×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Slaný koláč se špenátovou náplní
nad 60 minut , Snadné , Česká , Chuťovky , Pečení ,

Slaný koláč se špenátovou náplní

Co budu potřebovat

400 g listového těsta Albert Quality
3–4 lžíce olivového oleje Albert Quality
1 nakrájená cibule Albert Quality
1 rozmačkaný stroužek česneku
175 g omytého špenátu Albert Quality
150 g ryby (například pangasius)
4 vejce
½ balení balkánského sýra Albert Quality
4 lžíce bílého jogurtu Albert Quality
6 lžic mléka
2 šálky rýže Albert Quality
sůl
pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Tence vyváleným těstem vyložte formu nebo zapékací misku. Dno propíchejte vidličkou a pečte, až těsto bude mít světle hnědou barvu. Na pánvi na oleji opečte krátce česnek a cibuli. Špenát nasekejte. Ve větší míse rozšlehejte vejce, přidejte špenát, balkánský sýr, jogurt, mléko a orestovaný česnek s cibulí. Osolte, opepřete a dobře promíchejte. Na těsto nasypte rovnoměrnou vrstvu rýže, poklaďte ji na kousky nakrájenou rybou a špenátovo-sýrovou směsí. Pečte cca 30–40 minut, až koláč lehce zhnědne. Můžete servírovat teplý nebo vychladlý. Na závěr můžete koláč dozdobit ještě kousky balkánského sýra.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Grilovaný hermelín se slaninou

    Chuťovky 30 minut
  • Bramborové placky se švestkovým kompotem

    Chuťovky 60 minut
  • Smažené klobásy s hroznovým vínem

    Chuťovky 30 minut