuty. Zaprašte moukou a opékejte dorůžova. Zalijte 2 litry rybího vývaru nebo vody a vařte, až budou brambory téměř měkké. Potom přidejte rybí maso nakrájené na velké kostky, krevety a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Vmíchejte smetanu, zahřejte a dochuťte solí a pepřem a ozdobte petrželkou. Pokud chcete ještě vydatnější chuť, podávejte s bylinkovými krutony – najdete u receptu na hrachovou polévku.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty