×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Salát z nových brambor a vajec

Další recepty a články

Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s...
Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s uzeným tofu
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Salát z nových brambor a vajec

Co budete potřebovat

30 g vlašských ořechů
2 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce bílého jogurtu
1 lžička Dijonské hořčice
1 lžička soli
čerstvě namletý černý pepř
2 lžíce ořechového oleje
700 g brambor
170 g zelených fazolek
80 g polníčku
4 vejce

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Ořechy nasypte na plech a 8 minut je pečte. Poté je zchlaďte a najemno nasekejte. Dohromady našlehejte ocet, jogurt, hořčici a ½ lžičky soli. Pak přidejte ořechy a dolaďte pepřem. Nakonec za stálého míchání přilévejte olej, abyste získali hustý dresink. Dejte stranou. Ve středně velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Vsypte bramborové plátky a vařte je 10 minut doměkka. Opatrně je sceďte, abyste je neponičili. Krátce povařte rovněž fazolky. Na servírovací mísu pak vyskládejte polníček, brambory, fazolky a rozkrojená vejce. Vše osolte a opepřete a zastříkněte dresinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát z nových brambor a vajec

Snadné Česká Saláty Magazín 4/2014
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

30 g vlašských ořechů
2 lžíce bílého vinného octa
2 lžíce bílého jogurtu
1 lžička Dijonské hořčice
1 lžička soli
čerstvě namletý černý pepř
2 lžíce ořechového oleje
700 g brambor
170 g zelených fazolek
80 g polníčku
4 vejce

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Ořechy nasypte na plech a 8 minut je pečte. Poté je zchlaďte a najemno nasekejte. Dohromady našlehejte ocet, jogurt, hořčici a ½ lžičky soli. Pak přidejte ořechy a dolaďte pepřem. Nakonec za stálého míchání přilévejte olej, abyste získali hustý dresink. Dejte stranou. Ve středně velkém hrnci přiveďte vodu k varu. Vsypte bramborové plátky a vařte je 10 minut doměkka. Opatrně je sceďte, abyste je neponičili. Krátce povařte rovněž fazolky. Na servírovací mísu pak vyskládejte polníček, brambory, fazolky a rozkrojená vejce. Vše osolte a opepřete a zastříkněte dresinkem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s uzeným tofu
Čočkový salát s uzeným tofu
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Těstovinový salát
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Ovocný salátek
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat