Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Sladká pavlova jako vánoční stromek

Sladká pavlova jako vánoční stromek

Ingredience

1 granátové jablko
2 vejce
140 g cukru krupice
250 g mascarpone
40 ml smetany ke šlehání (30 %)

Postup přípravy

1. Vydlabejte zrníčka granátového jablka do misky a dejte je stranou.

2. V robotu ušlehejte bílky do pěny a pak postupně zašlehávejte po lžících 120 g cukru na hladký lesklý sníh, který bude držet tvar. Na plech vyložený pečicím papírem lžící přendejte sníh v podobě 5 placiček o tloušťce 1 cm, od největší po nejmenší.

3. Nejmenší placičce můžete ponechat hezkou špičku, aby vytvořila vrchol stromku.

4. Pavlovu vložte do trouby předehřáté na 110 °C a pečte 70 minut. To, že máte hotovo, poznáte tak, že pusinky půjdou odloupnout od papíru. Po upečení nechte pusinky zcela vychladnout.

5. Do misky dejte mascarpone, smetanu, zbytek cukru a lehce prošlehejte na hladký krém.

6. Spodní největší pusinku přendejte na talíř nebo jiný podklad, na kterém budete chtít pavlovu podávat. Krém rozdělte na 4 části. Střídejte vrstvy pusinek a vrstvy krému, až postavíte celý strom.

7. Nakonec vrstvy krému ozdobte vyloupanými zrníčky granátového jablka. Pavlovu ihned podávejte, aby byla čerstvá a strom zůstal krásně pohromadě.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
7hodnocení3

Další videorecepty