Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySladká pavlova jako vánoční stromek
Albert logoAlbert logo
Sladká pavlova jako vánoční stromek

Sladká pavlova jako vánoční stromek

Náročné
Více než 60 minut
3/5
Vánoce
Dezert

Ingredience4 porce

4 porce
  • Granátové jablko 1 ks
  • Vejce 2 ks
  • Cukr krupicový 140 g
  • Mascarpone 250 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 40 ml
  • Granátové jablko 1 ks
  • Vejce 2 ks
  • Cukr krupicový 140 g
  • Mascarpone 250 g
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 40 ml

Příprava

1
Vydlabejte zrníčka granátového jablka do misky a dejte je stranou.
2
V robotu ušlehejte bílky do pěny a pak postupně zašlehávejte po lžících 120 g cukru na hladký lesklý sníh, který bude držet tvar. Na plech vyložený pečicím papírem lžící přendejte sníh v podobě 5 placiček o tloušťce 1 cm, od největší po nejmenší.
3
Nejmenší placičce můžete ponechat hezkou špičku, aby vytvořila vrchol stromku.
4
Pavlovu vložte do trouby předehřáté na 110 °C a pečte 70 minut. To, že máte hotovo, poznáte tak, že pusinky půjdou odloupnout od papíru. Po upečení nechte pusinky zcela vychladnout.
5
Do misky dejte mascarpone, smetanu, zbytek cukru a lehce prošlehejte na hladký krém.
6
Spodní největší pusinku přendejte na talíř nebo jiný podklad, na kterém budete chtít pavlovu podávat. Krém rozdělte na 4 části. Střídejte vrstvy pusinek a vrstvy krému, až postavíte celý strom.
7
Nakonec vrstvy krému ozdobte vyloupanými zrníčky granátového jablka. Pavlovu ihned podávejte, aby byla čerstvá a strom zůstal krásně pohromadě.
1
Vydlabejte zrníčka granátového jablka do misky a dejte je stranou.
2
V robotu ušlehejte bílky do pěny a pak postupně zašlehávejte po lžících 120 g cukru na hladký lesklý sníh, který bude držet tvar. Na plech vyložený pečicím papírem lžící přendejte sníh v podobě 5 placiček o tloušťce 1 cm, od největší po nejmenší.
3
Nejmenší placičce můžete ponechat hezkou špičku, aby vytvořila vrchol stromku.
4
Pavlovu vložte do trouby předehřáté na 110 °C a pečte 70 minut. To, že máte hotovo, poznáte tak, že pusinky půjdou odloupnout od papíru. Po upečení nechte pusinky zcela vychladnout.
5
Do misky dejte mascarpone, smetanu, zbytek cukru a lehce prošlehejte na hladký krém.
6
Spodní největší pusinku přendejte na talíř nebo jiný podklad, na kterém budete chtít pavlovu podávat. Krém rozdělte na 4 části. Střídejte vrstvy pusinek a vrstvy krému, až postavíte celý strom.
7
Nakonec vrstvy krému ozdobte vyloupanými zrníčky granátového jablka. Pavlovu ihned podávejte, aby byla čerstvá a strom zůstal krásně pohromadě.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.