×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Smažená pošírovaná vejce se salátem

Další recepty a články

Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Ovocné špízy pro děti
Ovocné špízy pro...
Ovocné špízy pro děti
Ovocné špízy pro děti
Domácí pacholíček
Domácí pacholíček
Domácí pacholíček
Domácí pacholíček

Smažená pošírovaná vejce se salátem

Co budete potřebovat

1 lžíce bílého vinného octa
8 vajec
hladká mouka na poprášení
2 vejce, prošlehaná, osolená
200 g strouhanky z čerstvého toustového chleba
olej na smažení
NA SALÁT
1 balení mixu čerstvých salátů
½ lžíce tekutého medu
2 lžičky dijonské hořčice
3 lžičky citronové šťávy
60 ml olivového oleje
sůl a pepř

Jak na to?

V hlubším hrnci přiveďte vodu k varu. Přidejte do ní vinný ocet a stáhněte plamen, aby se na hladině objevila jen sem tam bublina. Vařečkou vytvořte vír a nechte do něj z naběračky vklouznout rozklepnuté vejce. Vařte 2 minuty, potom vejce vyjměte děrovanou naběračkou a vložte ho do misky s ledovou vodou. Slijte a odložte na papírovou utěrku. Stejným způsobem připravte i zbývající vejce. Pošírovaná vejce poprašte moukou, ponořte do prošlehaných osolených vajíček a obalte ve strouhance. Smažte jen minutu – aby žloutek zůstal tekutý – ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje. Vyjměte a odložte na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.
Salát omyjte a osušte. V misce dobře prošlehejte všechny ingredience. Zálivku promíchejte se salátem. Rozdělte salát na talíře a navrh položte smažená vejce.
Jako přílohu podávejte bílé pečivo.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Smažená pošírovaná vejce se salátem

Svačina Snadné Magazín 3/2016
(0)

Co budete potřebovat

1 lžíce bílého vinného octa
8 vajec
hladká mouka na poprášení
2 vejce, prošlehaná, osolená
200 g strouhanky z čerstvého toustového chleba
olej na smažení
NA SALÁT
1 balení mixu čerstvých salátů
½ lžíce tekutého medu
2 lžičky dijonské hořčice
3 lžičky citronové šťávy
60 ml olivového oleje
sůl a pepř

Jak na to?

V hlubším hrnci přiveďte vodu k varu. Přidejte do ní vinný ocet a stáhněte plamen, aby se na hladině objevila jen sem tam bublina. Vařečkou vytvořte vír a nechte do něj z naběračky vklouznout rozklepnuté vejce. Vařte 2 minuty, potom vejce vyjměte děrovanou naběračkou a vložte ho do misky s ledovou vodou. Slijte a odložte na papírovou utěrku. Stejným způsobem připravte i zbývající vejce. Pošírovaná vejce poprašte moukou, ponořte do prošlehaných osolených vajíček a obalte ve strouhance. Smažte jen minutu – aby žloutek zůstal tekutý – ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje. Vyjměte a odložte na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.
Salát omyjte a osušte. V misce dobře prošlehejte všechny ingredience. Zálivku promíchejte se salátem. Rozdělte salát na talíře a navrh položte smažená vejce.
Jako přílohu podávejte bílé pečivo.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Ovocné špízy pro děti
Ovocné špízy pro děti
Ovocné špízy pro děti
Ovocné špízy pro děti
Domácí pacholíček
Domácí pacholíček
Domácí pacholíček
Domácí pacholíček

Inspirujte se podobnými recepty