Slaný řepný koláč s karamelizovanou cibulí

Snadné Svačina Počet porcí: 1 koláč Magazín 10/2021
Snadné Svačina Počet porcí: 1 koláč Magazín 10/2021

Ingredience

280 g hladké mouky
130 g másla
210 ml vody
½ lžičky soli
3 červené cibule
½ lžíce olivového oleje
2 lžíce třtinového cukru
100 ml smetany ke šlehání (30 %)
150 ml plnotučného mléka
3 vejce
2 stroužky česneku
3 lžíce dijonské hořčice
1 hrst čerstvého kopru
4 ks předvařené řepy v celku

Postup přípravy

1. Do mísy prosejte 260 g mouky a přidejte na kostky nakrájené studené máslo vyndané z lednice. Mouku s máslem zpracujte v robotu nebo ručně na drobenku, až je sypká jako písek. Pak přidejte ledovou vodu, sůl a vypracujte hladké těsto.

2. Těsto vytvarujte do hranaté placky, zabalte do potravinářské fólie a dejte na 2 hodiny odležet do lednice.

3. Oloupanou cibuli nakrájenou na měsíčky orestujte v pánvi na rozpáleném oleji 6 minut. Přidejte cukr, vše promíchejte a nechte 2–3 minuty zkaramelizovat. Cibule přendejte do misky a dejte stranou.

4. V míse metličkou prošlehejte smetanu, mléko, vejce, nadrcený česnek, hořčici a ½ nasekaného kopru.

5. Připravte si podlouhlou koláčovou formu o velikosti 11 × 25 cm. Těsto rozválejte na pomoučeném stole na 3 mm silnou placku a přendejte ji do podlouhlé koláčové formy o velikosti 11 × 25 cm. Prsty vtlačte těsto tak, aby vám vznikly okraje a těsto dobře přiléhalo k formě. Dno těsta propíchejte vidličkou a zakryjte pečicím papírem. Navrch vsypte pečicí fazole, které papír zatíží. Koláč vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte 15 minut. Pak ho vyndejte a opatrně sundejte pečicí papír s fazolemi.

6. Řepu nakrájejte na větší kousky. Z řepy a karamelizované cibule dejte stranou menší část na ozdobení koláče. Zbytek dejte do předpečeného korpusu a zalijte vaječnou směsí. Vršek dozdobte zbylými kusy řepy a cibule.

7. Pečte v předehřáté troubě 30–40 minut dozlatova. Koláč nechte po upečení vychladnout na mřížce a nakonec ozdobte zbytkem čerstvého kopru.

Pomohl vám recept?

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky