
Slané masové muffiny s brambory
Ingredience
1 | lžíce olivového oleje |
1 | cibule |
3 | stroužky česneku |
70 g | čerstvé strouhanky |
60 ml | mléka |
hrst tymiánových lístků AQ | |
70 g | rajčatového protlaku AQ |
60 ml | worcesterské omáčky |
1 | lžička dijonské hořčice |
1 | vejce |
600 g | mletého masa AQ |
75 g | strouhané mrkve ABio |
Sůl | |
pepř | |
800 g | rozšťouchaných vařených brambor |
Postup přípravy
Už jste někdy vyzkoušeli slané muffiny? Naše masové muffiny zapečené s bramborem jsou skvělou chuťovkou, kterou si můžete připravit i jen tak k večeři.
1) Troubu předehřejte na 180 °C.
2) Olej rozpalte v pánvi, přidejte cibuli a česnek a opékejte 5–7 minut.
3) Pak nechte zchladnout.
4) Ve velké míse smíchejte strouhanku a mléko a nechte 5 minut odpočívat, aby strouhanka nasákla co nejvíce tekutiny.
5) Pak do mísy přidejte zchladlou směs z pánve, tymián, rajčatový protlak, worcesterskou omáčku, hořčici, vejce, maso a mrkev. Dobře promíchejte a podle chuti osolte a opepřete.
6) Pak směs rozdělte do 6 dobře vymazaných forem na muffiny (každá o objemu 180 ml) a pečte 20 minut.
7) Pak na každý dejte část mačkaných brambor a 8–10 minut opékejte pod grilem.