×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Ryba s rajčatovou omáčkou s olivami

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Ryba s rajčatovou omáčkou s olivami

Co budete potřebovat

1 a ½ lžíce olivového oleje
1 malá cibule, nakrájená na tenké plátky
2 stroužky česneku, prolisované
1 bobkový list
400 g nasekaných rajčat (čerstvých nebo z konzervy)
1 lžička červeného vinného octa
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce másla
2 filety z bílé ryby
hrst oliv
hrst nasekané bazalky
panenský olivový olej na pokapání
bílé pečivo k podávání

Jak na to?

V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte na něm kolečka cibule. Zlehka ji osolte a opékejte asi 8 minut, aby začala hnědnout. Přimíchejte česnek, minutu míchejte a pak vhoďte bobkový list, rajčata, zalijte vinným octem, osolte a opepřete. Důkladně promíchejte a povařte asi 15 minut.
Zhruba v polovině vaření rozehřejte v jiné pánvi zbývající olej s máslem, osolte rybu a opečte ji. Na pánev ji položte nejdřív kůží dolů, opékejte 4 minuty a pak ji na 2 minuty otočte na druhou stranu.
Filety naservírujte na talíře, přelijte omáčkou, posypte olivami a bazalkou a pokapejte panenským olivovým olejem. Podávejte s pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ryba s rajčatovou omáčkou s olivami

Hlavní chod Velmi snadné Středomořská Smažení Bazalka , Rajče Magazín 7-8/2016 Počet porcí: 2
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1 a ½ lžíce olivového oleje
1 malá cibule, nakrájená na tenké plátky
2 stroužky česneku, prolisované
1 bobkový list
400 g nasekaných rajčat (čerstvých nebo z konzervy)
1 lžička červeného vinného octa
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce másla
2 filety z bílé ryby
hrst oliv
hrst nasekané bazalky
panenský olivový olej na pokapání
bílé pečivo k podávání

Jak na to?

V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte na něm kolečka cibule. Zlehka ji osolte a opékejte asi 8 minut, aby začala hnědnout. Přimíchejte česnek, minutu míchejte a pak vhoďte bobkový list, rajčata, zalijte vinným octem, osolte a opepřete. Důkladně promíchejte a povařte asi 15 minut.
Zhruba v polovině vaření rozehřejte v jiné pánvi zbývající olej s máslem, osolte rybu a opečte ji. Na pánev ji položte nejdřív kůží dolů, opékejte 4 minuty a pak ji na 2 minuty otočte na druhou stranu.
Filety naservírujte na talíře, přelijte omáčkou, posypte olivami a bazalkou a pokapejte panenským olivovým olejem. Podávejte s pečivem.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.