Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

300 g steak z vysokého roštěnce ( entrecote )
5 lžic olivového oleje
1 lžíce worcestrové omáčky
1 lžička dijonské hořčice
sůl, pepř
K servírování:
2 hrsti rukoly
1 rajče
2 snítky bazalky
2 lžíce majonézy
1 lžička dijonské hořčice
1 stroužek česneku
2 rustikální bagety nebo ciabatta
olivový olej

Postup přípravy

Rozehřejte gril.
V misce smíchejte olivový oleje, worcestrovou omáčku, dijonskou hořčici, sůl a pepř.
Steak potřete připravenou marinádou a vložte na mřížku rozpáleného grilu. Grilujte z obou stran cca 3 minuty.
Bagety rozřízněte napůl, zakápněte olivovým olejem a opečte z obou stran na grilu.
V menší misce smíchejte majonézu, dijonskou hořčici a propasírovaný stroužek česnek.
Hotový steak a bagety stáhněte z grilu a maso nechte chvíli odpočnout a pak ho nakrájejte na tenké plátky.
Opečené bagety potřete ochucenou majonézou, poklaďte lístky rukoly a na plátky nakrájeným rajčetem. Jako další vrstva bude na plátky nakrájený steak a na závěr poklaďte lístky bazalky. Přiklopte vrchním dílem bagety a podávejte.

Jak na to?

Pomohl vám recept?

Další videorecepty