×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Rybízový koláč s drobenkou

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Rybízový koláč s drobenkou

Co budete potřebovat

500 g polohrubé mouky
250–260 ml mléka
80 g krupicového cukru
25 g droždí
2 žloutky + vajíčko na potření okrajů
80 g změklého másla + na vymazání
kůra z 1 citronu
1 lžička soli
500 g červeného rybízu
NA TVAROHOVOU NÁPLŇ:
250 g tučného tvarohu ve vaničce
1 vejce
2 lžíce krupicového cukru
NA DROBENKU:
100 g másla, na kousky
140 g hrubé mouky
100 g krupicového cukru

Jak na to?

Mouku prosejte do větší mísy, uprostřed udělejte prstem důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přidejte polovinu cukru a navrch rozdrobte
kvasnice. 10 minut nechte vzejít kvásek. Pak přidejte žloutky, máslo, zbylý cukr, citronovou kůru, sůl a postupně i zbytek mléka. Zadělejte těsto – nejprve míchejte vařečkou, až těsto přestane lepit, zpracujte ho rukama. Během dvou hodin nechte těsto na teplém místě zdvojnásobit objem; v míse a zakryté utěrkou. Troubu předehřejte na 170 °C. Plechy nebo koláčové formy vymažte máslem a těsto rozdělte na poloviny. Každou dejte
na plech a rukama těsto roztáhněte po celé ploše.

Tvaroh smíchejte s vejcem a cukrem dohladka. Pokud je ještě tuhý, zjemněte ho kapkou mléka. Náplň rozetřete dospodu a rybíz dejte navrch.
Udělejte si drobenku: Máslo poprašte moukou a cukrem a rychle rukama zpracujte. Drobenkou pak posypte rybíz. Okraje koláčů potřete vejcem a pečte zhruba 20 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rybízový koláč s drobenkou

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení
Průměrné hodnocení 4 (11)

Co budete potřebovat

500 g polohrubé mouky
250–260 ml mléka
80 g krupicového cukru
25 g droždí
2 žloutky + vajíčko na potření okrajů
80 g změklého másla + na vymazání
kůra z 1 citronu
1 lžička soli
500 g červeného rybízu
NA TVAROHOVOU NÁPLŇ:
250 g tučného tvarohu ve vaničce
1 vejce
2 lžíce krupicového cukru
NA DROBENKU:
100 g másla, na kousky
140 g hrubé mouky
100 g krupicového cukru

Jak na to?

Mouku prosejte do větší mísy, uprostřed udělejte prstem důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přidejte polovinu cukru a navrch rozdrobte
kvasnice. 10 minut nechte vzejít kvásek. Pak přidejte žloutky, máslo, zbylý cukr, citronovou kůru, sůl a postupně i zbytek mléka. Zadělejte těsto – nejprve míchejte vařečkou, až těsto přestane lepit, zpracujte ho rukama. Během dvou hodin nechte těsto na teplém místě zdvojnásobit objem; v míse a zakryté utěrkou. Troubu předehřejte na 170 °C. Plechy nebo koláčové formy vymažte máslem a těsto rozdělte na poloviny. Každou dejte
na plech a rukama těsto roztáhněte po celé ploše.

Tvaroh smíchejte s vejcem a cukrem dohladka. Pokud je ještě tuhý, zjemněte ho kapkou mléka. Náplň rozetřete dospodu a rybíz dejte navrch.
Udělejte si drobenku: Máslo poprašte moukou a cukrem a rychle rukama zpracujte. Drobenkou pak posypte rybíz. Okraje koláčů potřete vejcem a pečte zhruba 20 minut dozlatova.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty