Sladká dýně se zmrzlinou
Ingredience
1 | dýně Hokkaidó |
100 g | třtinového cukru |
10 g | másla |
20 g | vlašských ořechů |
200 g | smetanové zmrzliny |
Postup přípravy
1. Dýni rozpulte, vydlabejte semínka a nakrájejte na měsíčky. V keramické zapékací míse promíchejte s cukrem a nechte 30–60 minut odstát.
2. Rozehřejte troubu na 150 °C. Misku s dýní zakryjte alobalem a pečte 90 minut. Po upečení nechte v troubě vychladnout.
3. V kastrůlku rozehřejte máslo a opečte v něm ořechy dokřupava.
4. Dýni servírujte s kopečkem smetanové zmrzliny, posypanou ořechy a přelitou vypečeným dýňovým sirupem.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY