×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Sladké knedlíky s borůvkami z krkonoš

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Sladké knedlíky s borůvkami z krkonoš

Co budete potřebovat

200 g hrubé mouky
200 g polohrubé mouky
1⁄2 sáčku sušeného droždí
1 špetka soli
1 vejce
180 ml mléka
400 g borůvek
150 g másla
4 lžíce moučkového cukru
50 g perníku na strouhání

Jak na to?

1. Smíchejte oba druhy mouky s droždím a solí. Uprostřed směsi udělejte důlek, vyklepněte do něj vejce a přilijte mléko.
2. Vypracujte hladké těsto, překryjte ho potravinovou fólií a nechte 45 minut kynout na teplém místě.
3. Těsto rozdělte na 12 stejně velkých kousků a z každého vytvarujte pla-cičku. Do středu položte malou hrst borůvek a knedlík zabalte.
4. Do vroucí vody vložte knedlíky. Po 8 minutách je otočte a vařte dalších 7 minut.
5. Vyjměte a povrch propíchejte vidličkou, aby vyšla pára.
6. Máslo rozpusťte a přelijte jím na talíři knedlíky. Ozdobte borůvkami, moučkovým cukrem a strouhaným perníkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sladké knedlíky s borůvkami z krkonoš

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Vegetariánské Magazín 6/2019 Počet porcí: 4 porce
Průměrné hodnocení 2 (3)

Co budete potřebovat

200 g hrubé mouky
200 g polohrubé mouky
1⁄2 sáčku sušeného droždí
1 špetka soli
1 vejce
180 ml mléka
400 g borůvek
150 g másla
4 lžíce moučkového cukru
50 g perníku na strouhání

Jak na to?

1. Smíchejte oba druhy mouky s droždím a solí. Uprostřed směsi udělejte důlek, vyklepněte do něj vejce a přilijte mléko.
2. Vypracujte hladké těsto, překryjte ho potravinovou fólií a nechte 45 minut kynout na teplém místě.
3. Těsto rozdělte na 12 stejně velkých kousků a z každého vytvarujte pla-cičku. Do středu položte malou hrst borůvek a knedlík zabalte.
4. Do vroucí vody vložte knedlíky. Po 8 minutách je otočte a vařte dalších 7 minut.
5. Vyjměte a povrch propíchejte vidličkou, aby vyšla pára.
6. Máslo rozpusťte a přelijte jím na talíři knedlíky. Ozdobte borůvkami, moučkovým cukrem a strouhaným perníkem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Inspirujte se podobnými recepty