×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Slaný koláč se špenátovou náplní

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Slaný koláč se špenátovou náplní

Co budete potřebovat

400 g listového těsta Albert Quality
3–4 lžíce olivového oleje Albert Quality
1 nakrájená cibule Albert Quality
1 rozmačkaný stroužek česneku
175 g omytého špenátu Albert Quality
150 g ryby (například pangasius)
4 vejce
½ balení balkánského sýra Albert Quality
4 lžíce bílého jogurtu Albert Quality
6 lžic mléka
2 šálky rýže Albert Quality
sůl
pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Tence vyváleným těstem vyložte formu nebo zapékací misku. Dno propíchejte vidličkou a pečte, až těsto bude mít světle hnědou barvu. Na pánvi na oleji opečte krátce česnek a cibuli. Špenát nasekejte. Ve větší míse rozšlehejte vejce, přidejte špenát, balkánský sýr, jogurt, mléko a orestovaný česnek s cibulí. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Na těsto nasypte rovnoměrnou vrstvu rýže, poklaďte ji na kousky nakrájenou rybou a špenátovo-sýrovou směsí. Pečte cca 30–40 minut, až koláč lehce zhnědne. Můžete servírovat teplý nebo vychladlý. Na závěr můžete koláč dozdobit ještě kousky balkánského sýra.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Slaný koláč se špenátovou náplní

Snadné Česká Chuťovky Pečení
(0)

Co budete potřebovat

400 g listového těsta Albert Quality
3–4 lžíce olivového oleje Albert Quality
1 nakrájená cibule Albert Quality
1 rozmačkaný stroužek česneku
175 g omytého špenátu Albert Quality
150 g ryby (například pangasius)
4 vejce
½ balení balkánského sýra Albert Quality
4 lžíce bílého jogurtu Albert Quality
6 lžic mléka
2 šálky rýže Albert Quality
sůl
pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Tence vyváleným těstem vyložte formu nebo zapékací misku. Dno propíchejte vidličkou a pečte, až těsto bude mít světle hnědou barvu. Na pánvi na oleji opečte krátce česnek a cibuli. Špenát nasekejte. Ve větší míse rozšlehejte vejce, přidejte špenát, balkánský sýr, jogurt, mléko a orestovaný česnek s cibulí. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Na těsto nasypte rovnoměrnou vrstvu rýže, poklaďte ji na kousky nakrájenou rybou a špenátovo-sýrovou směsí. Pečte cca 30–40 minut, až koláč lehce zhnědne. Můžete servírovat teplý nebo vychladlý. Na závěr můžete koláč dozdobit ještě kousky balkánského sýra.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Bramborové placky se...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček

Inspirujte se podobnými recepty