Šípková omáčka s bio hovězím a jáhlovým knedlíkem
Ingredience
50 g | špeku |
2 | mrkve NP Bio |
1 kg | hovězího zadního boku NP Bio |
sůl | |
pepř | |
8 | lžic rostlinného oleje |
1 | petržel |
1⁄2 | celeru |
2 | větší cibule NP Bio |
100 ml | rajčatového protlaku |
2 | lžíce povidel |
250 ml | šípkové marmelády |
200 ml | červeného vína |
6 | kuliček celého pepře |
6 | kuliček jalovce |
6 | kuliček nového koření |
3 | bobkové listy |
1 | snítka tymiánu |
1 | svitek skořice |
200 ml | vody |
1 | perník na strouhání |
1⁄2 | citronu NP Bio |
10 g | másla |
Postup přípravy
1. Špek a 1 očištěnou mrkev nakrájejte na špalíčky. Maso jimi prošpikujte, osolte, opepřete a na 1⁄2 rozpáleného oleje opečte ze všech stran. Nechte odpočívat.
2. Zbytek zeleniny nakrájejte na kostky. Do hrnce přilijte olej a vše kromě cibule orestujte dozlatohněda. Vložte cibuli a dál restujte. Přidejte protlak, povidla a šípkovou marmeládu. Restujte 5 minut. Podlijte vínem. Vložte maso, koření, podlijte vodou a duste 11⁄2–2 hodiny.
3. Maso vyjměte a do omáčky vmíchejte nastrouhaný perník. Chvíli provařte. Omáčku propasírujte. Dochuťte dle chuti citronovou šťávou z půlky citronu a zašlehejte máslo.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY