×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Salát s vejci

Další recepty a články

Teplý bramborový salát
Teplý bramborový...
Teplý bramborový salát
Teplý bramborový salát
Kuřecí nudle se zeleninou
Kuřecí nudle se...
Kuřecí nudle se zeleninou
Kuřecí nudle se zeleninou
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový...
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový řízek s...

Salát s vejci

Co budete potřebovat

350 g vakuované předvařené řepy, pokrájené na měsíčky
3 lžíce olivového oleje BASIC
3 lžičky jablečného octa
2 lžíce medu
sůl, pepř
4 vejce
4 lžíce zakysané smetany
2 lžičky dijonské hořčice
pár větviček kopru AQ většina nasekaná, pár na ozdobu
100 g polníčku AQ
2 lžíce lískových ořechů AQ, nasucho opražených, nasekaných

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Měsíčky řepy rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte polovinou oleje, 2 lžičkami octa, medem, řádně osolte a opepřete. Pečte 20 minut, během peče­ní párkrát obraťte.
Mezitím asi deset minut povařte vejce, aby byla natvrdo. Zbylý olej, zakysanou smetanu, dijonskou hořčici, 1 lžičku octa a nasekaný kopr důkladně promíchejte do dresinku. Na talíře rozdělte polníček, pečenou řepu, přepůlená vařená vejce, zastříkněte dresinkem a posypte zbylým koprem a ořechy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát s vejci

Hlavní chod Velmi snadné Česká Saláty Magazín 6/2014
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

350 g vakuované předvařené řepy, pokrájené na měsíčky
3 lžíce olivového oleje BASIC
3 lžičky jablečného octa
2 lžíce medu
sůl, pepř
4 vejce
4 lžíce zakysané smetany
2 lžičky dijonské hořčice
pár větviček kopru AQ většina nasekaná, pár na ozdobu
100 g polníčku AQ
2 lžíce lískových ořechů AQ, nasucho opražených, nasekaných

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Měsíčky řepy rozložte na plech vyložený pečicím papírem, zastříkněte polovinou oleje, 2 lžičkami octa, medem, řádně osolte a opepřete. Pečte 20 minut, během peče­ní párkrát obraťte.
Mezitím asi deset minut povařte vejce, aby byla natvrdo. Zbylý olej, zakysanou smetanu, dijonskou hořčici, 1 lžičku octa a nasekaný kopr důkladně promíchejte do dresinku. Na talíře rozdělte polníček, pečenou řepu, přepůlená vařená vejce, zastříkněte dresinkem a posypte zbylým koprem a ořechy.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Teplý bramborový salát
Teplý bramborový salát
Teplý bramborový salát
Teplý bramborový salát
Kuřecí nudle se zeleninou
Kuřecí nudle se zeleninou
Kuřecí nudle se zeleninou
Kuřecí nudle se zeleninou
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Kostkovaný salát
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový řízek s...
Smažený vepřový řízek s...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat