Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Salát s cizrnou, quinoou a pečenými batáty

Salát s cizrnou, quinoou a pečenými batáty

Salát nabitý superpotravinami vám doplní energii v chladných zimních dnech.

Ingredience

500 g cizrny
200 g quinoy
2 větší batáty
4 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
4 hrsti čerstvého špenátu
2 avokáda
2 hrsti vlašských ořechů
2 hrsti sušených brusnic
Na zálivku
80 ml olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička medu
sůl, pepř

Postup přípravy

Cizrnu namočte ideálně přes noc do vody, tu pak sceďte a vařte ji v nové vodě do změknutí. To bude trvat přibližně hodinu.
Quinou důkladně propláchněte v horké vodě. Do rendlíku přidejte dva díly vody a jeden díl propláchnutých semínek. Vařte na mírném plameni 15 minut.
Troubu rozehřejte na 220 °C.
Batáty oloupejte a nakrájejte na kostky o velikosti cca 2×2 cm. Ty vložte do pekáčku, zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, osolte, opepřete a důkladně promíchejte. Pečte 20–25 minut.
Mezitím co se budou batáty péct, připravte zálivku.
Do talíře nebo mísy vložte uvařenou quinou, cizrnu a upečené batáty. Špenátové listy nakrájejte na menší kusy a avokádo na kostky a přidejte na talíř.
Ořechy nasekejte na menší kousky a spolu s brusinkami nasypte na salát.
Salát zalijte připravenou zálivkou, lehce promíchejte a ihned podávejte.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
11hodnocení4

Další videorecepty