Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

450 g brambor AQ, varného typu B
sůl
pepř
1 lžíce másla
320–400 g rybího masa – lososa AQ
3 jarní cibulky
100 ml mléka AQ
75 g mražené kukuřice
čedar
1 velké vejce AQ
strouhanka
olej
bramborová kaše

Postup přípravy

Brambory uvařte ve vroucí osolené vodě doměkka. Sceďte je, vraťte do hrnce a na středním plamenu chvíli ‚ohřívejte‘, aby se pořádně vysušily. Pak je rozšťouchejte s máslem a nechte zchladnout. Rybí maso, nasekané cibulky a mléko dejte do rendlíku a 5 minut povařte na mírném ohni, aby byla ryba hotová. Pak sceďte a rybu a cibulku najemno nasekejte. Smíchejte s bramborami. Přidejte kukuřici, čedar, vejce a strouhanku a podle chuti osolte a opepřete a uhněťte do kompaktní hmoty. Tvořte z ní karbanátky (asi 6–8) a dejte je na půl hodiny odpočinout do ledničky. Poté je smažte asi 5 minut z každé strany na rozpáleném oleji. Podávejte s bramborovou kaší.
Tip - Zbylé karbanátky druhý den ohřejte a dejte je do burgerů. Budete nadšení

Pomohl vám recept?
52hodnocení3

Další videorecepty