×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Smažená pošírovaná vejce se salátem

Další recepty a články

Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové...
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot...
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem

Smažená pošírovaná vejce se salátem

Co budete potřebovat

1 lžíce bílého vinného octa
8 vajec
hladká mouka na poprášení
2 vejce, prošlehaná, osolená
200 g strouhanky z čerstvého toustového chleba
olej na smažení
NA SALÁT
1 balení mixu čerstvých salátů
½ lžíce tekutého medu
2 lžičky dijonské hořčice
3 lžičky citronové šťávy
60 ml olivového oleje
sůl a pepř

Jak na to?

V hlubším hrnci přiveďte vodu k varu. Přidejte do ní vinný ocet a stáhněte plamen, aby se na hladině objevila jen sem tam bublina. Vařečkou vytvořte vír a nechte do něj z naběračky vklouznout rozklepnuté vejce. Vařte 2 minuty, potom vejce vyjměte děrovanou naběračkou a vložte ho do misky s ledovou vodou. Slijte a odložte na papírovou utěrku. Stejným způsobem připravte i zbývající vejce. Pošírovaná vejce poprašte moukou, ponořte do prošlehaných osolených vajíček a obalte ve strouhance. Smažte jen minutu – aby žloutek zůstal tekutý – ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje. Vyjměte a odložte na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.
Salát omyjte a osušte. V misce dobře prošlehejte všechny ingredience. Zálivku promíchejte se salátem. Rozdělte salát na talíře a navrh položte smažená vejce.
Jako přílohu podávejte bílé pečivo.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Smažená pošírovaná vejce se salátem

Svačina Snadné Magazín 3/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

1 lžíce bílého vinného octa
8 vajec
hladká mouka na poprášení
2 vejce, prošlehaná, osolená
200 g strouhanky z čerstvého toustového chleba
olej na smažení
NA SALÁT
1 balení mixu čerstvých salátů
½ lžíce tekutého medu
2 lžičky dijonské hořčice
3 lžičky citronové šťávy
60 ml olivového oleje
sůl a pepř

Jak na to?

V hlubším hrnci přiveďte vodu k varu. Přidejte do ní vinný ocet a stáhněte plamen, aby se na hladině objevila jen sem tam bublina. Vařečkou vytvořte vír a nechte do něj z naběračky vklouznout rozklepnuté vejce. Vařte 2 minuty, potom vejce vyjměte děrovanou naběračkou a vložte ho do misky s ledovou vodou. Slijte a odložte na papírovou utěrku. Stejným způsobem připravte i zbývající vejce. Pošírovaná vejce poprašte moukou, ponořte do prošlehaných osolených vajíček a obalte ve strouhance. Smažte jen minutu – aby žloutek zůstal tekutý – ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje. Vyjměte a odložte na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.
Salát omyjte a osušte. V misce dobře prošlehejte všechny ingredience. Zálivku promíchejte se salátem. Rozdělte salát na talíře a navrh položte smažená vejce.
Jako přílohu podávejte bílé pečivo.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Žitný sendvič s brusinkovým...
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Pagáče
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Domácí banánové sušenky
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem
Jablečný kompot s pomerančem

Inspirujte se podobnými recepty