×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Plněný slaný štrůdl z listového těsta ve tvaru hada

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety,...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Lasagne
Lasagne
Lasagne
Lasagne

Plněný slaný štrůdl z listového těsta ve tvaru hada

Tip do kuchyně

 

Náplně můžete libovolně měnit podle toho, co máte rádi. Můžete například zvolit kombinaci špenátu, česneku, slaniny a parmazánu.

Co budete potřebovat

2 pláty listového těsta
1 žloutek
2 lžíce mléka
2 lžičky máku
hrubá mořská sůl, pepř
kečup k podávání
Na náplň:
po 1 lžíci olivového oleje a másla
2 velké cibule, nakrájené na kolečka
2 stroužky česneku, utřené nožem
1 lžička sušeného oregana
280 g suchého salámu, na kolečka
300 g prosciutta nebo šunky
1 sklenička nakládaných paprik, okapaných, nakrájených
4 koule mozzarelly, nakrájené na plátky, vykapané na cedníku
20 černých oliv, přepůlených.

Jak na to?

1) Nejdřív si připravte náplň: Olej a máslo rozehřejte v pánvi, přidejte cibuli a na slabém plameni ji nechte zhnědnout. Trvá to okolo 10 minut. Na poslední 3 minuty vmíchejte i česnek a oregano. Směs poté podle chuti osolte, opepřete a dejte stranou.

2) Troubu předehřejte na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem. Pláty listového těsta rozložte na pracovní plochu jeden za druhým, aby se zhruba 1,5 cm překrývaly. U jednoho konce vykrojte trojúhelník 10 x 10 x 14 cm, který vám poslouží na tvorbu ocasu. Odřezky nechte na jazyk a oči.

3) Žloutek rozmíchejte s mlékem a potřete jím všechny spoje těsta. Pak na těsto rozprostřete cibuli, kolečka salámu, prosciutto, proužky paprik, plátky mozzarelly a posypte olivami. Poté těsto těsně zarolujte. Přeneste na pečicí plech, vytvarujte do zakrouceného hada, na jednu stranu přilepte ocas, na druhou jazyk a oči.

4) Celého hada potřete zbytkem vaječné směsi a povrch v pruzích posypte mákem a solí. Pečte 30 až 40 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Plněný slaný štrůdl z listového těsta ve tvaru hada

Předkrm Snadné Česká Párty Pečení Oregano Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 4 (2)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Náplně můžete libovolně měnit podle toho, co máte rádi. Můžete například zvolit kombinaci špenátu, česneku, slaniny a parmazánu.

Co budete potřebovat

2 pláty listového těsta
1 žloutek
2 lžíce mléka
2 lžičky máku
hrubá mořská sůl, pepř
kečup k podávání
Na náplň:
po 1 lžíci olivového oleje a másla
2 velké cibule, nakrájené na kolečka
2 stroužky česneku, utřené nožem
1 lžička sušeného oregana
280 g suchého salámu, na kolečka
300 g prosciutta nebo šunky
1 sklenička nakládaných paprik, okapaných, nakrájených
4 koule mozzarelly, nakrájené na plátky, vykapané na cedníku
20 černých oliv, přepůlených.

Jak na to?

1) Nejdřív si připravte náplň: Olej a máslo rozehřejte v pánvi, přidejte cibuli a na slabém plameni ji nechte zhnědnout. Trvá to okolo 10 minut. Na poslední 3 minuty vmíchejte i česnek a oregano. Směs poté podle chuti osolte, opepřete a dejte stranou.

2) Troubu předehřejte na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem. Pláty listového těsta rozložte na pracovní plochu jeden za druhým, aby se zhruba 1,5 cm překrývaly. U jednoho konce vykrojte trojúhelník 10 x 10 x 14 cm, který vám poslouží na tvorbu ocasu. Odřezky nechte na jazyk a oči.

3) Žloutek rozmíchejte s mlékem a potřete jím všechny spoje těsta. Pak na těsto rozprostřete cibuli, kolečka salámu, prosciutto, proužky paprik, plátky mozzarelly a posypte olivami. Poté těsto těsně zarolujte. Přeneste na pečicí plech, vytvarujte do zakrouceného hada, na jednu stranu přilepte ocas, na druhou jazyk a oči.

4) Celého hada potřete zbytkem vaječné směsi a povrch v pruzích posypte mákem a solí. Pečte 30 až 40 minut.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Kuře s těstovinami
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Lasagne
Lasagne
Lasagne
Lasagne

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Jmenovka
zapichovací
3 ks v balení
sleva 66 %
15 bodů + 1990 bez bodů 59

k popsání a označení rostlin
na záhonku či v květináčích

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019