×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Ryba s rajčatovou omáčkou s olivami

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Ryba s rajčatovou omáčkou s olivami

Co budete potřebovat

1 a ½ lžíce olivového oleje
1 malá cibule, nakrájená na tenké plátky
2 stroužky česneku, prolisované
1 bobkový list
400 g nasekaných rajčat (čerstvých nebo z konzervy)
1 lžička červeného vinného octa
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce másla
2 filety z bílé ryby
hrst oliv
hrst nasekané bazalky
panenský olivový olej na pokapání
bílé pečivo k podávání

Jak na to?

V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte na něm kolečka cibule. Zlehka ji osolte a opékejte asi 8 minut, aby začala hnědnout. Přimíchejte česnek, minutu míchejte a pak vhoďte bobkový list, rajčata, zalijte vinným octem, osolte a opepřete. Důkladně promíchejte a povařte asi 15 minut.
Zhruba v polovině vaření rozehřejte v jiné pánvi zbývající olej s máslem, osolte rybu a opečte ji. Na pánev ji položte nejdřív kůží dolů, opékejte 4 minuty a pak ji na 2 minuty otočte na druhou stranu.
Filety naservírujte na talíře, přelijte omáčkou, posypte olivami a bazalkou a pokapejte panenským olivovým olejem. Podávejte s pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Ryba s rajčatovou omáčkou s olivami

Hlavní chod Velmi snadné Středomořská Smažení Bazalka , Rajče Magazín 7-8/2016 Počet porcí: 2
(0)

Co budete potřebovat

1 a ½ lžíce olivového oleje
1 malá cibule, nakrájená na tenké plátky
2 stroužky česneku, prolisované
1 bobkový list
400 g nasekaných rajčat (čerstvých nebo z konzervy)
1 lžička červeného vinného octa
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce másla
2 filety z bílé ryby
hrst oliv
hrst nasekané bazalky
panenský olivový olej na pokapání
bílé pečivo k podávání

Jak na to?

V pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte na něm kolečka cibule. Zlehka ji osolte a opékejte asi 8 minut, aby začala hnědnout. Přimíchejte česnek, minutu míchejte a pak vhoďte bobkový list, rajčata, zalijte vinným octem, osolte a opepřete. Důkladně promíchejte a povařte asi 15 minut.
Zhruba v polovině vaření rozehřejte v jiné pánvi zbývající olej s máslem, osolte rybu a opečte ji. Na pánev ji položte nejdřív kůží dolů, opékejte 4 minuty a pak ji na 2 minuty otočte na druhou stranu.
Filety naservírujte na talíře, přelijte omáčkou, posypte olivami a bazalkou a pokapejte panenským olivovým olejem. Podávejte s pečivem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty