1
Oddělte žloutky od bílků. Žloutky dejte stranou a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
2
Jablka oloupejte a nastrouhejte. Suroviny včetně žloutků dejte do mísy, lehce promíchejte a přidejte vyšlehané bílky. Směs ručně vymíchejte.
3
Poté vymažte pečicí formu o průměru 28 cm olejem, vysypte hrubou moukou a vylijte směsí.
4
Pečte ve vyhřáté troubě na 140–150 °C po dobu 25–30 minut. Po upečení je perník možné promazat marmeládou nebo čokoládou a různě zdobit, třeba přes šablonu vločky jej posypte moučkovým cukrem.
1
Oddělte žloutky od bílků. Žloutky dejte stranou a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.
2
Jablka oloupejte a nastrouhejte. Suroviny včetně žloutků dejte do mísy, lehce promíchejte a přidejte vyšlehané bílky. Směs ručně vymíchejte.
3
Poté vymažte pečicí formu o průměru 28 cm olejem, vysypte hrubou moukou a vylijte směsí.
4
Pečte ve vyhřáté troubě na 140–150 °C po dobu 25–30 minut. Po upečení je perník možné promazat marmeládou nebo čokoládou a různě zdobit, třeba přes šablonu vločky jej posypte moučkovým cukrem.