×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Salát z kapustiček se slaninou

Další recepty a články

Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky...
Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Smažená rýže s krevetami
Smažená rýže...
Smažená rýže s krevetami
Smažená rýže s krevetami
Bylinkové knedlíčky
Bylinkové knedlíčky
Bylinkové knedlíčky
Bylinkové knedlíčky

Salát z kapustiček se slaninou

Co budete potřebovat

80 ml olivového oleje
210 g hrubé strouhanky z bílého pečiva
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané najemno
sůl a čerstvě mletý pepř
6 plátků slaniny, nakrájených
1 kg růžičkové kapusty, očištěné
velká hrst kerblíku nebo hladkolisté petrželky
1,5 lžíce citronové šťávy (podle chuti)
1 lžička krupicového cukru

Jak na to?

V pánvi rozehřejte lžíci oleje. Opečte na něm strouhanku dozlatova. Pak přidejte česnek, citronovou kůru, osolte a opepřete a ještě minutu míchejte. Opečenou strouhanku dejte stranou a do pánve dejte kousky slaniny a opečte je dokřupava.
V osolené vodě povařte půl minuty přepůlené kapustičky. Slijte a zchlaďte je ledovou vodou. Dejte je do misky se strouhankou a kerblíkem či petrželkou. Prošlehejte zbývající olivový olej, citronovou šťávu a cukr a zálivkou přelijte salát.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát z kapustiček se slaninou

Příloha Snadné Vánoce Magazín 12/2015
(0)

Co budete potřebovat

80 ml olivového oleje
210 g hrubé strouhanky z bílého pečiva
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané najemno
sůl a čerstvě mletý pepř
6 plátků slaniny, nakrájených
1 kg růžičkové kapusty, očištěné
velká hrst kerblíku nebo hladkolisté petrželky
1,5 lžíce citronové šťávy (podle chuti)
1 lžička krupicového cukru

Jak na to?

V pánvi rozehřejte lžíci oleje. Opečte na něm strouhanku dozlatova. Pak přidejte česnek, citronovou kůru, osolte a opepřete a ještě minutu míchejte. Opečenou strouhanku dejte stranou a do pánve dejte kousky slaniny a opečte je dokřupava.
V osolené vodě povařte půl minuty přepůlené kapustičky. Slijte a zchlaďte je ledovou vodou. Dejte je do misky se strouhankou a kerblíkem či petrželkou. Prošlehejte zbývající olivový olej, citronovou šťávu a cukr a zálivkou přelijte salát.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Hrnkové knedlíky s houskami
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Smažená rýže s krevetami
Smažená rýže s krevetami
Smažená rýže s krevetami
Smažená rýže s krevetami
Bylinkové knedlíčky
Bylinkové knedlíčky
Bylinkové knedlíčky
Bylinkové knedlíčky

Inspirujte se podobnými recepty