×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Šípková omáčka s bio hovězím a jáhlovým knedlíkem

Další recepty a články

Červené papriky nakládané v...
Červené papriky...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji

Šípková omáčka s bio hovězím a jáhlovým knedlíkem

Co budete potřebovat

50 g špeku
2 mrkve NP Bio
1 kg hovězího zadního boku NP Bio
sůl
pepř
8 lžic rostlinného oleje
1 petržel
1⁄2 celeru
2 větší cibule NP Bio
100 ml rajčatového protlaku
2 lžíce povidel
250 ml šípkové marmelády
200 ml červeného vína
6 kuliček celého pepře
6 kuliček jalovce
6 kuliček nového koření
3 bobkové listy
1 snítka tymiánu
1 svitek skořice
200 ml vody
1 perník na strouhání
1⁄2 citronu NP Bio
10 g másla

Jak na to?

1. Špek a 1 očištěnou mrkev nakrájejte na špalíčky. Maso jimi prošpikujte, osolte, opepřete a na 1⁄2 rozpáleného oleje opečte ze všech stran. Nechte odpočívat.
2. Zbytek zeleniny nakrájejte na kostky. Do hrnce přilijte olej a vše kromě cibule orestujte dozlatohněda. Vložte cibuli a dál restujte. Přidejte protlak, povidla a šípkovou marmeládu. Restujte 5 minut. Podlijte vínem. Vložte maso, koření, podlijte vodou a duste 11⁄2–2 hodiny.
3. Maso vyjměte a do omáčky vmíchejte nastrouhaný perník. Chvíli provařte. Omáčku propasírujte. Dochuťte dle chuti citronovou šťávou z půlky citronu a zašlehejte máslo.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Šípková omáčka s bio hovězím a jáhlovým knedlíkem

Hlavní chod Velmi snadné Česká Omáčky Něco lehkého Bio Bio Magazín 9/2019 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (2)
Podávejtes plátkem citronu, lžičkou šlehačkya brusinkové marmelády.

Co budete potřebovat

50 g špeku
2 mrkve NP Bio
1 kg hovězího zadního boku NP Bio
sůl
pepř
8 lžic rostlinného oleje
1 petržel
1⁄2 celeru
2 větší cibule NP Bio
100 ml rajčatového protlaku
2 lžíce povidel
250 ml šípkové marmelády
200 ml červeného vína
6 kuliček celého pepře
6 kuliček jalovce
6 kuliček nového koření
3 bobkové listy
1 snítka tymiánu
1 svitek skořice
200 ml vody
1 perník na strouhání
1⁄2 citronu NP Bio
10 g másla

Jak na to?

1. Špek a 1 očištěnou mrkev nakrájejte na špalíčky. Maso jimi prošpikujte, osolte, opepřete a na 1⁄2 rozpáleného oleje opečte ze všech stran. Nechte odpočívat.
2. Zbytek zeleniny nakrájejte na kostky. Do hrnce přilijte olej a vše kromě cibule orestujte dozlatohněda. Vložte cibuli a dál restujte. Přidejte protlak, povidla a šípkovou marmeládu. Restujte 5 minut. Podlijte vínem. Vložte maso, koření, podlijte vodou a duste 11⁄2–2 hodiny.
3. Maso vyjměte a do omáčky vmíchejte nastrouhaný perník. Chvíli provařte. Omáčku propasírujte. Dochuťte dle chuti citronovou šťávou z půlky citronu a zašlehejte máslo.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji

Inspirujte se podobnými recepty

Mohlo by Vám také chutnat