Slané dýňové koláčky
Ingredience
500 g | máslové dýně |
525 g | polohrubé mouky |
1 | sáček kypřicího prášku do pečiva |
sůl | |
pepř | |
185 ml | mléka |
40 g | parmazánu |
60 g | čedaru |
4 | plátky slaniny |
rozmarýn |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. Do hrnce s napařováčkem nalijte vodu, vyložte ho pečicím papírem, na něj položte kousky oloupané dýně, přiklopte a nechte 10–12 minut vařit, aby dýně změkla. Pak ji přendejte do velké mísy a spolu s moukou, kypřicím práškem, solí a pepřem zpracujte dohladka. Pak uprostřed udělejte důlek, do něj postupně přilévejte mléko a zapracovávejte, aby se vše spojilo. Těsto vyklopte na lehce pomoučenou pracovní plochu a jemně hněťte. Pak z něj vytvarujte obdélník asi 20 x 30 cm, přeneste ho na plech vyložený pečicím papírem, posypte oběma sýry a slaninou a pečte 20 minut. Podávejte s rozmarýnem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY