×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Slaný štrúdl s bramborami a klobáskou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Slaný štrúdl s bramborami a klobáskou

Tip do kuchyně

 

Podávejte ještě teplé. Výborný je štrúdl ale i za studena.

Co budete potřebovat

400 g zbylých vařených brambor AQ
1 pórek, najemno nasekaný
2 lžíce strouhaného křenu AQ
5 vrchovatých lžic zakysané smetany
200 g klobásy, na tenká kolečka, případně nudličky šunky
špetka sušeného tymiánu, sůl, pepř
500 g listového těsta AQ
1 lžíce mléka ES

Jak na to?

Máte rádi slaný štrúdl? Vyzkoušejte naši variantu s bramborami a klobáskou?

1) Troubu rozpalte na 220 °C.

2) Brambory nakrájejte na malé kostičky.

3) Pórek 3 minuty povařte ve vroucí vodě a pak jej osušte.

4) Obojí smíchejte spolu s křenem, zakysanou smetanou, klobásou a tymiánem. Podle chuti osolte a opepřete.

5) Listové těsto rozválejte, naplňte směsí, zabalte, potřete mlékem a pečte 45 minut při teplotě 180 °C.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Slaný štrúdl s bramborami a klobáskou

Předkrm Velmi snadné Česká Pečení Tymián Magazín 11/2011
(0)

Tip do kuchyně

 

Podávejte ještě teplé. Výborný je štrúdl ale i za studena.

Co budete potřebovat

400 g zbylých vařených brambor AQ
1 pórek, najemno nasekaný
2 lžíce strouhaného křenu AQ
5 vrchovatých lžic zakysané smetany
200 g klobásy, na tenká kolečka, případně nudličky šunky
špetka sušeného tymiánu, sůl, pepř
500 g listového těsta AQ
1 lžíce mléka ES

Jak na to?

Máte rádi slaný štrúdl? Vyzkoušejte naši variantu s bramborami a klobáskou?

1) Troubu rozpalte na 220 °C.

2) Brambory nakrájejte na malé kostičky.

3) Pórek 3 minuty povařte ve vroucí vodě a pak jej osušte.

4) Obojí smíchejte spolu s křenem, zakysanou smetanou, klobásou a tymiánem. Podle chuti osolte a opepřete.

5) Listové těsto rozválejte, naplňte směsí, zabalte, potřete mlékem a pečte 45 minut při teplotě 180 °C.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty