×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Sladká vaječná omeleta s tvarohem

Další recepty a články

Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Karamelizované palačinky s...
Karamelizované...
Karamelizované palačinky s...
Karamelizované palačinky s...
Bramborové lokše s povidly
Bramborové lokše s...
Bramborové lokše s povidly
Bramborové lokše s povidly
Palačinky s flambovaným...
Palačinky s...
Palačinky s flambovaným...
Palačinky s flambovaným...

Sladká vaječná omeleta s tvarohem

Tip do kuchyně

 

Omelety podávejte posy­pané moučkovým cukrem.

Co budete potřebovat

200 g polotučného tvarohu
1 lžíce pomerančové kůry
55 g krupicového cukru
2 lžíce rozinek sultánek
4 vejce, žloutky a bílky odděleně
80 ml mléka
40 g másla
moučkový cukr

Jak na to?

Rádi začínáte sladkou snídaní? Připravte si sladkou vaječnou omeletu s tvarohem.

1) Tvaroh, pomerančovou kůru, lžíci cukru a sultánky smíchejte v míse a odložte.

2) Žloutky promíchejte se zbylým cukrem a mlékem.

3) Bílky našlehejte dotuha ručním elektrickým šlehačem.

4) Máslo rozehřejte v pánvi.

5) Našlehané žloutky s mlékem opatrně přidejte k bílkům.

6) Čtvrtinu vzniklé směsi nalijte do pánve a opékejte ji 2–3 minuty.

7) Navrch dejte čtvrtinu ochuceného tvarohu a opékej­te další 2 minuty.

8) Přehněte do půlkola a vyjměte z pánve.

9) Postup zopakujte ještě třikrát.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Sladká vaječná omeleta s tvarohem

Snídaně Snadné Česká Sladká jídla Smažení Magazín 3/2013
Průměrné hodnocení 5 (4)

Tip do kuchyně

 

Omelety podávejte posy­pané moučkovým cukrem.

Co budete potřebovat

200 g polotučného tvarohu
1 lžíce pomerančové kůry
55 g krupicového cukru
2 lžíce rozinek sultánek
4 vejce, žloutky a bílky odděleně
80 ml mléka
40 g másla
moučkový cukr

Jak na to?

Rádi začínáte sladkou snídaní? Připravte si sladkou vaječnou omeletu s tvarohem.

1) Tvaroh, pomerančovou kůru, lžíci cukru a sultánky smíchejte v míse a odložte.

2) Žloutky promíchejte se zbylým cukrem a mlékem.

3) Bílky našlehejte dotuha ručním elektrickým šlehačem.

4) Máslo rozehřejte v pánvi.

5) Našlehané žloutky s mlékem opatrně přidejte k bílkům.

6) Čtvrtinu vzniklé směsi nalijte do pánve a opékejte ji 2–3 minuty.

7) Navrch dejte čtvrtinu ochuceného tvarohu a opékej­te další 2 minuty.

8) Přehněte do půlkola a vyjměte z pánve.

9) Postup zopakujte ještě třikrát.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Rýžový nákyp s rozinkami pro...
Karamelizované palačinky s...
Karamelizované palačinky s...
Karamelizované palačinky s...
Karamelizované palačinky s...
Bramborové lokše s povidly
Bramborové lokše s povidly
Bramborové lokše s povidly
Bramborové lokše s povidly
Palačinky s flambovaným...
Palačinky s flambovaným...
Palačinky s flambovaným...
Palačinky s flambovaným...

Inspirujte se podobnými recepty