×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Plněný slaný štrůdl z listového těsta ve tvaru hada

Další recepty a články

Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou...
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se...
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené...
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy

Plněný slaný štrůdl z listového těsta ve tvaru hada

Tip do kuchyně

 

Náplně můžete libovolně měnit podle toho, co máte rádi. Můžete například zvolit kombinaci špenátu, česneku, slaniny a parmazánu.

Co budete potřebovat

2 pláty listového těsta
1 žloutek
2 lžíce mléka
2 lžičky máku
hrubá mořská sůl, pepř
kečup k podávání
Na náplň:
po 1 lžíci olivového oleje a másla
2 velké cibule, nakrájené na kolečka
2 stroužky česneku, utřené nožem
1 lžička sušeného oregana
280 g suchého salámu, na kolečka
300 g prosciutta nebo šunky
1 sklenička nakládaných paprik, okapaných, nakrájených
4 koule mozzarelly, nakrájené na plátky, vykapané na cedníku
20 černých oliv, přepůlených.

Jak na to?

1) Nejdřív si připravte náplň: Olej a máslo rozehřejte v pánvi, přidejte cibuli a na slabém plameni ji nechte zhnědnout. Trvá to okolo 10 minut. Na poslední 3 minuty vmíchejte i česnek a oregano. Směs poté podle chuti osolte, opepřete a dejte stranou.

2) Troubu předehřejte na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem. Pláty listového těsta rozložte na pracovní plochu jeden za druhým, aby se zhruba 1,5 cm překrývaly. U jednoho konce vykrojte trojúhelník 10 x 10 x 14 cm, který vám poslouží na tvorbu ocasu. Odřezky nechte na jazyk a oči.

3) Žloutek rozmíchejte s mlékem a potřete jím všechny spoje těsta. Pak na těsto rozprostřete cibuli, kolečka salámu, prosciutto, proužky paprik, plátky mozzarelly a posypte olivami. Poté těsto těsně zarolujte. Přeneste na pečicí plech, vytvarujte do zakrouceného hada, na jednu stranu přilepte ocas, na druhou jazyk a oči.

4) Celého hada potřete zbytkem vaječné směsi a povrch v pruzích posypte mákem a solí. Pečte 30 až 40 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Plněný slaný štrůdl z listového těsta ve tvaru hada

Předkrm Snadné Česká Párty Pečení Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 4 (2)

Tip do kuchyně

 

Náplně můžete libovolně měnit podle toho, co máte rádi. Můžete například zvolit kombinaci špenátu, česneku, slaniny a parmazánu.

Co budete potřebovat

2 pláty listového těsta
1 žloutek
2 lžíce mléka
2 lžičky máku
hrubá mořská sůl, pepř
kečup k podávání
Na náplň:
po 1 lžíci olivového oleje a másla
2 velké cibule, nakrájené na kolečka
2 stroužky česneku, utřené nožem
1 lžička sušeného oregana
280 g suchého salámu, na kolečka
300 g prosciutta nebo šunky
1 sklenička nakládaných paprik, okapaných, nakrájených
4 koule mozzarelly, nakrájené na plátky, vykapané na cedníku
20 černých oliv, přepůlených.

Jak na to?

1) Nejdřív si připravte náplň: Olej a máslo rozehřejte v pánvi, přidejte cibuli a na slabém plameni ji nechte zhnědnout. Trvá to okolo 10 minut. Na poslední 3 minuty vmíchejte i česnek a oregano. Směs poté podle chuti osolte, opepřete a dejte stranou.

2) Troubu předehřejte na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem. Pláty listového těsta rozložte na pracovní plochu jeden za druhým, aby se zhruba 1,5 cm překrývaly. U jednoho konce vykrojte trojúhelník 10 x 10 x 14 cm, který vám poslouží na tvorbu ocasu. Odřezky nechte na jazyk a oči.

3) Žloutek rozmíchejte s mlékem a potřete jím všechny spoje těsta. Pak na těsto rozprostřete cibuli, kolečka salámu, prosciutto, proužky paprik, plátky mozzarelly a posypte olivami. Poté těsto těsně zarolujte. Přeneste na pečicí plech, vytvarujte do zakrouceného hada, na jednu stranu přilepte ocas, na druhou jazyk a oči.

4) Celého hada potřete zbytkem vaječné směsi a povrch v pruzích posypte mákem a solí. Pečte 30 až 40 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy

Inspirujte se podobnými recepty