×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Salát s cizrnou, quinoou a pečenými batáty

Další recepty a články

Celerový salát
Celerový salát
Celerový salát
Celerový salát
Zdravý salát coleslaw s...
Zdravý salát...
Zdravý salát coleslaw s...
Zdravý salát coleslaw s...
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...

Salát s cizrnou, quinoou a pečenými batáty

Co budete potřebovat

500 g cizrny
200 g quinoy
2 větší batáty
4 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
4 hrsti čerstvého špenátu
2 avokáda
2 hrsti vlašských ořechů
2 hrsti sušených brusnic
Na zálivku
80 ml olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička medu
sůl, pepř

Jak na to?

Cizrnu namočte ideálně přes noc do vody, tu pak sceďte a vařte ji v nové vodě do změknutí. To bude trvat přibližně hodinu.
Quinou důkladně propláchněte v horké vodě. Do rendlíku přidejte dva díly vody a jeden díl propláchnutých semínek. Vařte na mírném plameni 15 minut.
Troubu rozehřejte na 220 °C.
Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky o velikosti cca 2×2 cm. Ty vložte do pekáčku, zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Pečte 20–25 minut.
Mezitím co se budou batáty péct, připravte zálivku.
Do talíře nebo mísy vložte uvařenou quinou, cizrnu a upečené batáty. Špenátové listy nakrájejte na menší kusy a avokádo na kostky a přidejte na talíř.
Ořechy nasekejte na menší kousky a spolu s brusinkami nasypte na salát.
Salát zalijte připravenou zálivkou, lehce promíchejte a ihned podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Salát s cizrnou, quinoou a pečenými batáty

Příloha Velmi snadné Saláty Něco lehkého Bezlepkové Bez laktózy Vegetariánské Magazín 2/2018 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (6)
Salát nabitý superpotravinami vám doplní energii v chladných zimních dnech.

Co budete potřebovat

500 g cizrny
200 g quinoy
2 větší batáty
4 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
4 hrsti čerstvého špenátu
2 avokáda
2 hrsti vlašských ořechů
2 hrsti sušených brusnic
Na zálivku
80 ml olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička medu
sůl, pepř

Jak na to?

Cizrnu namočte ideálně přes noc do vody, tu pak sceďte a vařte ji v nové vodě do změknutí. To bude trvat přibližně hodinu.
Quinou důkladně propláchněte v horké vodě. Do rendlíku přidejte dva díly vody a jeden díl propláchnutých semínek. Vařte na mírném plameni 15 minut.
Troubu rozehřejte na 220 °C.
Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky o velikosti cca 2×2 cm. Ty vložte do pekáčku, zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Pečte 20–25 minut.
Mezitím co se budou batáty péct, připravte zálivku.
Do talíře nebo mísy vložte uvařenou quinou, cizrnu a upečené batáty. Špenátové listy nakrájejte na menší kusy a avokádo na kostky a přidejte na talíř.
Ořechy nasekejte na menší kousky a spolu s brusinkami nasypte na salát.
Salát zalijte připravenou zálivkou, lehce promíchejte a ihned podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Celerový salát
Celerový salát
Celerový salát
Celerový salát
Zdravý salát coleslaw s...
Zdravý salát coleslaw s...
Zdravý salát coleslaw s...
Zdravý salát coleslaw s...
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...
Bramborový salát s...

Inspirujte se podobnými recepty