×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Slaný štrúdl s bramborami a klobáskou

Další recepty a články

Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou...
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se...
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené...
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy

Slaný štrúdl s bramborami a klobáskou

Tip do kuchyně

 

Podávejte ještě teplé. Výborný je štrúdl ale i za studena.

Co budete potřebovat

400 g zbylých vařených brambor AQ
1 pórek, najemno nasekaný
2 lžíce strouhaného křenu AQ
5 vrchovatých lžic zakysané smetany
200 g klobásy, na tenká kolečka, případně nudličky šunky
špetka sušeného tymiánu, sůl, pepř
500 g listového těsta AQ
1 lžíce mléka ES

Jak na to?

Máte rádi slaný štrúdl? Vyzkoušejte naši variantu s bramborami a klobáskou?

1) Troubu rozpalte na 220 °C.

2) Brambory nakrájejte na malé kostičky.

3) Pórek 3 minuty povařte ve vroucí vodě a pak jej osušte.

4) Obojí smíchejte spolu s křenem, zakysanou smetanou, klobásou a tymiánem. Podle chuti osolte a opepřete.

5) Listové těsto rozválejte, naplňte směsí, zabalte, potřete mlékem a pečte 45 minut při teplotě 180 °C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Slaný štrúdl s bramborami a klobáskou

Předkrm Velmi snadné Česká Pečení Magazín 11/2011
(0)

Tip do kuchyně

 

Podávejte ještě teplé. Výborný je štrúdl ale i za studena.

Co budete potřebovat

400 g zbylých vařených brambor AQ
1 pórek, najemno nasekaný
2 lžíce strouhaného křenu AQ
5 vrchovatých lžic zakysané smetany
200 g klobásy, na tenká kolečka, případně nudličky šunky
špetka sušeného tymiánu, sůl, pepř
500 g listového těsta AQ
1 lžíce mléka ES

Jak na to?

Máte rádi slaný štrúdl? Vyzkoušejte naši variantu s bramborami a klobáskou?

1) Troubu rozpalte na 220 °C.

2) Brambory nakrájejte na malé kostičky.

3) Pórek 3 minuty povařte ve vroucí vodě a pak jej osušte.

4) Obojí smíchejte spolu s křenem, zakysanou smetanou, klobásou a tymiánem. Podle chuti osolte a opepřete.

5) Listové těsto rozválejte, naplňte směsí, zabalte, potřete mlékem a pečte 45 minut při teplotě 180 °C.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Tousty s lososovou pomazánkou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy

Inspirujte se podobnými recepty