Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPanforte z itálie
Albert logoAlbert logo

Panforte z itálie

Tento tradiční italský vánoční recept pochází ze středověkého městečka Siena v Toskánsku. Proto je v něm kandovaná kůra.
Panforte z itálie
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Italská
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
30 porcí
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Kakao holandské 40 g
  • Ořechy celé mix 325 g
  • Citronová kůra 200 g
  • Mouka hladká 110 g
  • Zázvor mletý 2 člž
  • Skořice mletá 1 plž
  • Pepř 1,5 člž
  • Muškátový oříšek
  • Chilli mleté 1/2 člž
  • Med 210 g
  • Čokoláda hořká 85 g
  • Cukr třtinový 200 g
  • Cukr moučkový 40 g
  • Olej slunečnicový 1 plž
  • Kakao holandské 40 g
  • Ořechy celé mix 325 g
  • Citronová kůra 200 g
  • Mouka hladká 110 g
  • Zázvor mletý 2 člž
  • Skořice mletá 1 plž
  • Pepř 1,5 člž
  • Muškátový oříšek
  • Chilli mleté 1/2 člž
  • Med 210 g
  • Čokoláda hořká 85 g
  • Cukr třtinový 200 g
  • Cukr moučkový 40 g

Příprava

1
Formě o průměru 22 cm potřete boky trochou oleje a poprašte kakaem. Dno formy vyložte pečicím papírem.
2
V misce smíchejte kakao, ořechy, mouku, kandovanou kůru a koření. Vše důkladně promíchejte rukama, ať se ořechy řádně obalí.
3
Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu a dejte ji stranou.
4
Cukr krupici a med dejte do rendlíku a ohřejte na 115 °C. Ideálně použijte teploměr, pokud nemáte teploměr, počkejte, až se cukr opravdu celý rozpustí, ale nezačne karamelizovat.
5
Medovým sirupem přelijte sypkou ořechovou směs a nakonec přidejte čokoládu. Vše pořádně promíchejte. Směs přelijte do formy a uhlaďte stěrkou.
6
Pečte v předehřáté troubě na 160 °C 30 až 35 minut. Střed bude po upečení ještě lehce měkký, ale to je v pořádku.
7
Na mřížce nechte panforte chladnout 15 minut. Okraje formy ořežte nožíkem. Vyndejte z formy a nechte úplně vychladnout. Před podáváním poprašte cukrem moučkou.
1
Formě o průměru 22 cm potřete boky trochou oleje a poprašte kakaem. Dno formy vyložte pečicím papírem.
2
V misce smíchejte kakao, ořechy, mouku, kandovanou kůru a koření. Vše důkladně promíchejte rukama, ať se ořechy řádně obalí.
3
Nad vodní lázní rozpusťte čokoládu a dejte ji stranou.
4
Cukr krupici a med dejte do rendlíku a ohřejte na 115 °C. Ideálně použijte teploměr, pokud nemáte teploměr, počkejte, až se cukr opravdu celý rozpustí, ale nezačne karamelizovat.
5
Medovým sirupem přelijte sypkou ořechovou směs a nakonec přidejte čokoládu. Vše pořádně promíchejte. Směs přelijte do formy a uhlaďte stěrkou.
6
Pečte v předehřáté troubě na 160 °C 30 až 35 minut. Střed bude po upečení ještě lehce měkký, ale to je v pořádku.
7
Na mřížce nechte panforte chladnout 15 minut. Okraje formy ořežte nožíkem. Vyndejte z formy a nechte úplně vychladnout. Před podáváním poprašte cukrem moučkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 9 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 2 dny

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 9 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.