×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Smažené banány obalované v kokosu

Další recepty a články

Banány v karamelu a sezamu
Banány v karamelu a...
Banány v karamelu a sezamu
Banány v karamelu a sezamu
Pošírované nashi se zmrzlinou
Pošírované nashi se...
Pošírované nashi se zmrzlinou
Pošírované nashi se zmrzlinou

Smažené banány obalované v kokosu

Co budete potřebovat

300 g hladké mouky + na obalování
1 menší lžička prášku do pečiva
½ lžičky jedlé sody
500 ml sodovky nebo jemně perlivé vody
85 g strouhaného kokosu
3 velké banány
750 ml slunečnicového oleje
moučkový cukr na posypání
Na karamelovou omáčku:
200 g jemnějšího tmavého cukru
125 ml smetany
100 g másla, nakrájeného

Jak na to?

1. Všechny ingredience na karamelovou omáčku dejte do rendlíku a na středním plameni čtyři až pět minut zahřívejte, abyste získali hladkou směs.
2. Do mísy přesypte hladkou mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu. Přilijte sodovku či perlivou vodu a vymíchejte do hladkého těstíčka
3. Do hlubokých talířů nasypte mouku a kokos na obalování.
4. Olej rozpalte na středním plameni, banány pokrájejte na silnější špalíky a postupně je obalujte nejprve v mouce, pak v těstíčku a nakonec ve strouhaném kokosu. Smažte je ve vysoké vrstvě oleje jednu až dvě minuty, nebo dokud nezezlátnou.
5. Nechte okapat na talíři vyloženém kuchyňským papírem. Podávejte s karamelovou omáčkou a pocukrované.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Smažené banány obalované v kokosu

Dezert Snadné Asijská Smažení Magazín 1/2012
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

300 g hladké mouky + na obalování
1 menší lžička prášku do pečiva
½ lžičky jedlé sody
500 ml sodovky nebo jemně perlivé vody
85 g strouhaného kokosu
3 velké banány
750 ml slunečnicového oleje
moučkový cukr na posypání
Na karamelovou omáčku:
200 g jemnějšího tmavého cukru
125 ml smetany
100 g másla, nakrájeného

Jak na to?

1. Všechny ingredience na karamelovou omáčku dejte do rendlíku a na středním plameni čtyři až pět minut zahřívejte, abyste získali hladkou směs.
2. Do mísy přesypte hladkou mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu. Přilijte sodovku či perlivou vodu a vymíchejte do hladkého těstíčka
3. Do hlubokých talířů nasypte mouku a kokos na obalování.
4. Olej rozpalte na středním plameni, banány pokrájejte na silnější špalíky a postupně je obalujte nejprve v mouce, pak v těstíčku a nakonec ve strouhaném kokosu. Smažte je ve vysoké vrstvě oleje jednu až dvě minuty, nebo dokud nezezlátnou.
5. Nechte okapat na talíři vyloženém kuchyňským papírem. Podávejte s karamelovou omáčkou a pocukrované.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Banány v karamelu a sezamu
Banány v karamelu a sezamu
Banány v karamelu a sezamu
Banány v karamelu a sezamu
Pošírované nashi se zmrzlinou
Pošírované nashi se zmrzlinou
Pošírované nashi se zmrzlinou
Pošírované nashi se zmrzlinou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat