Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

300 g hladké mouky + na obalování
1 menší lžička prášku do pečiva
½ lžičky jedlé sody
500 ml sodovky nebo jemně perlivé vody
85 g strouhaného kokosu
3 velké banány
750 ml slunečnicového oleje
moučkový cukr na posypání
Na karamelovou omáčku:
200 g jemnějšího tmavého cukru
125 ml smetany
100 g másla, nakrájeného

Postup přípravy

1. Všechny ingredience na karamelovou omáčku dejte do rendlíku a na středním plameni čtyři až pět minut zahřívejte, abyste získali hladkou směs.
2. Do mísy přesypte hladkou mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu. Přilijte sodovku či perlivou vodu a vymíchejte do hladkého těstíčka
3. Do hlubokých talířů nasypte mouku a kokos na obalování.
4. Olej rozpalte na středním plameni, banány pokrájejte na silnější špalíky a postupně je obalujte nejprve v mouce, pak v těstíčku a nakonec ve strouhaném kokosu. Smažte je ve vysoké vrstvě oleje jednu až dvě minuty, nebo dokud nezezlátnou.
5. Nechte okapat na talíři vyloženém kuchyňským papírem. Podávejte s karamelovou omáčkou a pocukrované.

Pomohl vám recept?
4hodnocení5

Další videorecepty