×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Slaný rajčatový cheesecake

Další recepty a články

Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Ovocné špízy pro děti
Ovocné špízy pro...
Ovocné špízy pro děti
Ovocné špízy pro děti
Domácí pacholíček
Domácí pacholíček
Domácí pacholíček
Domácí pacholíček

Slaný rajčatový cheesecake

Co budete potřebovat

korpus:
5 lžic změklého másla
150 g slaných crackerů
náplň:
200 ml smetany ke šlehání
200 g lučiny
7 plátků želatiny
700 ml rajčatové passaty
1 lžíce cukru
½ lžičky skořice
6 lžiček bazalkového pesta
3 cherry rajčata
6 lístků bazalky
špetka pepře

Jak na to?

Změklé máslo propojte s jemně rozemletými crackery, rozdělte na šest dílů a v každé skleničce vytvořte na dně dobře stlačenou vrstvu a dejte vychladit.
Vyšlehejte šlehačku a s ní i obě lučiny.
Namočte želatinu do studené vody. V kastrůlku zahřejte rajčatovou passatu na přibližně 40 °C, přidejte cukr a skořici a rozpusťte namočenou želatinu. Do rajčat s želatinou vmíchejte šlehačku s lučinou a plňte do skleniček s připraveným crackerovým těstem. Nechte v lednici ztuhnout alespoň tři hodiny, před podáváním dejte na každou porci lžičku pesta, půlku cherry rajčete a lístek bazalky. Nakonec jemně opepřete.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Slaný rajčatový cheesecake

Svačina Snadné Magazín 4/2017
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

korpus:
5 lžic změklého másla
150 g slaných crackerů
náplň:
200 ml smetany ke šlehání
200 g lučiny
7 plátků želatiny
700 ml rajčatové passaty
1 lžíce cukru
½ lžičky skořice
6 lžiček bazalkového pesta
3 cherry rajčata
6 lístků bazalky
špetka pepře

Jak na to?

Změklé máslo propojte s jemně rozemletými crackery, rozdělte na šest dílů a v každé skleničce vytvořte na dně dobře stlačenou vrstvu a dejte vychladit.
Vyšlehejte šlehačku a s ní i obě lučiny.
Namočte želatinu do studené vody. V kastrůlku zahřejte rajčatovou passatu na přibližně 40 °C, přidejte cukr a skořici a rozpusťte namočenou želatinu. Do rajčat s želatinou vmíchejte šlehačku s lučinou a plňte do skleniček s připraveným crackerovým těstem. Nechte v lednici ztuhnout alespoň tři hodiny, před podáváním dejte na každou porci lžičku pesta, půlku cherry rajčete a lístek bazalky. Nakonec jemně opepřete.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Cuketové muffiny
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Rybičková pomazánka
Ovocné špízy pro děti
Ovocné špízy pro děti
Ovocné špízy pro děti
Ovocné špízy pro děti
Domácí pacholíček
Domácí pacholíček
Domácí pacholíček
Domácí pacholíček

Inspirujte se podobnými recepty