Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Slovenská vianočná kapustnica

Inspirujte se podobnými recepty

Marshmallow vločky 
Marshmallow vločky 
Marshmallow vločky 
Marshmallow vločky 
Vinná klobása v listovém těstě
Vinná klobása v...
Vinná klobása v listovém těstě
Vinná klobása v listovém těstě
Linecké indiánky s malinami
Linecké indiánky s...
Linecké indiánky s malinami
Linecké indiánky s malinami
Marokánky
Marokánky
Marokánky
Marokánky

Slovenská vianočná kapustnica

Co budete potřebovat

1 cibule
200 g uzeného masa
200 g Gazdovské klobasy Albert Excellent
100 g Gazdovské slaniny Albert Excellent
50 g sušených hub
40 g sádla
2 lžíce mleté sladké papriky
500 g kysaného zelí
100 ml vody
750 ml zeleninového vývaru
200 g brambor
sůl
pepř
200 ml smetany

Jak na to?

1. Sušené houby namočte, ideálně přes noc, než budete polévku připravovat. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno, uzené maso a slaninu na kostky, klobásu na kolečka. Kysané zelí slijte a propláchněte. Cibuli orestujte ve větším hrnci na sádle, přidejte uzené maso, slaninu a klobásu. Vše osmažte do zlatavé barvy, pak přidejte sladkou paprikou a minutu ještě restujte. Nakonec přidejte kysané zelí, podlijte vodou a duste asi po dobu 5 minut.
2. Vše v hrnci zalijte připraveným vývarem, přidejte namočené houby a dochuťte solí a pepřem. Polévku vařte 1,5 hodiny.
3. Zatím oloupejte brambory a nakrájejte je na malé kostky. Vařte je zvlášť v hrnci s osolenou vodou, dokud nezměknou.
4. Do hotové polévky přidejte již uvařené kostky brambor, nakonec přilijte smetanu a ještě vše 5 minut povařte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Slovenská vianočná kapustnica

Hlavní chod Snadné Východoevropská Zelenina Z jednoho hrnce Vánoce Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (9)

Co budete potřebovat

1 cibule
200 g uzeného masa
200 g Gazdovské klobasy Albert Excellent
100 g Gazdovské slaniny Albert Excellent
50 g sušených hub
40 g sádla
2 lžíce mleté sladké papriky
500 g kysaného zelí
100 ml vody
750 ml zeleninového vývaru
200 g brambor
sůl
pepř
200 ml smetany

Jak na to?

1. Sušené houby namočte, ideálně přes noc, než budete polévku připravovat. Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno, uzené maso a slaninu na kostky, klobásu na kolečka. Kysané zelí slijte a propláchněte. Cibuli orestujte ve větším hrnci na sádle, přidejte uzené maso, slaninu a klobásu. Vše osmažte do zlatavé barvy, pak přidejte sladkou paprikou a minutu ještě restujte. Nakonec přidejte kysané zelí, podlijte vodou a duste asi po dobu 5 minut.
2. Vše v hrnci zalijte připraveným vývarem, přidejte namočené houby a dochuťte solí a pepřem. Polévku vařte 1,5 hodiny.
3. Zatím oloupejte brambory a nakrájejte je na malé kostky. Vařte je zvlášť v hrnci s osolenou vodou, dokud nezměknou.
4. Do hotové polévky přidejte již uvařené kostky brambor, nakonec přilijte smetanu a ještě vše 5 minut povařte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Marshmallow vločky 
Marshmallow vločky 
Marshmallow vločky 
Marshmallow vločky 
Vinná klobása v listovém těstě
Vinná klobása v...
Vinná klobása v listovém těstě
Vinná klobása v listovém těstě
Linecké indiánky s malinami
Linecké indiánky s...
Linecké indiánky s malinami
Linecké indiánky s malinami
Marokánky
Marokánky
Marokánky
Marokánky

Inspirujte se podobnými recepty