×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Sladkokyselé kuře

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky

Sladkokyselé kuře

Co budete potřebovat

olej na smažení masa a zeleniny
4 kuřecí prsa
1 lžíce sójové omáčky
2 lžičky sezamového nebo olivového oleje
těstíčko tempura
malá červená paprika, nakrájená na proužky
1 střední mrkev, nakrájená na proužky
2 stroužky česneku, drcené
kus zázvoru (jako palec), oloupaný a nasekaný
1 lžíce sezamových semínek
Na omáčku:
5 lžic sójové omáčky
5 lžic bílého vinného octa
5 lžic sherry
2 lžíce hnědého cukru
2 lžičky kukuřičného škrobu
sůl a pepř na dochucení

Jak na to?

1. Celý recept vypadá složitě, ale není. Nejdřív si nakrájím maso na malé proužky, poleji sójovou omáčkou a sezamovým olejem. Pěkně to promíchám, nechám chvíli ležet a jdu si připravit tempuru. Do ní pak namáčím na vidličku napíchnuté kousky masa a házím je do rozpáleného oleje.
2. Maso v těstíčku usmažím prudce, po částech, ponořené v oleji a dávám pozor, aby se jeden kousek neslepil s druhým. Kdo má rád fritézu, může kousky masa usmažit v ní. Já jsem se naučila používat wok a všechny jeho výhody. Usmažené kousky masa dávám na kuchyňský papír, aby odsál přebytečný tuk. A jdu na zeleninu.
3. Vyleji z pánve tuk ze smažení masa, otřu ji kuchyňským papírem a rozpálím tři lžíce nového oleje. Přidám papriku, mrkev, česnek a zázvor a tři minuty je opékám. Pak smíchám všechny ingredience na omáčku s 200 ml vody a vliji je do opečené zeleniny. Vařím pár minut, až se vše krásně propojí v hlaďounkou omáčku.
4. A je to. Osmažené masíčko naservíruji na talíře, zaliji omáčkou a posypu sezamovými semínky. Nejlepší přílohou je samozřejmě rýže. Já mám nejradši basmati (nikoliv v sáčcích) a vařím ji ,po čínsku‘, ale vy to zkuste, jak jste zvyklí, nebo podle návodu na obalu.
TIP - Těstíčko tempura připravuji tak, že rozšlehám jedno vejce s jedním hrnkem ledové vody (nebo perlivé minerálky) a hrnkem hladké mouky. Dávám si pozor, abych těstíčko nepřešlehala. Musí být jen pěkně hladké.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sladkokyselé kuře

Hlavní chod Náročné Česká Magazín 2/2010
(0)

Co budete potřebovat

olej na smažení masa a zeleniny
4 kuřecí prsa
1 lžíce sójové omáčky
2 lžičky sezamového nebo olivového oleje
těstíčko tempura
malá červená paprika, nakrájená na proužky
1 střední mrkev, nakrájená na proužky
2 stroužky česneku, drcené
kus zázvoru (jako palec), oloupaný a nasekaný
1 lžíce sezamových semínek
Na omáčku:
5 lžic sójové omáčky
5 lžic bílého vinného octa
5 lžic sherry
2 lžíce hnědého cukru
2 lžičky kukuřičného škrobu
sůl a pepř na dochucení

Jak na to?

1. Celý recept vypadá složitě, ale není. Nejdřív si nakrájím maso na malé proužky, poleji sójovou omáčkou a sezamovým olejem. Pěkně to promíchám, nechám chvíli ležet a jdu si připravit tempuru. Do ní pak namáčím na vidličku napíchnuté kousky masa a házím je do rozpáleného oleje.
2. Maso v těstíčku usmažím prudce, po částech, ponořené v oleji a dávám pozor, aby se jeden kousek neslepil s druhým. Kdo má rád fritézu, může kousky masa usmažit v ní. Já jsem se naučila používat wok a všechny jeho výhody. Usmažené kousky masa dávám na kuchyňský papír, aby odsál přebytečný tuk. A jdu na zeleninu.
3. Vyleji z pánve tuk ze smažení masa, otřu ji kuchyňským papírem a rozpálím tři lžíce nového oleje. Přidám papriku, mrkev, česnek a zázvor a tři minuty je opékám. Pak smíchám všechny ingredience na omáčku s 200 ml vody a vliji je do opečené zeleniny. Vařím pár minut, až se vše krásně propojí v hlaďounkou omáčku.
4. A je to. Osmažené masíčko naservíruji na talíře, zaliji omáčkou a posypu sezamovými semínky. Nejlepší přílohou je samozřejmě rýže. Já mám nejradši basmati (nikoliv v sáčcích) a vařím ji ,po čínsku‘, ale vy to zkuste, jak jste zvyklí, nebo podle návodu na obalu.
TIP - Těstíčko tempura připravuji tak, že rozšlehám jedno vejce s jedním hrnkem ledové vody (nebo perlivé minerálky) a hrnkem hladké mouky. Dávám si pozor, abych těstíčko nepřešlehala. Musí být jen pěkně hladké.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky

Inspirujte se podobnými recepty