×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Slaný koláč s bramborami a řepou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Slaný koláč s bramborami a řepou

Co budete potřebovat

1 balení těsta: listového nebo na pizzu
2 střední červené řepy, umyté, oloupané, nakrájené na tenké plátky
2 brambory , oloupané a nakrájené na velmi tenké plátky (hodí se i vařené brambory z předešlého dne)
2 lžíce olivového oleje BASIC
sůl
1 lžička tymiánových lístků
100 g balkánského sýra AQ

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Rozložte nebo rozválejte těsto dokulata. Narovnejte na něj plátky řepy a brambor, od kraje nechte asi 3 cm místa. Okraje zahněte, aby z koláče nic nevypadlo, pomocí mašlovačky potřete celý koláč včetně zeleniny olejem. Osolte, posypte tymiánem a rozdrobeným sýrem. Pečte asi 30 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Slaný koláč s bramborami a řepou

Hlavní chod Snadné Pečení Tymián Magazín 11/2015
Průměrné hodnocení 4 (16)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1 balení těsta: listového nebo na pizzu
2 střední červené řepy, umyté, oloupané, nakrájené na tenké plátky
2 brambory , oloupané a nakrájené na velmi tenké plátky (hodí se i vařené brambory z předešlého dne)
2 lžíce olivového oleje BASIC
sůl
1 lžička tymiánových lístků
100 g balkánského sýra AQ

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C. Rozložte nebo rozválejte těsto dokulata. Narovnejte na něj plátky řepy a brambor, od kraje nechte asi 3 cm místa. Okraje zahněte, aby z koláče nic nevypadlo, pomocí mašlovačky potřete celý koláč včetně zeleniny olejem. Osolte, posypte tymiánem a rozdrobeným sýrem. Pečte asi 30 minut dozlatova.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019