×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Ryby zapečené s bramborovou kaší

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Ryby zapečené s bramborovou kaší

Co budete potřebovat

750 g brambor , oloupaných
25 g másla + na pokapání
400 g filetů z bělomasé ryby
(treska, tilapie), bez kůže
200 g filetů z uzené makrely AQ,
bez kůže
750 ml mléka BASIC
1 cibule, rozkrájená na čtvrtky
1 bobkový list
50 g másla + 50 g hladké mouky BASIC
sůl a mletý pepř
muškátový oříšek
malý svazek petrželky, nasekaný
2 vejce, uvařená natvrdo

Jak na to?

Brambory uvařte doměkka, slijte je a rozmačkejte s máslem a trochou mléka na kaši. Osolte a odložte stranou. Ryby nakrájejte na 2cm kostky. V hrnci přiveďte k varu mléko – jakmile začnou stoupat bublinky, vhoďte do něj ryby, cibuli a bobkový list. Stáhněte plamen, přiklopte a vařte 6–8 minut. Pak ryby vylovte z mléka a odložte stranou. Z másla a mouky udělejte v kastrolu světlou jíšku, stáhněte plamen, vlijte trochu mléka, ve kterém se vařily ryby, a metličkou prošlehejte dohladka. Postupně za stálého míchání přilijte zbytek mléka a zahřívejte, až získáte hustou, hladkou omáčku – bešamel. Stáhněte plamen, osolte, opepřete a párkrát strouhněte muškátový oříšek. Nakonec promíchejte s nasekanou petrželkou. Předehřejte troubu na 200 °C. Rybu rozložte do zapékací mísy, naneste na ni bešamel, na něj rozdělte vejce, nakrájená na čtvrtky, a rozprostřete bramborovou kaši. Pokapejte máslem a pečte asi 30 minut, až kaše zezlátne. Rybu, bešamel, vejce a kaši můžete rozdělit do menších zapékacích misek a péct po porcích.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ryby zapečené s bramborovou kaší

Snadné Česká Zapékání Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

750 g brambor , oloupaných
25 g másla + na pokapání
400 g filetů z bělomasé ryby
(treska, tilapie), bez kůže
200 g filetů z uzené makrely AQ,
bez kůže
750 ml mléka BASIC
1 cibule, rozkrájená na čtvrtky
1 bobkový list
50 g másla + 50 g hladké mouky BASIC
sůl a mletý pepř
muškátový oříšek
malý svazek petrželky, nasekaný
2 vejce, uvařená natvrdo

Jak na to?

Brambory uvařte doměkka, slijte je a rozmačkejte s máslem a trochou mléka na kaši. Osolte a odložte stranou. Ryby nakrájejte na 2cm kostky. V hrnci přiveďte k varu mléko – jakmile začnou stoupat bublinky, vhoďte do něj ryby, cibuli a bobkový list. Stáhněte plamen, přiklopte a vařte 6–8 minut. Pak ryby vylovte z mléka a odložte stranou. Z másla a mouky udělejte v kastrolu světlou jíšku, stáhněte plamen, vlijte trochu mléka, ve kterém se vařily ryby, a metličkou prošlehejte dohladka. Postupně za stálého míchání přilijte zbytek mléka a zahřívejte, až získáte hustou, hladkou omáčku – bešamel. Stáhněte plamen, osolte, opepřete a párkrát strouhněte muškátový oříšek. Nakonec promíchejte s nasekanou petrželkou. Předehřejte troubu na 200 °C. Rybu rozložte do zapékací mísy, naneste na ni bešamel, na něj rozdělte vejce, nakrájená na čtvrtky, a rozprostřete bramborovou kaši. Pokapejte máslem a pečte asi 30 minut, až kaše zezlátne. Rybu, bešamel, vejce a kaši můžete rozdělit do menších zapékacích misek a péct po porcích.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat