×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Rybízový koláč s drobenkou

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Rybízový koláč s drobenkou

Co budete potřebovat

500 g polohrubé mouky
250–260 ml mléka
80 g krupicového cukru
25 g droždí
2 žloutky + vajíčko na potření okrajů
80 g změklého másla + na vymazání
kůra z 1 citronu
1 lžička soli
500 g červeného rybízu
NA TVAROHOVOU NÁPLŇ:
250 g tučného tvarohu ve vaničce
1 vejce
2 lžíce krupicového cukru
NA DROBENKU:
100 g másla, na kousky
140 g hrubé mouky
100 g krupicového cukru

Jak na to?

Mouku prosejte do větší mísy, uprostřed udělejte prstem důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přidejte polovinu cukru a navrch rozdrobte
kvasnice. 10 minut nechte vzejít kvásek. Pak přidejte žloutky, máslo, zbylý cukr, citronovou kůru, sůl a postupně i zbytek mléka. Zadělejte těsto – nejprve míchejte vařečkou, až těsto přestane lepit, zpracujte ho rukama. Během dvou hodin nechte těsto na teplém místě zdvojnásobit objem; v míse a zakryté utěrkou. Troubu předehřejte na 170 °C. Plechy nebo koláčové formy vymažte máslem a těsto rozdělte na poloviny. Každou dejte
na plech a rukama těsto roztáhněte po celé ploše.

Tvaroh smíchejte s vejcem a cukrem dohladka. Pokud je ještě tuhý, zjemněte ho kapkou mléka. Náplň rozetřete dospodu a rybíz dejte navrch.
Udělejte si drobenku: Máslo poprašte moukou a cukrem a rychle rukama zpracujte. Drobenkou pak posypte rybíz. Okraje koláčů potřete vejcem a pečte zhruba 20 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Rybízový koláč s drobenkou

Dezert Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení
Průměrné hodnocení 4 (13)

Co budete potřebovat

500 g polohrubé mouky
250–260 ml mléka
80 g krupicového cukru
25 g droždí
2 žloutky + vajíčko na potření okrajů
80 g změklého másla + na vymazání
kůra z 1 citronu
1 lžička soli
500 g červeného rybízu
NA TVAROHOVOU NÁPLŇ:
250 g tučného tvarohu ve vaničce
1 vejce
2 lžíce krupicového cukru
NA DROBENKU:
100 g másla, na kousky
140 g hrubé mouky
100 g krupicového cukru

Jak na to?

Mouku prosejte do větší mísy, uprostřed udělejte prstem důlek, do něj vlijte trochu vlažného mléka, přidejte polovinu cukru a navrch rozdrobte
kvasnice. 10 minut nechte vzejít kvásek. Pak přidejte žloutky, máslo, zbylý cukr, citronovou kůru, sůl a postupně i zbytek mléka. Zadělejte těsto – nejprve míchejte vařečkou, až těsto přestane lepit, zpracujte ho rukama. Během dvou hodin nechte těsto na teplém místě zdvojnásobit objem; v míse a zakryté utěrkou. Troubu předehřejte na 170 °C. Plechy nebo koláčové formy vymažte máslem a těsto rozdělte na poloviny. Každou dejte
na plech a rukama těsto roztáhněte po celé ploše.

Tvaroh smíchejte s vejcem a cukrem dohladka. Pokud je ještě tuhý, zjemněte ho kapkou mléka. Náplň rozetřete dospodu a rybíz dejte navrch.
Udělejte si drobenku: Máslo poprašte moukou a cukrem a rychle rukama zpracujte. Drobenkou pak posypte rybíz. Okraje koláčů potřete vejcem a pečte zhruba 20 minut dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda
Piškotová roláda

Inspirujte se podobnými recepty