1
Vnitřek 2dl odměrky nebo hrníčku o průměru 10 cm vyplňte potravinářskou fólií. Nechte konce fólie vyčnívat o několik centimetrů přes okraje nádoby. V další misce smíchejte 240 g kozího sýra s 60 ml smetany pomocí metly nebo vidličkou. Přidejte ¼ čajové lžičky soli a čerstvě mletý černý pepř dle chuti, případně přidejte více smetany. Sýr by měl být jemný, držet pohromadě a neměl by být příliš hrudkovitý. Lžící vyberte přibližně třetinu sýra do plastem vystlané odměrky a uhlaďte ho do rovnoměrné vrstvy dnem další sklenice nebo lžící. Pak na něj rozetřete pesto téměř až ke stranám první vrstvy sýra.
2
Na pesto rozetřete rovnoměrně další třetinu sýra a přidejte vrstvu nadrobno nakrájených sušených rajčat.
3
Na pánvi nasucho orestujte nasekané vlašské ořechy. Ihned je vyjměte z pánve a nadrobno nakrájejte. Dejte stranou asi lžíci oříšků. Na rajčata nasypte nasekané oříšky. Navrch přidejte zbývající kozí sýr jako poslední vrstvu.
4
Důkladně stlačte, přitlačte zbylou fólií a nechte chladit v lednici alespoň 30 minut nebo až 2 dny. Přibližně půl hodiny před podáváním vyjměte z lednice. Začněte za hrany plastového obalu uvolňovat sýrovou terinu z nádoby. Terinu opatrně překlopte ve fólii na talíř a fólii stáhněte. Na závěr pokapejte trochou olivového oleje a nechte chvilku odstát, dokud sýr nedosáhne pokojové teploty. Posypte zbývajícími oříšky, přidejte trošku čerstvě namletého černého pepře a podávejte s krekry. Večírek může začít!
1
Vnitřek 2dl odměrky nebo hrníčku o průměru 10 cm vyplňte potravinářskou fólií. Nechte konce fólie vyčnívat o několik centimetrů přes okraje nádoby. V další misce smíchejte 240 g kozího sýra s 60 ml smetany pomocí metly nebo vidličkou. Přidejte ¼ čajové lžičky soli a čerstvě mletý černý pepř dle chuti, případně přidejte více smetany. Sýr by měl být jemný, držet pohromadě a neměl by být příliš hrudkovitý. Lžící vyberte přibližně třetinu sýra do plastem vystlané odměrky a uhlaďte ho do rovnoměrné vrstvy dnem další sklenice nebo lžící. Pak na něj rozetřete pesto téměř až ke stranám první vrstvy sýra.
2
Na pesto rozetřete rovnoměrně další třetinu sýra a přidejte vrstvu nadrobno nakrájených sušených rajčat.
3
Na pánvi nasucho orestujte nasekané vlašské ořechy. Ihned je vyjměte z pánve a nadrobno nakrájejte. Dejte stranou asi lžíci oříšků. Na rajčata nasypte nasekané oříšky. Navrch přidejte zbývající kozí sýr jako poslední vrstvu.
4
Důkladně stlačte, přitlačte zbylou fólií a nechte chladit v lednici alespoň 30 minut nebo až 2 dny. Přibližně půl hodiny před podáváním vyjměte z lednice. Začněte za hrany plastového obalu uvolňovat sýrovou terinu z nádoby. Terinu opatrně překlopte ve fólii na talíř a fólii stáhněte. Na závěr pokapejte trochou olivového oleje a nechte chvilku odstát, dokud sýr nedosáhne pokojové teploty. Posypte zbývajícími oříšky, přidejte trošku čerstvě namletého černého pepře a podávejte s krekry. Večírek může začít!