×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Semlor

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Semlor

Co budete potřebovat

75 g másla
300 ml mléka
25 g čerstvých kvasnic
40 g krystalového cukru
sůl
1 lžička kardamomu
1 vejce
560 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
1 vejce
400 ml smetany ke šlehání
moučkový cukr
Na mandlovou náplň:
200 g loupaných mandlí
80 g moučkového cukru
80 g krystalového cukru
špetka kardamomu
1 lžička vanilkového cukru
1 lžíce smetany ke šlehání

Jak na to?

1. Rozehřejte máslo, při­dejte mléko a nechte ohřát na 37 °C (teplota lidského těla). Přimíchejte kvasnice. Poté vmíchejte cukr, sůl, kar­damom, vejce a mouku smí­chanou s kypřicím práškem. Vypracujte těsto. Nechte pod utěrkou na teplém místě kynout 30 minut.
2. Troubu předehřej­te na 225 °C. Pak z těsta vytvořte 12 stejně velkých kuliček, dejte je na plech a nechte kynout ještě 20 mi­nut. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte asi 10 minut.
3. Připravte si mandlovou náplň. Mandle rozmixujte, přidejte k nim oba cuk­ry a 100 ml vody a opět mixujte. Nakonec přidejte kardamom, vanilkový cukr, smetanu a naposledy vše mixujte, dokud nezískáte hladkou pastu.
4. Z upečených bulek seříz­něte vršek a vzniklý prostor vyplňte mandlovou hmotou. Vyšlehejte smetanu, dejte ji do cukrářského sáčku a ozdobte semly. Přiklopte odříznutou částí a posypejte moučkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Semlor

Dezert Náročné Česká Sladká jídla Magazín 6/2013
(0)

Co budete potřebovat

75 g másla
300 ml mléka
25 g čerstvých kvasnic
40 g krystalového cukru
sůl
1 lžička kardamomu
1 vejce
560 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
1 vejce
400 ml smetany ke šlehání
moučkový cukr
Na mandlovou náplň:
200 g loupaných mandlí
80 g moučkového cukru
80 g krystalového cukru
špetka kardamomu
1 lžička vanilkového cukru
1 lžíce smetany ke šlehání

Jak na to?

1. Rozehřejte máslo, při­dejte mléko a nechte ohřát na 37 °C (teplota lidského těla). Přimíchejte kvasnice. Poté vmíchejte cukr, sůl, kar­damom, vejce a mouku smí­chanou s kypřicím práškem. Vypracujte těsto. Nechte pod utěrkou na teplém místě kynout 30 minut.
2. Troubu předehřej­te na 225 °C. Pak z těsta vytvořte 12 stejně velkých kuliček, dejte je na plech a nechte kynout ještě 20 mi­nut. Potřete rozšlehaným vejcem a pečte asi 10 minut.
3. Připravte si mandlovou náplň. Mandle rozmixujte, přidejte k nim oba cuk­ry a 100 ml vody a opět mixujte. Nakonec přidejte kardamom, vanilkový cukr, smetanu a naposledy vše mixujte, dokud nezískáte hladkou pastu.
4. Z upečených bulek seříz­něte vršek a vzniklý prostor vyplňte mandlovou hmotou. Vyšlehejte smetanu, dejte ji do cukrářského sáčku a ozdobte semly. Přiklopte odříznutou částí a posypejte moučkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Inspirujte se podobnými recepty