Sladká pavlova jako vánoční stromek
Ingredience
1 | granátové jablko |
2 | vejce |
140 g | cukru krupice |
250 g | mascarpone |
40 ml | smetany ke šlehání (30 %) |
Postup přípravy
1. Vydlabejte zrníčka granátového jablka do misky a dejte je stranou.
2. V robotu ušlehejte bílky do pěny a pak postupně zašlehávejte po lžících 120 g cukru na hladký lesklý sníh, který bude držet tvar. Na plech vyložený pečicím papírem lžící přendejte sníh v podobě 5 placiček o tloušťce 1 cm, od největší po nejmenší.
3. Nejmenší placičce můžete ponechat hezkou špičku, aby vytvořila vrchol stromku.
4. Pavlovu vložte do trouby předehřáté na 110 °C a pečte 70 minut. To, že máte hotovo, poznáte tak, že pusinky půjdou odloupnout od papíru. Po upečení nechte pusinky zcela vychladnout.
5. Do misky dejte mascarpone, smetanu, zbytek cukru a lehce prošlehejte na hladký krém.
6. Spodní největší pusinku přendejte na talíř nebo jiný podklad, na kterém budete chtít pavlovu podávat. Krém rozdělte na 4 části. Střídejte vrstvy pusinek a vrstvy krému, až postavíte celý strom.
7. Nakonec vrstvy krému ozdobte vyloupanými zrníčky granátového jablka. Pavlovu ihned podávejte, aby byla čerstvá a strom zůstal krásně pohromadě.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY