
Rychlé těsto na pizzu ze 4 surovin

Snadné
46-60 minut
4/5
Italská
Hlavní chod
Ingredience
Složení 2 porce
- Cukr krupicový 1/4 člž
- Droždí sušené 1 člž
- Mouka hladká 225 g
- Sůl 1 člž
- Cukr krupicový 1/4 člž
- Droždí sušené 1 člž
- Mouka hladká 225 g
- Sůl 1 člž
Příprava
- 1Na pizza těsto v hrnku nebo misce smíchejte lžičku sušeného droždí s ¼ lžičky cukru a 180 ml vlažné vody. Na teplém místě nechte 5 minut stát nebo dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky. Znamená to, že droždí je aktivní a těsto díky němu nakyne.
- 2Ve větší míse smíchejte 225 g mouky a lžičku soli. Poté uprostřed udělejte důlek, do něj nalijte směs s droždím a dobře pomoučenýma rukama spojte v těsto.
- 3Na pomoučené ploše jej hněťte 4–5 minut, abyste získali krásně hladké a pružné těsto.
- 4Přendejte těsto do čisté mísy a zakryté utěrkou nechte 30 minut kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem. Těsto vystačí na dvě pizzy o průměru 30 cm. Nyní zbývá jen připravit oblíbenou omáčku a suroviny a můžete péct.
- 1Na pizza těsto v hrnku nebo misce smíchejte lžičku sušeného droždí s ¼ lžičky cukru a 180 ml vlažné vody. Na teplém místě nechte 5 minut stát nebo dokud se na povrchu nezačnou tvořit bublinky. Znamená to, že droždí je aktivní a těsto díky němu nakyne.
- 2Ve větší míse smíchejte 225 g mouky a lžičku soli. Poté uprostřed udělejte důlek, do něj nalijte směs s droždím a dobře pomoučenýma rukama spojte v těsto.
- 3Na pomoučené ploše jej hněťte 4–5 minut, abyste získali krásně hladké a pružné těsto.
- 4Přendejte těsto do čisté mísy a zakryté utěrkou nechte 30 minut kynout, aby zdvojnásobilo svůj objem. Těsto vystačí na dvě pizzy o průměru 30 cm. Nyní zbývá jen připravit oblíbenou omáčku a suroviny a můžete péct.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Co byste o rychlém těstě na pizzu měli vědět Hladká mouka dvounulka je označení pro mouku, která je extra hladká. Tato mouka je chudá na živiny, ale také na vlákninu. Obsahuje velké množství lepku.Jak udělat rychlé těsto na pizzu zdravější Do těsta můžete použít 2 lžíce olivového oleje. Těsto obohatíte o kvalitní polynenasycené mastné kyseliny. Těsto můžete obohatit o pšeničné otruby, jen musíte počítat s tím, že do těsta budete muset přidat více tekutin.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.