Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Šípková omáčka s bio hovězím a jáhlovým knedlíkem

Šípková omáčka s bio hovězím a jáhlovým knedlíkem

Podávejtes plátkem citronu, lžičkou šlehačkya brusinkové marmelády.

Ingredience

50 g špeku
2 mrkve NP Bio
1 kg hovězího zadního boku NP Bio
sůl
pepř
8 lžic rostlinného oleje
1 petržel
1⁄2 celeru
2 větší cibule NP Bio
100 ml rajčatového protlaku
2 lžíce povidel
250 ml šípkové marmelády
200 ml červeného vína
6 kuliček celého pepře
6 kuliček jalovce
6 kuliček nového koření
3 bobkové listy
1 snítka tymiánu
1 svitek skořice
200 ml vody
1 perník na strouhání
1⁄2 citronu NP Bio
10 g másla

Postup přípravy

1. Špek a 1 očištěnou mrkev nakrájejte na špalíčky. Maso jimi prošpikujte, osolte, opepřete a na 1⁄2 rozpáleného oleje opečte ze všech stran. Nechte odpočívat.
2. Zbytek zeleniny nakrájejte na kostky. Do hrnce přilijte olej a vše kromě cibule orestujte dozlatohněda. Vložte cibuli a dál restujte. Přidejte protlak, povidla a šípkovou marmeládu. Restujte 5 minut. Podlijte vínem. Vložte maso, koření, podlijte vodou a duste 11⁄2–2 hodiny.
3. Maso vyjměte a do omáčky vmíchejte nastrouhaný perník. Chvíli provařte. Omáčku propasírujte. Dochuťte dle chuti citronovou šťávou z půlky citronu a zašlehejte máslo.

Pomohl vám recept?
20hodnocení4

Další videorecepty