×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečené šátečky z listového těsta s tuňákovou náplní

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Pečené šátečky z listového těsta s tuňákovou náplní

Tip do kuchyně

 

Podávejte ještě teplé. Můžete je ale poté zabalit do alobalu a vzít s sebou na piknik.

Co budete potřebovat

500 g listového těsta + trocha mouky na poprášení
25 g másla ES
140 g pórku, pokrájeného na tenká kolečka
250 g tuňáka v oleji AQ
hrst hladkolisté petrželky AQ
50 g strouhanky
1 citron
sůl s 12 bylinkami ABio
1 vejce, rozšlehané

Jak na to?

Už jste někdy pekli šátečky z listového těsta? A máte je rádi slané? Pak určitě vyzkoušejte šátečky s tuňákovou náplní.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše, vykrájejte z něj kolečka o průměru 18 cm a na 10 minut je dejte do lednice.

3) Mezitím máslo rozpusťte v pánvi a 5 až 7 minut na něm opékejte pórek.

4) Tuňáka vyklopte (bez oleje) do mísy a smíchejte ho s petrželkou, strouhankou, jemně nastrouhanou kúrou i šťávou z citronu a podle chuti osolte.

5) Přidejte pórek a směs rozdělte na kolečka z listového těsta.

6) V půli přehněte a okraje těsta přitlačte k sobě.

7) Potřete vajíčkem a pečte 30 až 35 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené šátečky z listového těsta s tuňákovou náplní

Svačina Velmi snadné Česká Chuťovky Piknik Pečení Jak na zeleninu , Petržel kadeřavá Magazín 2/20112
Průměrné hodnocení 4 (17)

Tip do kuchyně

 

Podávejte ještě teplé. Můžete je ale poté zabalit do alobalu a vzít s sebou na piknik.

Co budete potřebovat

500 g listového těsta + trocha mouky na poprášení
25 g másla ES
140 g pórku, pokrájeného na tenká kolečka
250 g tuňáka v oleji AQ
hrst hladkolisté petrželky AQ
50 g strouhanky
1 citron
sůl s 12 bylinkami ABio
1 vejce, rozšlehané

Jak na to?

Už jste někdy pekli šátečky z listového těsta? A máte je rádi slané? Pak určitě vyzkoušejte šátečky s tuňákovou náplní.

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Těsto rozválejte na lehce pomoučené pracovní ploše, vykrájejte z něj kolečka o průměru 18 cm a na 10 minut je dejte do lednice.

3) Mezitím máslo rozpusťte v pánvi a 5 až 7 minut na něm opékejte pórek.

4) Tuňáka vyklopte (bez oleje) do mísy a smíchejte ho s petrželkou, strouhankou, jemně nastrouhanou kúrou i šťávou z citronu a podle chuti osolte.

5) Přidejte pórek a směs rozdělte na kolečka z listového těsta.

6) V půli přehněte a okraje těsta přitlačte k sobě.

7) Potřete vajíčkem a pečte 30 až 35 minut dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty