
Smažené klobásy s hroznovým vínem

Snadné
16-30 minut
5/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Cibule 2 ks
- Fenyklová semínka 1 člž
- Hroznové víno tmavé 100 g
- Česnek 1 strouž.
- Vinný červený ocet 2 plž
- Klobása bílá 450 g
- Cibule 2 ks
- Fenyklová semínka 1 člž
- Hroznové víno tmavé 100 g
- Česnek 1 strouž.
- Vinný červený ocet 2 plž
- Klobása bílá 450 g
Příprava
- 1Do pánve s rozpáleným olejem vložte klobásky a za občasného obracení opékejte zhruba 10 minut.
- 2Poté k nim přidejte cibuli a opečte ji tak, aby změkla.
- 3Dále do pánve přidejte česnek, fenyklová semínka a hroznové víno a opékejte dalších 5 minut, až začne hroznové víno měknout.
- 4Pánev zastříkněte vinným octem a otáčejte s ní, aby se ocet rozlil po celé ploše. Chvilku duste, až je cibule lepkavá a klobásky propečené.
- 1Do pánve s rozpáleným olejem vložte klobásky a za občasného obracení opékejte zhruba 10 minut.
- 2Poté k nim přidejte cibuli a opečte ji tak, aby změkla.
- 3Dále do pánve přidejte česnek, fenyklová semínka a hroznové víno a opékejte dalších 5 minut, až začne hroznové víno měknout.
- 4Pánev zastříkněte vinným octem a otáčejte s ní, aby se ocet rozlil po celé ploše. Chvilku duste, až je cibule lepkavá a klobásky propečené.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.