Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySladké řepové švýcarky s ořechy
Albert logoAlbert logo
  • Sladké řepové švýcarky s ořechy

Sladké řepové švýcarky s ořechy

Sladké řepové švýcarky s ořechy
Snadné
Více než 60 minut
0/5
Světová kuchyně
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
12 porcí
  • Cukr třtinový 140 g
  • Voda 80 ml
  • Řepa červená předvařená 2 ks
  • Droždí sušené 10 g
  • Vejce 1 ks
  • Podmáslí 120 ml
  • Sůl 1/2 člž
  • Pomeranč 1 ks
  • Mouka hladká 420 g
  • Skořice mletá 1 plž
  • Zázvor mletý 1 člž
  • Ořechy lískové 100 g
  • Máslo 80 g
  • Cukr třtinový 140 g
  • Voda 80 ml
  • Řepa červená předvařená 2 ks
  • Droždí sušené 10 g
  • Vejce 1 ks
  • Podmáslí 120 ml
  • Sůl 1/2 člž
  • Pomeranč 1 ks
  • Mouka hladká 420 g
  • Skořice mletá 1 plž
  • Zázvor mletý 1 člž
  • Ořechy lískové 100 g
  • Máslo 80 g

Příprava

1
Do odměrky nasypte ½ lžíce třtinového cukru a zalijte 30 ml ohřáté horké vody. Vsypte droždí a nechte na teplém místě asi 5 minut.
2
Předvařenou řepu rozmixujte tyčovým mixérem s 50 ml vody na hladké pyré a přidejte k droždí. Dále přidejte ½ rozšlehaného vejce, podmáslí a 60 g třtinového cukru. V rendlíku rozpusťte 20 g másla a opatrně přilijte ke směsi. Pomeranč dobře omyjte a nastrouhejte z něj polovinu kůry. Spolu se solí vmíchejte také ke směsi.
3
Směs s droždím přelijte do větší mísy a přidejte také 210 g hladké mouky. Hněťte v těsto, postupně přidávejte všechnu mouku a zapracujte na hladké těsto. Z těsta udělejte kouli, dejte ji do mísy a překryjte utěrkou. Na teplém místě nechte kynout 90 minut.
4
V misce utřete vidličkou společně zbytek másla, třtinového cukru, skořici, zázvor a nasekané lískové ořechy.
5
Vykynuté těsto vyválejte na lehce pomoučeném válu na obdélník o rozměru 15 × 30 cm. Těsto potřete máslovoořechovou směsí tak, aby na každé straně vznikl 1,5 cm prázdného místa. Těsto opatrně zarolujte a rozdělte na 12 trojúhelníkových kousků.
6
Kousky vždy uprostřed stlačte koncem vařečky, aby vznikl ozdobný vzor, a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete zbytkem rozšlehaného vejce a nechte ještě 30 minut dokynout.
7
Pečte v troubě předehřáté na 160 °C cca 25 minut.
1
Do odměrky nasypte ½ lžíce třtinového cukru a zalijte 30 ml ohřáté horké vody. Vsypte droždí a nechte na teplém místě asi 5 minut.
2
Předvařenou řepu rozmixujte tyčovým mixérem s 50 ml vody na hladké pyré a přidejte k droždí. Dále přidejte ½ rozšlehaného vejce, podmáslí a 60 g třtinového cukru. V rendlíku rozpusťte 20 g másla a opatrně přilijte ke směsi. Pomeranč dobře omyjte a nastrouhejte z něj polovinu kůry. Spolu se solí vmíchejte také ke směsi.
3
Směs s droždím přelijte do větší mísy a přidejte také 210 g hladké mouky. Hněťte v těsto, postupně přidávejte všechnu mouku a zapracujte na hladké těsto. Z těsta udělejte kouli, dejte ji do mísy a překryjte utěrkou. Na teplém místě nechte kynout 90 minut.
4
V misce utřete vidličkou společně zbytek másla, třtinového cukru, skořici, zázvor a nasekané lískové ořechy.
5
Vykynuté těsto vyválejte na lehce pomoučeném válu na obdélník o rozměru 15 × 30 cm. Těsto potřete máslovoořechovou směsí tak, aby na každé straně vznikl 1,5 cm prázdného místa. Těsto opatrně zarolujte a rozdělte na 12 trojúhelníkových kousků.
6
Kousky vždy uprostřed stlačte koncem vařečky, aby vznikl ozdobný vzor, a přendejte na plech vyložený pečicím papírem. Potřete zbytkem rozšlehaného vejce a nechte ještě 30 minut dokynout.
7
Pečte v troubě předehřáté na 160 °C cca 25 minut.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.