Slaný koláč s kuřetem a chřestem

Snadné Svačina Počet porcí: 4
Snadné Svačina Počet porcí: 4

Ingredience

250 g špaldové mouky
135 g másla
sůl
100 ml perlivé minerální vody
5 g hrubé mouky
½ svazku zeleného chřestu
300 g kuřecích prsou s kostí
pepř
130 g žampionů
1 pórek
150 g sýra ementál
5 vajec
240 ml smetany (31 %)
muškátový oříšek

Postup přípravy

1. Smíchejte mouku s 90 g másla pokojové teploty, lžičkou solí a vlijte minerálku. Vypracujte kompaktní těsto a
prsty ho vtlačte do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané kulaté formy. Na několika místech těsto
propíchněte vidličkou a dejte na 10 minut předpéct do trouby vyhřáté na 160 °C.
2. Ve velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Asi z 10 stonků chřestu odstraňte dřevnaté konce, odkrojte hlavičky a
zbytek pokrájejte na 2cm špalíčky. Hlavičky a špalíčky chřestu vhoďte do hrnce, blanšírujte 2 minuty a ihned
přesuňte do ledové vody a dejte stranou.
3. Omytá a osušená kuřecí prsa pokrájejte na malé kostky, osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte 15 g másla, kuře
na něm opečte dozlatova a dejte stranou.
4. V té samé pánvi rozehřejte dalších 15 g másla a opečte na čtvrtky nakrájené očištěné žampiony 5 minut a dejte
je stranou.
5. Na zbylém másle opečte očištěný, na kolečka pokrájený pórek po dobu 5 minut. Poté přidejte zpět do pánve
kuře i žampiony.
6. Chřest sceďte, hlavičky dejte stranou, špalíčky přidejte do pánve spolu se strouhaným ementálem a
promíchejte. Vzniklou zeleninovou směs rozprostřete na koláč.
7. V jiné míse rozmíchejte vejce se smetanou, osolte, opepřete, přidejte špetku muškátového oříšku a směs na
koláči zalijte rozmíchanými vejci.
8. Nakonec navrch poklaďte hlavičky chřestu. Přikryjte alobalem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C na 45
minut. Alobal sundejte a pečte dozlatova.
9. Před servírováním nechte alespoň 10 minut odpočinout.

Pomohl vám recept?
4hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky