×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Smažené banány obalované v kokosu

Další recepty a články

Banány v karamelu a sezamu
Banány v karamelu a...
Banány v karamelu a sezamu
Banány v karamelu a sezamu
Pošírované nashi se zmrzlinou
Pošírované nashi se...
Pošírované nashi se zmrzlinou
Pošírované nashi se zmrzlinou

Smažené banány obalované v kokosu

Co budete potřebovat

300 g hladké mouky + na obalování
1 menší lžička prášku do pečiva
½ lžičky jedlé sody
500 ml sodovky nebo jemně perlivé vody
85 g strouhaného kokosu
3 velké banány
750 ml slunečnicového oleje
moučkový cukr na posypání
Na karamelovou omáčku:
200 g jemnějšího tmavého cukru
125 ml smetany
100 g másla, nakrájeného

Jak na to?

1. Všechny ingredience na karamelovou omáčku dejte do rendlíku a na středním plameni čtyři až pět minut zahřívejte, abyste získali hladkou směs.
2. Do mísy přesypte hladkou mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu. Přilijte sodovku či perlivou vodu a vymíchejte do hladkého těstíčka
3. Do hlubokých talířů nasypte mouku a kokos na obalování.
4. Olej rozpalte na středním plameni, banány pokrájejte na silnější špalíky a postupně je obalujte nejprve v mouce, pak v těstíčku a nakonec ve strouhaném kokosu. Smažte je ve vysoké vrstvě oleje jednu až dvě minuty, nebo dokud nezezlátnou.
5. Nechte okapat na talíři vyloženém kuchyňským papírem. Podávejte s karamelovou omáčkou a pocukrované.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Smažené banány obalované v kokosu

Dezert Snadné Asijská Smažení Magazín 1/2012
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

300 g hladké mouky + na obalování
1 menší lžička prášku do pečiva
½ lžičky jedlé sody
500 ml sodovky nebo jemně perlivé vody
85 g strouhaného kokosu
3 velké banány
750 ml slunečnicového oleje
moučkový cukr na posypání
Na karamelovou omáčku:
200 g jemnějšího tmavého cukru
125 ml smetany
100 g másla, nakrájeného

Jak na to?

1. Všechny ingredience na karamelovou omáčku dejte do rendlíku a na středním plameni čtyři až pět minut zahřívejte, abyste získali hladkou směs.
2. Do mísy přesypte hladkou mouku, prášek do pečiva a jedlou sodu. Přilijte sodovku či perlivou vodu a vymíchejte do hladkého těstíčka
3. Do hlubokých talířů nasypte mouku a kokos na obalování.
4. Olej rozpalte na středním plameni, banány pokrájejte na silnější špalíky a postupně je obalujte nejprve v mouce, pak v těstíčku a nakonec ve strouhaném kokosu. Smažte je ve vysoké vrstvě oleje jednu až dvě minuty, nebo dokud nezezlátnou.
5. Nechte okapat na talíři vyloženém kuchyňským papírem. Podávejte s karamelovou omáčkou a pocukrované.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Banány v karamelu a sezamu
Banány v karamelu a sezamu
Banány v karamelu a sezamu
Banány v karamelu a sezamu
Pošírované nashi se zmrzlinou
Pošírované nashi se zmrzlinou
Pošírované nashi se zmrzlinou
Pošírované nashi se zmrzlinou

Inspirujte se podobnými recepty