×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Skládané koláče

Další recepty a články

Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a...
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Ananasovo-banánové lívance
Ananasovo-banánové...
Ananasovo-banánové lívance
Ananasovo-banánové lívance
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Skládané koláče

Co budete potřebovat

250 g tvarohu
1 sklenička povidel
150 g mletého máku
2 lžíce vanilkového cukru
rozšlehané vejce na potření
Na kynuté těsto:
300 g hladké mouky
30–50 g másla
30–50 g cukru
1 vejce
20 g droždí
špetka soli
vlažné mléko dle potřeby
Na máslové těsto:
200 g másla
200 g hrubé mouky

Jak na to?

1. Suroviny na kynuté těsto zadělejte do polotuhého těsta a nechte ho hodinu kynout. Vypracujte máslové těsto a dejte ho do lednice.
2. Kynuté těsto rozválejte do obdélníkového plátu o tloušťce asi 1 cm, na jednu jeho polovinu
dejte obdélník z máslového těsta a přeložte přes něj kynuté těsto. Znovu rozválejte do obdélníku, přeložte, rozválejte a přeložte.
3. Pak těsto rozdělte na tři díly a ty postupně vyvalujte do tloušťky půl centimetru a krájejte
z nich čtverce o straně asi 6 cm. Doprostřed každého dejte vyšlehaný tvaroh, povidla či mák povařený pětadvacet minut s 250 ml vody a 2 lžícemi vanilkového cukru. Přes náplň přeložte cípy čtverců, k sobě je přimáčkněte kouskem těsta a nakonec koláčky potřete rozšlehaným vejcem. Pečte při 200 °C asi patnáct minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Skládané koláče

Snadné Česká Sladká jídla Pečení Magazín 1/2012
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

250 g tvarohu
1 sklenička povidel
150 g mletého máku
2 lžíce vanilkového cukru
rozšlehané vejce na potření
Na kynuté těsto:
300 g hladké mouky
30–50 g másla
30–50 g cukru
1 vejce
20 g droždí
špetka soli
vlažné mléko dle potřeby
Na máslové těsto:
200 g másla
200 g hrubé mouky

Jak na to?

1. Suroviny na kynuté těsto zadělejte do polotuhého těsta a nechte ho hodinu kynout. Vypracujte máslové těsto a dejte ho do lednice.
2. Kynuté těsto rozválejte do obdélníkového plátu o tloušťce asi 1 cm, na jednu jeho polovinu
dejte obdélník z máslového těsta a přeložte přes něj kynuté těsto. Znovu rozválejte do obdélníku, přeložte, rozválejte a přeložte.
3. Pak těsto rozdělte na tři díly a ty postupně vyvalujte do tloušťky půl centimetru a krájejte
z nich čtverce o straně asi 6 cm. Doprostřed každého dejte vyšlehaný tvaroh, povidla či mák povařený pětadvacet minut s 250 ml vody a 2 lžícemi vanilkového cukru. Přes náplň přeložte cípy čtverců, k sobě je přimáčkněte kouskem těsta a nakonec koláčky potřete rozšlehaným vejcem. Pečte při 200 °C asi patnáct minut dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Vafle s tvarohem a ovocem
Ananasovo-banánové lívance
Ananasovo-banánové lívance
Ananasovo-banánové lívance
Ananasovo-banánové lívance
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty