×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Skládané koláče

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky

Skládané koláče

Co budete potřebovat

250 g tvarohu
1 sklenička povidel
150 g mletého máku
2 lžíce vanilkového cukru
rozšlehané vejce na potření
Na kynuté těsto:
300 g hladké mouky
30–50 g másla
30–50 g cukru
1 vejce
20 g droždí
špetka soli
vlažné mléko dle potřeby
Na máslové těsto:
200 g másla
200 g hrubé mouky

Jak na to?

1. Suroviny na kynuté těsto zadělejte do polotuhého těsta a nechte ho hodinu kynout. Vypracujte máslové těsto a dejte ho do lednice.
2. Kynuté těsto rozválejte do obdélníkového plátu o tloušťce asi 1 cm, na jednu jeho polovinu
dejte obdélník z máslového těsta a přeložte přes něj kynuté těsto. Znovu rozválejte do obdélníku, přeložte, rozválejte a přeložte.
3. Pak těsto rozdělte na tři díly a ty postupně vyvalujte do tloušťky půl centimetru a krájejte
z nich čtverce o straně asi 6 cm. Doprostřed každého dejte vyšlehaný tvaroh, povidla či mák povařený pětadvacet minut s 250 ml vody a 2 lžícemi vanilkového cukru. Přes náplň přeložte cípy čtverců, k sobě je přimáčkněte kouskem těsta a nakonec koláčky potřete rozšlehaným vejcem. Pečte při 200 °C asi patnáct minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Skládané koláče

Snadné Česká Sladká jídla Pečení Magazín 1/2012
Průměrné hodnocení 4 (9)

Co budete potřebovat

250 g tvarohu
1 sklenička povidel
150 g mletého máku
2 lžíce vanilkového cukru
rozšlehané vejce na potření
Na kynuté těsto:
300 g hladké mouky
30–50 g másla
30–50 g cukru
1 vejce
20 g droždí
špetka soli
vlažné mléko dle potřeby
Na máslové těsto:
200 g másla
200 g hrubé mouky

Jak na to?

1. Suroviny na kynuté těsto zadělejte do polotuhého těsta a nechte ho hodinu kynout. Vypracujte máslové těsto a dejte ho do lednice.
2. Kynuté těsto rozválejte do obdélníkového plátu o tloušťce asi 1 cm, na jednu jeho polovinu
dejte obdélník z máslového těsta a přeložte přes něj kynuté těsto. Znovu rozválejte do obdélníku, přeložte, rozválejte a přeložte.
3. Pak těsto rozdělte na tři díly a ty postupně vyvalujte do tloušťky půl centimetru a krájejte
z nich čtverce o straně asi 6 cm. Doprostřed každého dejte vyšlehaný tvaroh, povidla či mák povařený pětadvacet minut s 250 ml vody a 2 lžícemi vanilkového cukru. Přes náplň přeložte cípy čtverců, k sobě je přimáčkněte kouskem těsta a nakonec koláčky potřete rozšlehaným vejcem. Pečte při 200 °C asi patnáct minut dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat