×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Ryby zapečené s bramborovou kaší

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Ryby zapečené s bramborovou kaší

Co budete potřebovat

750 g brambor , oloupaných
25 g másla + na pokapání
400 g filetů z bělomasé ryby
(treska, tilapie), bez kůže
200 g filetů z uzené makrely AQ,
bez kůže
750 ml mléka BASIC
1 cibule, rozkrájená na čtvrtky
1 bobkový list
50 g másla + 50 g hladké mouky BASIC
sůl a mletý pepř
muškátový oříšek
malý svazek petrželky, nasekaný
2 vejce, uvařená natvrdo

Jak na to?

Brambory uvařte doměkka, slijte je a rozmačkejte s máslem a trochou mléka na kaši. Osolte a odložte stranou. Ryby nakrájejte na 2cm kostky. V hrnci přiveďte k varu mléko – jakmile začnou stoupat bublinky, vhoďte do něj ryby, cibuli a bobkový list. Stáhněte plamen, přiklopte a vařte 6–8 minut. Pak ryby vylovte z mléka a odložte stranou. Z másla a mouky udělejte v kastrolu světlou jíšku, stáhněte plamen, vlijte trochu mléka, ve kterém se vařily ryby, a metličkou prošlehejte dohladka. Postupně za stálého míchání přilijte zbytek mléka a zahřívejte, až získáte hustou, hladkou omáčku – bešamel. Stáhněte plamen, osolte, opepřete a párkrát strouhněte muškátový oříšek. Nakonec promíchejte s nasekanou petrželkou. Předehřejte troubu na 200 °C. Rybu rozložte do zapékací mísy, naneste na ni bešamel, na něj rozdělte vejce, nakrájená na čtvrtky, a rozprostřete bramborovou kaši. Pokapejte máslem a pečte asi 30 minut, až kaše zezlátne. Rybu, bešamel, vejce a kaši můžete rozdělit do menších zapékacích misek a péct po porcích.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ryby zapečené s bramborovou kaší

Snadné Česká Zapékání Petržel kadeřavá Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 4 (5)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

750 g brambor , oloupaných
25 g másla + na pokapání
400 g filetů z bělomasé ryby
(treska, tilapie), bez kůže
200 g filetů z uzené makrely AQ,
bez kůže
750 ml mléka BASIC
1 cibule, rozkrájená na čtvrtky
1 bobkový list
50 g másla + 50 g hladké mouky BASIC
sůl a mletý pepř
muškátový oříšek
malý svazek petrželky, nasekaný
2 vejce, uvařená natvrdo

Jak na to?

Brambory uvařte doměkka, slijte je a rozmačkejte s máslem a trochou mléka na kaši. Osolte a odložte stranou. Ryby nakrájejte na 2cm kostky. V hrnci přiveďte k varu mléko – jakmile začnou stoupat bublinky, vhoďte do něj ryby, cibuli a bobkový list. Stáhněte plamen, přiklopte a vařte 6–8 minut. Pak ryby vylovte z mléka a odložte stranou. Z másla a mouky udělejte v kastrolu světlou jíšku, stáhněte plamen, vlijte trochu mléka, ve kterém se vařily ryby, a metličkou prošlehejte dohladka. Postupně za stálého míchání přilijte zbytek mléka a zahřívejte, až získáte hustou, hladkou omáčku – bešamel. Stáhněte plamen, osolte, opepřete a párkrát strouhněte muškátový oříšek. Nakonec promíchejte s nasekanou petrželkou. Předehřejte troubu na 200 °C. Rybu rozložte do zapékací mísy, naneste na ni bešamel, na něj rozdělte vejce, nakrájená na čtvrtky, a rozprostřete bramborovou kaši. Pokapejte máslem a pečte asi 30 minut, až kaše zezlátne. Rybu, bešamel, vejce a kaši můžete rozdělit do menších zapékacích misek a péct po porcích.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019