×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Salát z kapustiček se slaninou

Inspirujte se podobnými recepty

Novoroční mandlový dort s...
Novoroční mandlový...
Novoroční mandlový dort s...
Novoroční mandlový dort s...
Telecí medailonky na šalvěji a...
Telecí medailonky...
Telecí medailonky na šalvěji a...
Telecí medailonky na šalvěji a...
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník

Salát z kapustiček se slaninou

Co budete potřebovat

80 ml olivového oleje
210 g hrubé strouhanky z bílého pečiva
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané najemno
sůl a čerstvě mletý pepř
6 plátků slaniny, nakrájených
1 kg růžičkové kapusty, očištěné
velká hrst kerblíku nebo hladkolisté petrželky
1,5 lžíce citronové šťávy (podle chuti)
1 lžička krupicového cukru

Jak na to?

V pánvi rozehřejte lžíci oleje. Opečte na něm strouhanku dozlatova. Pak přidejte česnek, citronovou kůru, osolte a opepřete a ještě minutu míchejte. Opečenou strouhanku dejte stranou a do pánve dejte kousky slaniny a opečte je dokřupava.
V osolené vodě povařte půl minuty přepůlené kapustičky. Slijte a zchlaďte je ledovou vodou. Dejte je do misky se strouhankou a kerblíkem či petrželkou. Prošlehejte zbývající olivový olej, citronovou šťávu a cukr a zálivkou přelijte salát.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát z kapustiček se slaninou

Příloha Snadné Vánoce Magazín 12/2015
(0)

Co budete potřebovat

80 ml olivového oleje
210 g hrubé strouhanky z bílého pečiva
1 stroužek česneku, prolisovaný
1 lžíce citronové kůry, nastrouhané najemno
sůl a čerstvě mletý pepř
6 plátků slaniny, nakrájených
1 kg růžičkové kapusty, očištěné
velká hrst kerblíku nebo hladkolisté petrželky
1,5 lžíce citronové šťávy (podle chuti)
1 lžička krupicového cukru

Jak na to?

V pánvi rozehřejte lžíci oleje. Opečte na něm strouhanku dozlatova. Pak přidejte česnek, citronovou kůru, osolte a opepřete a ještě minutu míchejte. Opečenou strouhanku dejte stranou a do pánve dejte kousky slaniny a opečte je dokřupava.
V osolené vodě povařte půl minuty přepůlené kapustičky. Slijte a zchlaďte je ledovou vodou. Dejte je do misky se strouhankou a kerblíkem či petrželkou. Prošlehejte zbývající olivový olej, citronovou šťávu a cukr a zálivkou přelijte salát.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Novoroční mandlový dort s...
Novoroční mandlový...
Novoroční mandlový dort s...
Novoroční mandlový dort s...
Telecí medailonky na šalvěji a...
Telecí medailonky...
Telecí medailonky na šalvěji a...
Telecí medailonky na šalvěji a...
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Kokosoví sněhuláci
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník

Inspirujte se podobnými recepty