×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Ryba s rajčatovou omáčkou s olivami

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Kuře po portugalsku s...
Kuře po portugalsku...
Kuře po portugalsku s...
Kuře po portugalsku s...
Ryby v jogurtu a sezamu
Ryby v jogurtu a...
Ryby v jogurtu a sezamu
Ryby v jogurtu a sezamu

Ryba s rajčatovou omáčkou s olivami

Co budete potřebovat

1 a ½ lžíce olivového oleje
1 malá cibule, nakrájená na tenké plátky
2 stroužky česneku, prolisované
1 bobkový list
400 g nasekaných rajčat (čerstvých nebo z konzervy)
1 lžička červeného vinného octa
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce másla
2 filety z bílé ryby
hrst oliv
hrst nasekané bazalky
panenský olivový olej na pokapání
bílé pečivo k podávání

Jak na to?

V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte na něm kolečka cibule. Zlehka ji osolte a opékejte asi 8 minut, aby začala hnědnout. Přimíchejte česnek, minutu míchejte a pak vhoďte bobkový list, rajčata, zalijte vinným octem, osolte a opepřete. Důkladně promíchejte a povařte asi 15 minut.
Zhruba v polovině vaření rozehřejte v jiné pánvi zbývající olej s máslem, osolte rybu a opečte ji. Na pánev ji položte nejdřív kůží dolů, opékejte 4 minuty a pak ji na 2 minuty otočte na druhou stranu.
Filety naservírujte na talíře, přelijte omáčkou, posypte olivami a bazalkou a pokapejte panenským olivovým olejem. Podávejte s pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ryba s rajčatovou omáčkou s olivami

Hlavní chod Velmi snadné Středomořská Smažení Magazín 7-8/2016 Počet porcí: 2
(0)

Co budete potřebovat

1 a ½ lžíce olivového oleje
1 malá cibule, nakrájená na tenké plátky
2 stroužky česneku, prolisované
1 bobkový list
400 g nasekaných rajčat (čerstvých nebo z konzervy)
1 lžička červeného vinného octa
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce másla
2 filety z bílé ryby
hrst oliv
hrst nasekané bazalky
panenský olivový olej na pokapání
bílé pečivo k podávání

Jak na to?

V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte na něm kolečka cibule. Zlehka ji osolte a opékejte asi 8 minut, aby začala hnědnout. Přimíchejte česnek, minutu míchejte a pak vhoďte bobkový list, rajčata, zalijte vinným octem, osolte a opepřete. Důkladně promíchejte a povařte asi 15 minut.
Zhruba v polovině vaření rozehřejte v jiné pánvi zbývající olej s máslem, osolte rybu a opečte ji. Na pánev ji položte nejdřív kůží dolů, opékejte 4 minuty a pak ji na 2 minuty otočte na druhou stranu.
Filety naservírujte na talíře, přelijte omáčkou, posypte olivami a bazalkou a pokapejte panenským olivovým olejem. Podávejte s pečivem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Kuře po portugalsku s...
Kuře po portugalsku s...
Kuře po portugalsku s...
Kuře po portugalsku s...
Ryby v jogurtu a sezamu
Ryby v jogurtu a sezamu
Ryby v jogurtu a sezamu
Ryby v jogurtu a sezamu

Inspirujte se podobnými recepty