
Šípková omáčka s bio hovězím a jáhlovým knedlíkem
Podávejtes plátkem citronu, lžičkou šlehačkya brusinkové marmelády.
Ingredience
50 g | špeku |
2 | mrkve NP Bio |
1 kg | hovězího zadního boku NP Bio |
sůl | |
pepř | |
8 | lžic rostlinného oleje |
1 | petržel |
1⁄2 | celeru |
2 | větší cibule NP Bio |
100 ml | rajčatového protlaku |
2 | lžíce povidel |
250 ml | šípkové marmelády |
200 ml | červeného vína |
6 | kuliček celého pepře |
6 | kuliček jalovce |
6 | kuliček nového koření |
3 | bobkové listy |
1 | snítka tymiánu |
1 | svitek skořice |
200 ml | vody |
1 | perník na strouhání |
1⁄2 | citronu NP Bio |
10 g | másla |
Postup přípravy
1. Špek a 1 očištěnou mrkev nakrájejte na špalíčky. Maso jimi prošpikujte, osolte, opepřete a na 1⁄2 rozpáleného oleje opečte ze všech stran. Nechte odpočívat.
2. Zbytek zeleniny nakrájejte na kostky. Do hrnce přilijte olej a vše kromě cibule orestujte dozlatohněda. Vložte cibuli a dál restujte. Přidejte protlak, povidla a šípkovou marmeládu. Restujte 5 minut. Podlijte vínem. Vložte maso, koření, podlijte vodou a duste 11⁄2–2 hodiny.
3. Maso vyjměte a do omáčky vmíchejte nastrouhaný perník. Chvíli provařte. Omáčku propasírujte. Dochuťte dle chuti citronovou šťávou z půlky citronu a zašlehejte máslo.
Pomohl vám recept?
20hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod