×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Slané masové muffiny s brambory

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Slané masové muffiny s brambory

Tip do kuchyně

 

Muffiny podávejte ještě teplé. Můžete je ale zabalit a vzít s sebou na piknik.

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
70 g čerstvé strouhanky
60 ml mléka
hrst tymiánových lístků AQ
70 g rajčatového protlaku AQ
60 ml worcesterské omáčky
1 lžička dijonské hořčice
1 vejce
600 g mletého masa AQ
75 g strouhané mrkve ABio
Sůl
pepř
800 g rozšťouchaných vařených brambor

Jak na to?

Už jste někdy vyzkoušeli slané muffiny? Naše masové muffiny zapečené s bramborem jsou skvělou chuťovkou, kterou si můžete připravit i jen tak k večeři.

1) Troubu předehřejte na 180 °C.

2) Olej rozpalte v pánvi, přidejte cibuli a čes­nek a opékejte 5–7 minut.

3) Pak nechte zchladnout.

4) Ve velké míse smíchejte strouhanku a mléko a nechte 5 minut odpočívat, aby strouhanka nasákla co nejvíce tekutiny.

5) Pak do mísy přidejte zchladlou směs z pánve, tymián, rajčatový protlak, worcesterskou omáčku, hořčici, vejce, maso a mrkev. Dobře promíchejte a po­dle chuti osolte a opepřete.

6) Pak směs rozdělte do 6 dobře vymazaných forem na muffiny (každá o objemu 180 ml) a pečte 20 minut.

7) Pak na každý dejte část mačkaných brambor a 8–10 minut opékejte pod grilem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Slané masové muffiny s brambory

Předkrm Snadné Americká Chuťovky Piknik Pečení Tymián , Rajče Magazín 6/2013
Průměrné hodnocení 3 (1)

Tip do kuchyně

 

Muffiny podávejte ještě teplé. Můžete je ale zabalit a vzít s sebou na piknik.

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
1 cibule
3 stroužky česneku
70 g čerstvé strouhanky
60 ml mléka
hrst tymiánových lístků AQ
70 g rajčatového protlaku AQ
60 ml worcesterské omáčky
1 lžička dijonské hořčice
1 vejce
600 g mletého masa AQ
75 g strouhané mrkve ABio
Sůl
pepř
800 g rozšťouchaných vařených brambor

Jak na to?

Už jste někdy vyzkoušeli slané muffiny? Naše masové muffiny zapečené s bramborem jsou skvělou chuťovkou, kterou si můžete připravit i jen tak k večeři.

1) Troubu předehřejte na 180 °C.

2) Olej rozpalte v pánvi, přidejte cibuli a čes­nek a opékejte 5–7 minut.

3) Pak nechte zchladnout.

4) Ve velké míse smíchejte strouhanku a mléko a nechte 5 minut odpočívat, aby strouhanka nasákla co nejvíce tekutiny.

5) Pak do mísy přidejte zchladlou směs z pánve, tymián, rajčatový protlak, worcesterskou omáčku, hořčici, vejce, maso a mrkev. Dobře promíchejte a po­dle chuti osolte a opepřete.

6) Pak směs rozdělte do 6 dobře vymazaných forem na muffiny (každá o objemu 180 ml) a pečte 20 minut.

7) Pak na každý dejte část mačkaných brambor a 8–10 minut opékejte pod grilem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty